Last news in Fakti

5 Декември, 2020 12:50 3 419 6

Челен сблъсък! Джонсън и Фон дер Лайен опитват да излязат от кризата за Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • борис джонсън

Много политически наблюдатели на Острова не приемат като изненада факта, че преговорите бяха прекъснати

Челен сблъсък! Джонсън и Фон дер Лайен опитват да излязат от кризата за Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън и председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен ще проведат спешен разговор по телефона днес след като преговорите в Лондон за търговските отношения след Брекзит навлязоха в задънена улица и бяха прекъснати.

Времето за постигане на сделка изтича бързо, краят на „преходния период“ е 31 декември, а двамата главни преговарящи Мишел Барние и Дейвид Фрост обявиха, че условията за споразумение не са изпълнени и временно прекратиха преговорите, за да дадат възможност на политиците да се намесят.

Борис Джонсън и Урсула фон дер Лайен ще разговарят днес следобед. Всичко това става след много интензивни преговори в Лондон през седмицата, включително до късно през нощта. „Съществените разминавания“, както се изразиха двамата преговарящи, обаче остават по въпросите на риболовните права, държавните субсидии и прилагането на новите разпоредби.

Някои политически наблюдатели на Острова не приемат като изненада факта, че преговорите бяха прекъснати, макар и да отчитат, че това е „съществен момент“.

Политическият редактор на „Скай нюз“ Сам Коутс заяви тази сутрин, че днешният разговор между Борис Джонсън и Урсула фон дер Лайен може да доведе до някакъв пробив и преговорите да бъдат подновени.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гатанка

    7 3 Отговор
    Къде си е бил заврял палеца,миг преди да бъде направена снимката?

    Коментиран от #6

  • 2 Фон дер Лайнен много трудно

    4 1 Отговор
    Ще излъже Борис.....все пак дядо му е турчин.
  • 3 среднощен

    7 1 Отговор
    Ако ЕС отстъпи сега, сам си подписва "смъртната присъда"...
  • 4 Четник

    5 0 Отговор
    БоДжо си губи времето с Урсула.Тя е поставена също като ПКП Караянчева за шеф,от който не зависи нищо.Ще изпълнява ролята на вестоносец и пощенски гълъб.Аз лично се съмнявам да има споразумение.Кралството се готви за излизане без сделка от дълго време.
  • 5 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    НЯМА ДА ИМА КОМПРОМИС !!! ШВЕЙНЕНО ШВАБЕЗИТЕ ИСКАТ ДА СПЕЧЕЛЯТ - ВСВ -ИЗПОЛЗВАЙКИ -МАКРОН " ПАТЕН " !!!!!!!!!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: