Last news in Fakti

24 Ноември, 2020 20:31 1 488 2

Финансов оптимизъм! Германия очаква до дни решение за бюджета на ЕС

  • ес-
  • хайко маас-
  • бюджет

По-рано този месец Унгария и Полша наложиха вето на предложението за дългосрочния бюджет за 2021-2027 г., твърдейки, че то нарушава върховенството на закона

Финансов оптимизъм! Германия очаква до дни решение за бюджета на ЕС  - 1
Снимка: Shutterstock

Германското председателство на ЕС е оптимистично настроено за намирането до дни на решение за бюджетния спор в Европейския съюз, което да доведе до освобождаването на милиарди евро за да помогне на икономиките, засегнати от пандемията, заяви във вторник външният министър на Германия Хайко Маас, съобщава Ройтерс.

"Намираме се в последната фаза на преговорите, както всички знаем не е лесно", каза Хайко Маас.

"Но съм абсолютно сигурен, че ще можем да вземаме решения през следващите няколко дни за бюджета на ЕС, както и за фонда за възстановяване, така че можем да освободим заложните средства", допълни той.

По-рано този месец Унгария и Полша наложиха вето на предложението за дългосрочния бюджет за 2021-2027 г., твърдейки, че то нарушава върховенството на закона.

Малко по-късно Хайко Маас отново заяви, че е сигурен, че въпросът ще бъде решен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Врачка

    7 2 Отговор
    Бюджета на Еврокочината зависи от печатницата в Костинброд.Колко боя и хартия ще са нужни за новите 1000€ банкноти.
  • 2 333

    2 0 Отговор
    Дано Полша и Унгария,които защитават християнството и семейните ценности, удържат на рекета на евроджендърите .
Новини по държави: