Last news in Fakti

1 Декември, 2020 13:35 1 447 5

Предупреждение! Срокът за сключване на споразумение за Брекзит изтича

  • брекзит-
  • великобритания

Поддръжниците на Найджъл Фараж и поддръжниците на твърдата линия искат Лондон да затръшне врата при излизането си от ЕС

Предупреждение! Срокът за сключване на споразумение за Брекзит изтича - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Париж призова Лондон да води реални преговори, пише френският в. "Фигаро", като подчертава, че Франция не би приела някакво "по-лошо споразумение" между Лондон и ЕС.

Вече остават само няколко дни за сключване на споразумение за свободна търговия, което да влезе в сила на 1 януари след изтичането на преходния период на 31 декември.

Брекзитът без споразумение е далеч по-вероятен, отколкото някой е готов да признае, въпреки че както британските депутати, така и финансовите пазари са убедени, че такова споразумение ще бъде сключено, пише британският в. "Телеграф".

Но заявената от Франция твърда позиция показва погрешна преценка за пространството за маневри, с което може би разполага премиерът Борис Джонсън, когато въпросите засягат британския суверенитет, предупреждава изданието.

Джонсън ще постигне споразумение с ЕС, независимо дали тази седмица, следващата, или в последната секунда преди крайния срок на 31 декември, уверява британският в. "Гардиън".

Въпреки всички недостатъци на това правителство, то не се е побъркало. То няма да унищожи автомобилната индустрия, селското стопанство, финансовата и риболовната индустрия. Няма да прекъсне връзките с Европа в областта на сигурността и полицейското сътрудничество. Не иска и поява на граница в Ирландия, нарушаваща споразумението от Разпети петък, нито хладни отношения с новия американски президент, нито обтегнати отношения с най-близките си съседи и търговски партньори.

Така че, колкото и да блъфира, за да прикрие неудобната истина, Джонсън ще подпише споразумение, което отговаря на европейските стандарти в редица области. Но това ще е предателство към поддръжниците на Брекзит, предупреждава изданието.

Дошъл е моментът, когато британският премиер ще трябва да приеме, че Брекзит без споразумение ще бъде катастрофален и да наруши всичките си прекрасни, но нереалистични обещания.

Поддръжниците на Найджъл Фараж и поддръжниците на твърдата линия искат Лондон да затръшне врата при излизането си от ЕС. Но за правителството на Джонсън това е моментът на истината. И правителството ще бъде принудено да подпише споразумение с ЕС, защото всяка сделка ще размени прекрасните обещания за суверенитета за нещо много по-осезаемо - например липсата на голямо мито върху британското говеждо.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майоров

    0 0 Отговор
    Навсякаде врагове на ЕсеСере (
  • 2 ПОЧИТАТЕЛ

    0 5 Отговор
    Ееееее, я погледнете снимката и кажете, не е ли пич Бо-Джо и дали изобщо му дреме, какви му ги плещи тъпото франсе?!
  • 3 осведомен

    0 0 Отговор
    АЛОУУУУУУУУУ добавете Русия в заглавието че няма коментари и пари от Сорос иначе темата е важна за ЕС ама де ги троловете смешковци
  • 4 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    В ТОВА , ДА СИ КАЧИШ КРАКАТА НА МАСАТА , Е НЕЩО , ВЪРХУ КОЕТО НЕ СЪМ МИСЛИЛА ...
    НО ...ВСЕ ПАК ЗНАЧИ -
    КРЪГЧЕТО МИ Е ПОД ПОДМЕТКИТЕ .
    ДОРИ НЕ БИХ ПОПИТАЛА КРЪГЧЕТО , ДАЛИ МУ Е КОМФОРТНО .
    ГЛЕДАМ НОСИ ПОДМЕТКАТА С МЪЛЧАНИЕ... ДОРИ СЕ ОПИТВА ДА БЛЕСТИ С ОТРАЗЕНАТА СВЕТЛИНА НА ВАКСАТА .
  • 5 кочо

    0 0 Отговор
    БО-ДЖО И ЕР -ГАН -КОЙ ОТ КОГО ВЗИМА ПРИМЕР.ТУРЧИНА СИ ОСТАВА ТУРЧИН НЕЗАВИСИМО КЪДЕ Е.НО И ДВАМАТА СА ВРАГОВЕ НА Е.С.