30 Ноември, 2020 22:00 25 490 95

Путин е тежко болен и скоро ще се оттегли? Само слухове ли са това?

  • владимир путин-
  • русия

Мнозина тълкуват многозначително факта, че той твърде рядко вече се показва на публични места.

Путин е тежко болен и скоро ще се оттегли? Само слухове ли са това? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"През януари Владимир Путин ще оповести своите планове за предаване на властта", твърди руският историк Валерий Соловей. Путин се лекувал от болестта на Паркинсон, рак и депресия. "Пълни глупости", казват от Кремъл.

Историкът Валерий Соловей, бивш професор от Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО) е абсолютно категоричен, че в началото на 2021 година в Русия ще има големи промени. "През януари Владимир Путин ще оповести своите планове за предаване на властта", твърди Соловей. Според него, става дума за "обширна смяна на кадри".

В разговор с радио "Ехото на Москва" Соловей обясни, че шефката на Централната банка ще бъде сменена, също както и премиерът. Щял да си тръгне и самият президент. Владимир Путин бил обещал това на своето семейство, твърди критикът на Путин, който обича да демонстрира своята информираност. Към кръга на хората, които можели да влияят на неговите решения, според Соловей, спадали Алина Кабаева, освен това дъщерята на Путин и още няколко много близки негови приятели.

Паркинсон, рак, депресия?

А причината за всичко това, според Соловей, е, че Путин бил тежко болен. Като доказателство за тези твърдения Соловей посочва канала "Генерал СВР" в социалната платформа Телеграм, който се поддържал от бивши служители от тайните служби. Там имало постинг, в който се казвало, че Путин се лекувал с медикаменти срещу болестта на Паркинсон, освен това взимал антидепресанти и се подлагал на терапия срещу раково заболяване. При това се твърдяло, че не става дума за едното или другото заболяване, а за трите едновременно.

Критичната към властта журналистка Юлия Латинина казва, че когато чула тези неща, била безкрайно удивена. Всеки в страната знае, че Кремъл е като черна кутия, която не пропуска никаква информация навън - особено пък, когато става дума за теми, свързани със здравето или семейството на Путин.

Латинина смята, че Валерий Соловей разправя тези нещо, само за да се шуми и говори - за Путин, на и за самия Соловей, чиито поверителни информации мнозина вече подложиха на съмнение. Политологът Станислав Белковский също е убеден, че става дума за празни приказки, които се разпространяват предимно в чужбина на принципа: където има дим, не може да няма и огън.

Всяка поява на Путин и бездруго внимателно се наблюдава и анализира. Когато в средата на ноември Путин се закашля по време на съвещание с членове на кабинета, което беше предавано на живо, много медии започнаха да бият тревога, коментира Юлия Таратута от независимото радио "Дъжд". "Та нали това е кашлицата на първия човек в страната, а значи и най-важната кашлица в цяла Русия", казва тя иронично и изброява различните здравословни проблеми, които в миналото са били задочно "диагностицирани". Преди се е говорело например за счупени прешлени, за синдрома на Аспергер (вид аутизъм), а и за рак на панкреаса.

Но не само мимиката и жестовете на Путин са строго наблюдавани. Много внимателно се следи и колко често президентът напуска своята резиденция в покрайнините на Москва. Мнозина тълкуват многозначително факта, че той твърде рядко вече се показва на публични места. Макар че това може би се дължи и на опасността, свързана с пандемията.

Но има и други белези, които говорят за някаква предстояща промяна: многобройните ретроспекции за Путин и неговите години на власт в Русия, които от седмици насам показва държавната телевизия. Там се припомнят най-добрите му вицове, непоказвани досега снимки от частния му архив, редки кадри от вътрешността на Кремъл и какво ли още не.

Има и още нещо: новият Закон за имунитета на президента и неговото семейство след края на управленческия мандат. Този закон е изключително важен, за да предотврати евентуални актове на отмъщение, казва депутатът Павел Крашенинников - за да не би някой в страната, воден от икономически, политически или други мотиви, да реши да търси сметка от въпросните лица по съдебен ред.

Песков: "Това са празни приказки!"

Всичко това са празни приказки и пълна глупост, коментира на свой ред говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Президентът е в добро здраве. Той няма намерение да се оттегля и е в отлична форма", обяви той.

А може би, казва журналистката Юлия Таратута, Кремъл просто сондира настроенията, за да види кой ще остане лоялен към президента и кой ще се впусне в евентуална битка за властта, в която - пак според същите слухове – активна роля играела и дъщерята на Путин.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 59 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    48 92 Отговор
    И ко ша ПРААТ наШте Лизофили, коя слива да не кажа утка ще лижат

    Коментиран от #17, #54

  • 2 Людмила

    36 127 Отговор
    Путин отдавна е мъртъв, управлява двойник.

    Коментиран от #64

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Игри на волята

    67 10 Отговор
    Айде пак бутнаха сестри кучкини с измислен пъзел.
  • 5 Шерлок

    128 20 Отговор
    Не сме го видяли да трепери (наследствено от татко Адолф?) и да иска стол да поседне...като леля Меркел...но за нея статия няма от Дойче зеле.

    Коментиран от #79

  • 6 Docenta

    30 84 Отговор
    Путин го боли путито.нали е гей

    Коментиран от #11, #14, #21, #84

  • 7 СССРБарета

    111 12 Отговор
    Въпрос? А КИМ ЧЕН УН как е? Че няколко пъти вече умира!

    Коментиран от #29

  • 8 Soviet reUnion

    115 24 Отговор
    Ще се оттегли и ще дойде някой с по-твърда ръка и тогава западнячетата ще си спомнят с носталгия времената на Путин.

    Коментиран от #24, #74

  • 9 ТаУмВзе

    65 13 Отговор
    Послушното овче зеле пак изрезва мощно. Нека плюенето да започне!
  • 10 Бесен Язовец

    71 17 Отговор
    А немкинята е със склероза и забравя кога се е показвала затова и се случва често да я виждаме да и повтаря едно и също
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Диверсант

    88 19 Отговор
    Е Е Е Х, розови сънища за гей соросоидна глобалистка дружинка
  • 13 кь ьмьм м

    74 15 Отговор
    Ах как на Дойчевел им се иска това да е вярно!!!Ах, ах....
    Ма не е вярно и и им се плачка.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ПКП

    33 8 Отговор
    Баце малце болен.Утре погребението!
  • 16 az #Победа75

    81 13 Отговор
    Помним как преди няколко години западната пропаганда го беше обявила за мъртъв, само защото не се беше появявал пред западни медии няколко дни подред. Пък после взе, че "възкръсна" и стана вторият възкръснал в човешката история след Лазар! Тогава у нас прозападните либерални пионки ни разтягаха локуми от екрана на ТВ как това не бил Путин, а бил негов двойник и че истинският Путин бил умрял отдавна... Сега гледаме втора серия на същата простотия с лека корекция в общо взето същия бездарен сценарий... Както обича да казва самият Путин в такива случаи: "Няма да дочакат!" :)))

    Коментиран от #68

  • 17 СМЕРШ

    22 10 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    Най- добре твоята слива! Най- близо е до теб дървото! Пък и д пропътувала хиляди километри доо Москва, няма да ти помомогне!
  • 18 В.В.П.

    32 6 Отговор
    Иди,Шойгу..
  • 19 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    48 17 Отговор
    ВОВА ПУТИН е жив и е реалния
    ВЛАДИМИР ПУТИН
  • 20 Млада протестърка

    27 71 Отговор
    Какво чудно има че един стар човек като Путин е болен. Няма безсмъртни. Това че се оттегля е радостна новина ако е истина. Краят на един диктатор.

    Коментиран от #28, #89

  • 21 Бесен Язовец

    22 12 Отговор

    До коментар #6 от "Docenta":

    Mayka ti снощи я боля чочата след като я клатих!
  • 22 Behemoth

    28 11 Отговор
    Болен.....ей,гу за риба човека!
  • 23 Румен

    25 11 Отговор
    Кат не пие е така. Първите умираха само от алкохол, а Путин не пие и ето ко стана.
  • 24 Шамара

    30 7 Отговор

    До коментар #8 от "Soviet reUnion":

    Да така е ще си спомнят, защото тогава ще си ядът подметките на обувките и войнишките колани!
  • 25 Мислим си

    54 6 Отговор
    Байден дали е по-здрав от Путин? Че е много по-стар е ясно. Обаче нема информация... даже Пассето

    Коментиран от #33, #76

  • 26 Соросоид

    35 3 Отговор
    DW - ДойчеКенеф
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Думата

    52 6 Отговор

    До коментар #20 от "Млада протестърка":

    "диктатор" е лесна за произнасяне, но трябва и да се знае нейният смисъл... И с какво управлението на Путин е диктаторско?

    Коментиран от #32, #62

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Бай Шиле

    21 4 Отговор
    Може ли същество с име "Таратута" да се изживява като журналист?

    Коментиран от #34, #58

  • 31 факти

    9 33 Отговор
    Ако си е бил от руската ваксина нищо чудно да даде фира.

    Коментиран от #35

  • 32 Дърта протестука

    4 17 Отговор

    До коментар #28 от "Думата":

    С това ,че не свършва и не се знае кога започва
  • 33 Байдън

    43 4 Отговор

    До коментар #25 от "Мислим си":

    е американец, те са безсмъртни... Но нека най-напред дочака да приеме поста, че знае ли се... На тази възраст лесно се минава в света на спомените.
  • 34 Дърта протестука

    12 34 Отговор

    До коментар #30 от "Бай Шиле":

    Може ли човек с фамилия Путин да е мъж на годината ?

    Коментиран от #37, #41, #77

  • 35 Ти си бий

    25 4 Отговор

    До коментар #31 от "факти":

    от тази, дето ще ни я доставят по еврокомисионна линия. Със сигурност ще влезеш в статистиките на проучването за нейните въздействия...
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Не си

    40 6 Отговор

    До коментар #34 от "Дърта протестука":

    дърта, а си продукт на новата образователна система. Дъртите учеха руски - и знаеха, че на руски "Путин" няма нищо общо с българското "пут-а", както един недообразован пожарникар определи една обработвачка на поцинковани кофи...

    Коментиран от #39

  • 38 Де Факто

    34 6 Отговор
    И ТИКВАТА е болен.Психично болен е, и скоро заминава за лудницата, за да отърве затвора.

    Коментиран от #47

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ПКП

    39 4 Отговор

    До коментар #34 от "Дърта протестука":

    Мъж на годината може да е някой с прозвище: ТУЛУП, ВИНКЕЛ, ШКЕМБЕЛИЯ, КАСКЕТ, ЦАЦА, ПИПОН (а мога и аз-ПКП). Нали бе ГЕРБав ТУЛУП. :-)
  • 42 КГБ

    52 13 Отговор
    Путин е най великият руски политик за всички времена.Иска им се на хиените да умре... ама ще почакат.

    Коментиран от #44

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Слава на Русия !

    40 8 Отговор
    Поредната глупост,измислица на сороидната паплач.Жалък пасквил.

    Коментиран от #50

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Хо хо хо

    32 4 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    Споко Рассия не се е свършила хиляда години няма да се свърши и сега.
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Зеус

    9 29 Отговор
    Путин е скрит евреин в Руската федерация. Майка му е еврейка а баща му руснак. Първата жена на Путин също е еврейка. Всичко за родословното дърво на Путин го пише в интернет. ЦРУ са разобличили отдавна скритата еврейска ръка в Россия и преди те да паднат под еврейски контрол.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 гост

    10 29 Отговор

    До коментар #30 от "Бай Шиле":

    Не знам какво общо има името.Може ли джудже с име Путин да се изявява като личност ?

    Коментиран от #70

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Млада протестърка

    8 33 Отговор

    До коментар #28 от "Думата":

    Кои управляват доживотно само диктаторите. В Русия го ненавиждат по добре да се маха доброволно.

    Коментиран от #78

  • 63 Българин

    6 24 Отговор
    И ДЖУДЖЕТО ПУТЯ Е ТРЕПЕТЛИКА КАТО БАБА МЕРКЕЛ. ТО ГОСПОД БАВИ, НО НЕ ЗАБРАВЯ!!!
  • 64 на яж

    8 11 Отговор

    До коментар #2 от "Людмила":

    Да прав си," Двойник" в България, му е Бойко Борисов!
  • 65 Бурният живот и възраст

    6 17 Отговор
    ,, Не прощават,, въпреки, че е спортувал....ако са верни разбира, се тези ,, слухове,,...!
  • 66 хихихиххи

    37 2 Отговор
    Благодатна тема за козяшките птеродактили! Радост и надежда неземна! А Байдън е на 78 години и при последното му падане се наложи да го коват с пирони!
  • 67 Муууууууууу

    14 2 Отговор
    Щенка ви сеее
  • 68 Ха ха

    27 2 Отговор

    До коментар #16 от "az #Победа75":

    И двойник ,и тройник да е важно е соросоидите газ да пикаят.
  • 69 Може би

    6 6 Отговор
    Това ще е от първата в света ваксина Спутник5
  • 70 Йией, не

    6 1 Отговор

    До коментар #58 от "гост":

    те знам ти колко си мАжж, но ако съдя по позицията ти, като я сравнявам с реалностите, май си младо цепенце - путне от заспала овча бивша држва!
  • 71 Бозман

    11 23 Отговор
    При Путин, Русия стигна историческо дъно. Няма нито един съсед приятел в Европа освен малоумният Лукашенко. Но за сметка на това има олигарси, милионна армия милиционери, пълна корупция навсякъде, бягащи на Запад млади хора и пълни запаси от новичок.

    Коментиран от #81

  • 72 абсолютно

    14 3 Отговор
    По начина на големия малък Ким, и Кремъл пуска слухове и гледа "плъховете" в своите редици, свраките, лешоядите, хиените. Да, вероятно в началото на 2021 ще има предаване на пълномощия от президента към парламента и министерски съвет (сещай се Лукаш батка). Но да се оттегли, когато хегемоносоросоиднатаимперия е пенясаладокрайност - няма как. Когато санкциите истерично Ужесточават - "за нами Москва, ни шаг назад".
  • 73 Свидетел

    21 1 Отговор
    А в САЩ си избраха готов оформен болен старец
  • 74 Мародер

    14 4 Отговор

    До коментар #8 от "Soviet reUnion":

    Искам да възкръсне Йосиф Васарионович и да поеме управлението на Пук на всичката русофобска сган!
  • 75 Гост

    8 4 Отговор
    Точно ще повярвам, че бившите служители от тайните служби си нямат друга работа и обсъждат в телеграм каналите какви лекарства взима Путин. Или пък Кабаева и дъщерите споделят със Соловей здравословното му състояние и какво ще направи през януари. За пореден път либердата в Русия взима желаното от тях за реално случващо се в близко бъдеще. Януари не е далече. Подозирам, че тогава Соловей ще се скрие дълбоко. Но народния сарказъм ще го стигне за пореден път там, където ще си гризе ноктите от бяс, че Путин не го е постигнала съдбата, която той му е изврачувал. А през 2021 година измениния във властта в Русия вероятно ще има Но не тези, за които мечтае Соловей.
  • 76 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #25 от "Мислим си":

    Колко ще е здрав Байден с тези счупени кости на крак си е под въпрос.При хората на негова възраст костите не зарадват лесно.
  • 77 Гост

    7 5 Отговор

    До коментар #34 от "Дърта протестука":

    Не си блъскай главата с въпроси със звездичка. Ясно е, че не знаеш руски и значението на фамилията Путин. Но живеем във времена когато всеки при желание може да ползува google translate.
  • 78 Ето че

    12 3 Отговор

    До коментар #62 от "Млада протестърка":

    не си наясно. Времето на управление не е същностен елемент от семантиката на диктаторството. А дали го ненавиждат в Русия - изборите, на които присъстваха доста независими наблюдатели, показаха колцина са те. Вярно е, че го ненавиждат онези отвъд онеана, но то е, защото им отне самочувствието на "най-великата" сила...
  • 79 Б.р.

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "Шерлок":

    Точно казано.
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 МНОГО НЕЩА

    5 1 Отговор

    До коментар #71 от "Бозман":

    не знаеш... Ама като каналите ти за информация са само "независимите български" телевизии... Пиши си, пиши си...
  • 82 Батко

    15 2 Отговор
    До скоро и Ким Чен Ун беше тежко болен, а се оказа жив и здрав. Сороските лъжци са некадърни Калинки и нищо оригинално не могат да измислят.

    Коментиран от #91

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Вълко Червенков

    3 10 Отговор
    Едно от трите жужета,които играят ролята на "Путин",ще ритне кашкавала за Нова Година.За съжаление няма да го обявят официално,а и това не решава проблема на крепостните в Кочината.
  • 86 Моамед

    11 2 Отговор
    Не е болен.Болни са ви мозъците.
  • 87 Цезар

    9 1 Отговор
    Сергей Шойгу е готов да замести Володя. Но има още време.

    Коментиран от #93

  • 88 Няма са плашите ей

    5 3 Отговор
    Те си имат резервни двойници Русофилията и Путковистите да са спокойни
  • 89 Ако не е диктатор

    4 5 Отговор

    До коментар #20 от "Млада протестърка":

    Ще е пияндурник! Това го доказва историята. Хайде избирай!
  • 90 Коментатор

    4 7 Отговор
    Путин се готвел да ''предава властта''. Все едно, че става дума за император, а не за президент. Русия си е една скрита монархия, с абсолютна власт на ''президента''. Всичко в тази държава е сбъркано. Почти нищо в устройството на държавата и политическия манталитет не е променено и е почти идентично със състоянието в СССР. ''Социалистическият човек'' дълго време ще съществува в Русия. Не малка част от обществото в Русия вижда пороците в обществото, но мнозинството не могат да се оттърсят от великошовинистичното разбиране и усещане за собствената си страна. Русия е странна държава със странно общество...по-скоро е диктатура на олигархията и политическата върхушка, опакована като псевдодемокрация...
  • 91 Брадвата

    1 4 Отговор

    До коментар #82 от "Батко":

    Определено трябва да си сляп, за да повярваш на корейците, че новият Ким е оригиналният. Физически няма нищо общо. А как е ментално, само те си знаят.
  • 92 Мемфис

    4 4 Отговор
    Да не се окаже после, че сте се кланяли на някой, като пеедала Ленин?

    Коментиран от #94

  • 93 Роко

    0 0 Отговор

    До коментар #87 от "Цезар":

    Едва ли. Досега само един жълтур е управлявал в Москва.
  • 94 Голем смях

    1 0 Отговор

    До коментар #92 от "Мемфис":

    Путин е гей.
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания