Last news in Fakti

8 Декември, 2020 11:51 4 161 87

Ще наложи ли ЕС санкции на Турция?

  • турция-
  • реджеп ердоган

Южната ни съседка не цели да отнеме ничии чужди права, но няма да се примири с плана да бъде заклещена до бреговете на Анталия

Ще наложи ли ЕС санкции на Турция? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Загадката около санкциите на ЕС се разплита тази седмица", пише в заглавие днес турският в. "Дюня", като посочва, че на срещата на върха на ЕС на 10-11 декември ще стане ясно дали блокът ще наложи на Анкара санкции заради дейностите ѝ по издирването на въглеводороди в Източното Средиземноморие. По мненията на експерти, цитирани от изданието, поради важната позиция на Турция по въпроса с миграцията и заради пандемията, е малко вероятно от срещата на ЕС да произлязат санкции, които да променят сегашното положение на нещата, предава БТА.

На вчерашната среща на външните министри от ЕС бяха разгледани основанията за евентуални санкции по отношение на Турция, напомня "Дюня".

"Поведението на Турция се променя в лоша посока", констатира Жозеп Борел, върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и сигурността.

"Много се постарахме, но не се получи" - в тези думи на германския външен министър Хайко Маас пък в. "Сьозджу" разчита сигнал за предстоящи санкции срещу Турция. Маас, който участва във вчерашния Съвет по външни работи на ЕС в Брюксел, заяви, че Германия през последните месеци е работила усилено за установяването на диалог между ЕС и Турция, "но имаше много провокации", добави той.

"Сьозджу" цитира междувременно и думите на неназован високопоставен представител на ЕС, който заяви пред Ройтерс, че не смята, че има европейско правителство, което да възрази, че ситуацията сега е по-лоша отколкото беше през октомври.

"Поискахме положението да се промени, но това така и не стана. Фактът, че веднага след срещата през октомври корабът "Оруч Реис" потегли в морето, не бе посрещнат с одобрение от страните членки, които работеха за помиряването на Турция и Гърция", каза той.

В. "Таквим" извежда друг акцент от изказването на Маас: "Принципно смятаме, че ЕС е длъжен да продължи диалога с Турция", каза германският външен министър. Маас подчерта, че желанието е да има единодушие по отношение на реакцията, с която ЕС да отговори на стъпките на Турция в Източното Средиземноморие, пише още "Таквим".

Вестниците днес цитират и изказването на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който изтъкна, че това, което Турция търси в Средиземно море, е справедливост. В. "Йени сьоз" цитира думите на президента, който изтъкна вчера, че Турция не цели да отнеме ничии чужди права, но няма да се примири с плана "да бъде заклещена до бреговете на Анталия".

"Заявихме пред своите събеседници, че няма да превием врат пред заплахите и шантажите, че няма да позволим империалисткия експанзионизъм", подчерта той. "Невъзможно е Турция да наблюдава от трибуната случващото се в Средиземноморието", изтъкна още турският лидер.

Изказването на Ердоган е водеща тема и за "Йени акит", който цитира в заглавие думите на президента: "Няма да позволим пиратския манталитет".


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 човек

    34 14 Отговор
    Поразителна прилика на двамата на снимката - физическа и поведенческа.

    Коментиран от #6

  • 4 Боби

    24 14 Отговор
    Гръцкият премиер отдавна покани Анкара на преговори и предложи да отидат в Хага ако не се постигне някакав резултат

    Коментиран от #10, #46

  • 5 Хасан

    7 21 Отговор
    Амаанн,само санкции ни трябват сега
  • 6 Хасан

    24 24 Отговор

    До коментар #3 от "човек":

    Как им се иска на Запада един турски соросоид Пашинян ,Сакашвили ...да си разбие страната си ..да създаде хаос ..но ако някой като Ердоган ,Орбан си гони националния интерес ..веднага диктатор

    Коментиран от #9

  • 7 Хасан

    12 15 Отговор
    Анатолий ,пресата която цитираш е на Сорос
  • 8 Criminal

    18 7 Отговор
    Не сравнявайте фюрера с това.....................
  • 9 Биг бойс

    34 15 Отговор

    До коментар #6 от "Хасан":

    Изocтaвeтe Eрдoгaн, Бaхчeли, иcлямиcткитe и нeoocмaнcкитe илюзoрни мeчти, cтaнeтe ceриoзни, пoвeрeтe влacттa нa млaди нeвинни пoлитици и прилaгaйтe прaвaтa нa чoвeкa и мeждунaрoднoтo прaвo. Eдинcтвeният нaчин Турция дa cтaнe чacт oт прocпeрирaщoтo Изтoчнo Cрeдизeмнoмoриe. Aлтeрнaтивaтa e глaд, мизeрия, вoeнни нeуcпeхи, грaждaнcкa вoйнa, рaзпaдaнe нa 3 чacти и бeзкрaйнa дрaмa. Тaм ce нacoчвaтe ceгa. Бъдeтe умeн. Вce oщe имa мaлкo врeмe. Пocлe..

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Хасан

    14 21 Отговор

    До коментар #4 от "Боби":

    Кой го казва това !? Гърците когато имат зад себе си ЕС никога не отиват на преговори
  • 11 Хасан

    11 18 Отговор

    До коментар #9 от "Биг бойс":

    Политици като Пашинян ,Сакашвили ,Юшченко ,Зеленски !? Които си разбиха страната си ...
  • 12 Хасан

    20 20 Отговор

    До коментар #9 от "Биг бойс":

    Да вземат пример от България ..да си сложат катинар на АЕЦ Белене , вместо евтин газ от Бургаз да купят шистов от Александрополи

    Коментиран от #63

  • 13 Иван

    32 20 Отговор
    Турция е в правото си. Ако е така ЕС да се изтегли от всякъде, най вече Франция от Африка. Никой не ги е канил там. А и в какаовите плантации продължават да се ползва детски труд. Двуличници. Всички помним и геноцида в Руанда

    Коментиран от #51

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Stéphanie 🎲

    22 18 Отговор
    Брейййй 🙃🥴🤔 сигурно подземния е направил грешка ,Хитлер е приел исляма 😁😉 .Знак от отвъдното 😂хубавото е че е страхливец ,шизофринията го бие много ,така или иначе този човек доведе Турция до упадък и ще я довърши до краят на мандата си ...Най неудачният турски президент

    Коментиран от #16

  • 16 Хасан

    18 17 Отговор

    До коментар #15 от "Stéphanie 🎲":

    Ти четеш филтрирана медия и така си мислиш ..Турция си има военни бази по Африка ,Балканите ,Кавказ ,Катар,Ирак ,Сирия ..и това дразни Франция и Европа
  • 17 Хасан

    25 20 Отговор
    За една силна Турция сме ..с нас ли си ,българино ..или пак ще се дупиш на силните на деня ..пак ли ще си безгръбначен и пълзящ

    Коментиран от #23

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Немога

    9 8 Отговор
    Да позная кой от двамата е хитлер
  • 20 Хасан

    18 21 Отговор

    До коментар #18 от "Stéphanie 🎲":

    Да заселим гръцките острови и Балканите с сирийци и по такъв начин ЕС да покаже на света че е хуманна и правова
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Хасан

    15 11 Отговор

    До коментар #18 от "Stéphanie 🎲":

    Стефи ,преди пишеше по добри работи ..постарай се ..стискай малко това мозъче

    Коментиран от #45

  • 23 И после ревеш

    6 13 Отговор

    До коментар #17 от "Хасан":

    защо те търсят! Еле мале кво те чака! Ще викаш "защо не ме прибра всевишния преди да ми дойдат "добри гости" да ме сурвакат!

    Коментиран от #25, #29

  • 24 интересно -

    4 4 Отговор
    скиновете във Германия ако видят това фото как биха реагирали .Във Германия има ли достъп това фото с двамата

    Коментиран от #26

  • 25 Хасан

    15 7 Отговор

    До коментар #23 от "И после ревеш":

    Защо да ме търсят!? Кой ме търси !? Седя си в къщи и никой не идва да ме " лови " ..

    Коментиран от #27

  • 26 Хасан

    11 7 Отговор

    До коментар #24 от "интересно -":

    Това е колаж който го използват симпатизанти на терористичната организация ПКК ..защо Ердоган е трепел " мирни " хора с Калашници и бомби в ръце ..
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 1520

    21 9 Отговор
    Турция е независима държава и отстоява интересите си не е като България

    Коментиран от #32

  • 29 Хайде, ся.....!

    15 8 Отговор

    До коментар #23 от "И после ревеш":

    Значи, руските, арабските, или американските империалисти са носители на свобода, благоденствие, просперитет, а чуят ли се тежките стъпки на турския империализъм ревем; аман, ислямският терор иде ! Оти не се скатаете, жалки, безмазговие чукченски провокатори, заченати някъде в свинарниците на Коми и Тексас - новите ви братушки и асвабадители. Вижте докъде докарахте България с двата си теля в катьолките над раменете. "Ислямска държава", ако беше минала оттук, нямаше да нанесе такива поражения.

    Коментиран от #33, #36

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Нешастници

    11 6 Отговор
    Скапания ЕС ще наложучи санкции и на майка стига сащ му кажат... Всички други коментари са излишни..
  • 32 Много независима

    5 14 Отговор

    До коментар #28 от "1520":

    Ако не бяха емигрантите с които извива ръцете на Европа, досега да са я оправили! Докато тези сирийци са там Европа ще слуша, ни махнат ли се, да видиш какво ще стане! Немците след 80 години си отмъстиха на гърците, няма да простят и на турците!
  • 33 Хайде, ся.....!

    2 1 Отговор

    До коментар #29 от "Хайде, ся.....!":

    Имах пред вид швабските, а не арабските......
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Ни думай ва

    12 11 Отговор

    До коментар #29 от "Хайде, ся.....!":

    С идването на османския терор, заварва България и Византия, най-развити в целия тогавашен свят! И спираме да се развиваме до освобождението! Ако не беше комунизма, Запада и Америка никога нямаше да вкарат толкова пари в Турция! Използваха я за имат бази срещу Съюза!

    Коментиран от #39, #50, #53

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Хасан

    9 9 Отговор

    До коментар #35 от "Хасан":

    Пак пишеш провокации от моя Ник ..
  • 39 Хасан

    9 6 Отговор

    До коментар #36 от "Ни думай ва":

    Значи капиталиста не вкарва пари заради сините ти очи а да прави ПЕЧАЛБА ..

    Коментиран от #43

  • 40 Хасан

    12 7 Отговор

    До коментар #37 от "Те ромите":

    Кажи ни как те символизира великия чешки художник ??
  • 41 абе

    7 4 Отговор
    ще наложи, но леки санкции. малки наказания. предупреждения за съответствие. способни да напомнят кой е шефът. без да режат веригата с която държат жертвата за врата.. между другото, снимката на хитлердоган е много успешна!
  • 42 Не знам

    4 0 Отговор
    Не чета Шарли Ебдо!
  • 43 И спечели

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Хасан":

    Комунизма падна!
  • 44 Tурция 21 век

    9 6 Отговор
    Когато чуят за лоша икономика, авторитаризъм и международни санкции, какво правят кандидат-инвеститорите? Стоят далеч от кочината, а животните гладуват.
  • 45 Stéphanie 🎲

    10 10 Отговор

    До коментар #22 от "Хасан":

    Хасанчо жалко че си умно и добро момче.Дано се промениш вярата исляма ти пречи да си обективен,дано не си спретнеш лоша шега в живота както например младото момче чеченеца който обезглави учителя и си замина без време от този свят.

    Коментиран от #48

  • 46 Хага

    9 8 Отговор

    До коментар #4 от "Боби":

    От 1976 г. даже. По времето на Караманлис и Демирел.. Оттогава Гърция предлага на Турция международен арбитраж за континенталния шелф. Турция обаче не иска международен арбитраж с Гърция, иска да завладее територии, море, въздух и тъй като Гърция принадлежи на НАТО и ЕС, тя се опитва да го направи без куршуми, без война, с натиск, заплахи и хибридни войни. Разбира се тя се е провалила и ще продължи да се проваля.
  • 47 😂😂😂😂😂..

    6 9 Отговор
    Чета коментарите и се смея, за какво сте емнали Хасан бе???..😂, той е трол и си защитава турските интереси, прав, крив защитава ги. И кой щял да го посети?? Какви са тези глупости?? Всеки е свободен да изказва мнението си, харесва ни или не..БГ е демократична държава..има и други мнения, Проблемите на Турция с Франция и Гърция си е техен проблем, да си го решават, ние с турските ни съседи трябва да подържаме добри отношения. Турция не е враг на България...имаме други врагове..те са известни..Хасане, да те питам само? Ти откъде знаеш че газта от Бургас, ще е по евтина от спот пазара на газ, който се формира в момента..на този пазар ще има, освен руска и американска газ..още, газ от Азербайджан, Катар, Алжир, Египет и др.??? Какъв Бургас??? Намекваш за руска газ нали??? Е, Газпром загуби огромни дялове от пазара на ЕС, това е положението...Хасане..

    Коментиран от #49

  • 48 Хасан

    3 6 Отговор

    До коментар #45 от "Stéphanie 🎲":

    Хахаха ...Абе човек като пиша си седя на водка с доматен сок ..свикнах в Украйна . Много се вживяваш а това е просто сблъсък на турските капиталисти с европейски капиталисти ..всичко е за пари ..прав беше Карл Маркс ..рано или капитализма щесе самоубиножи
  • 49 Хасан

    7 6 Отговор

    До коментар #47 от "😂😂😂😂😂..":

    Втечнения газ е много по скъп от тоя в тръбите ..много по евтино една купуваш газ от страна която няма друг експортен продукт ..като Русия ,Иран,Венецуела ..не съм трол ..просто си пиша

    Коментиран от #52

  • 50 НЕ ДУМАЙ !

    10 8 Отговор

    До коментар #36 от "Ни думай ва":

    "Османският терор " ли превърна някогашното 9 милионно беге, в днешния 6 милионен бардак.

    Коментиран от #54

  • 51 антиглобал

    17 7 Отговор

    До коментар #13 от "Иван":

    Франция /острието срещу Турция/извърши геноцид и в Алжир \1960 г.\-жертви:около 2 млн.Авоарите на 16 държави са във френски банки и Франция определя всичко-закупуване на оръжия, кредитиране...колониален рефлекс,а Турция постоянно я настъпва по "мазола"-Либия, Сирия, около Кипър, в Азърбейджан...Франция е най-извратената демокрация.Още от бурж.революция, когато гилотината е работила нон-стоп с месеци, завладяха половината Свят и не на последно място-през Втората ВСВ си имаха про-фашистко правителство и даже воюваха\например в Африка\ срещу съюзниците, избиха си евреите и хоп-победителка и велика нация, в ООН редом до Русия, САЩ, Китай...!?Какъв стандарт, какъв аршин, а сега нямаш право да снимаш протести, разюздани полицаи и т.н.!
  • 52 Е да..обаче..

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "Хасан":

    Русия газта която ни продава я продава на много по високи цени, отколкото например на Германия и Франция, използва това за зависимост, няма чиста търговия, това вреди на държавата ни, почти целият ни политически елит е овъртолен в руска газова зависимост, това ни вреди, преди Бойко да сключи споразуменито за закупуване на газ от терминала в Александропулис, цената на втечненият газ беше по ниска от тръбният руски, но това беше преди падемията, сега как са цените незнам..но това принуди руснаците да свалят цените, конкуренция Хасане, и диверсификация, не ни е нужен руски газов рекет. Питай Ердоган..защо той отказа да закупи договорените количества с руснаците от Турски поток...а това дали си трол, не ме интерисува..не ми пречиш.

    Коментиран от #55

  • 53 калпак цървул

    3 12 Отговор

    До коментар #36 от "Ни думай ва":

    Заради чумата, през 14-век, в Константинопол са живели около 1 млн. човека, а българите са били около 300 000 човека!За няколко десетилетия, българските земи са покорени по ред причини, една от тях:заради поземлената реформа, наложена от "поробителя"-взема се земята от болярина и се раздава на хората, които си нямали нищо освен палатката и после данък десятък...\едва ли нашите предци са обичали мутрите,прощавайте-болярите си\.През 1878 г. населението не е нарастнало, колкото водещите държави в Европа, по ред причини-например еничарството...

    Коментиран от #56

  • 54 Гледай сега

    5 6 Отговор

    До коментар #50 от "НЕ ДУМАЙ !":

    От този терор има бесарабските българи! Колко градове са се изнесли в чужбина заради нежната ръка на султана! Било е лошо! Сега също се изнася народа, значи и преди и сега все лошо е било! Факт е обаче че пътешествията на нацията започват с идването на османците! Сега от далеч заповядват да се обезлюди територията, и има и планове и програми искат да в обезлюдят! Преди обаче злото е идвало само от една посока, от османската!

    Коментиран от #57, #71

  • 55 Хасан

    7 6 Отговор

    До коментар #52 от "Е да..обаче..":

    Не съм запознат с цените но тука говорим за обвързаност ..Русия ако се притисне много до стената ще се озове в Берлин и едва ли Сащ ще спаси ..а и не иска ли това и Сащ!? Както искаше конфронтация между Турция и Русия

    Коментиран от #60

  • 56 Сиганин

    3 5 Отговор

    До коментар #53 от "калпак цървул":

    Лъжеш, като са давали, на мен що не са дали? За да кардем ли?
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Girne

    6 4 Отговор
    Нов ..успех.. на Ердоган. Египет, заедно с ОАЕ, Саудитска Арабия и Ливан, успяха да блокират резолюция, която Турция се опита да приеме Организацията за ислямско сътрудничество в полза на решение за две държави в Кипър.
  • 60 Колкото до..

    1 4 Отговор

    До коментар #55 от "Хасан":

    Цените на втечненият газ преди пандемията бяха конкурентни на тръбният, след това започна газова война и много от сондажите на шистов газ в САЩ и по света фалираха, но това е времено явление, в момента цената на фючърсите е около 41-42$ за барел. А Русия ще бъде прискана от Байдън и новата американска администрация много, бъди сигурен, няма да се озоват в Берлин, това е басня, нямат нужният икономически ресурс, управлението на Путин ги превърна в икономическо джудже, в бензиностанция с ракети, суровинен придатък на Запада. САЩ искали да скарат Турция и Русия ли??? Че те приятели ли са???😂, няма вечни приятели..има само икономически интереси, икономическият интерес на Турция е ЕС и САЩ, разбира се не трябва да се изключват и връзките с останалият свят, например Китай и Русия, и където е възможно другаде. В момента турските ДЦК, са едни от най-рисковите и най евтини. Това е много лош сигнал за турската икономика.

    Коментиран от #65, #68

  • 61 Един

    7 5 Отговор
    Няма! Защо ли? Ами щото Турция "изхранва" 1/4 част от Германия!
  • 62 много поздрави от чешкия художник

    5 1 Отговор

    До коментар #58 от "Уффф":

    кенеф
  • 63 КОРОЛА

    9 12 Отговор

    До коментар #12 от "Хасан":

    Българите винаги са предпочитали Гръцкото пред турското,по добре парите да отиват в християнски ръце. Пример: аз никога не купувам турска стока от цигани също не купувам нищо.

    Коментиран от #66, #67

  • 64 До провокатора "Хасан"

    4 6 Отговор

    До коментар #35 от "Хасан":

    Чи за ко да ги мразиш вулгарите ?! Нима Роболюбците на Историята са достойни за омраза ?! Като гледаш слузестата диря след някое влечуго, какво правиш ?! Нейсе ! Може да мразиш немците, затова, че през 1940година ти подариха само Южна Добруджа, без Македония. Как да не ненавиждаш Русия, чиито дебилни крепостни мужици не можаха да ти завоюват държава на "три морета " ! Как да не стиснеш за гръцмуля америкосите, сритали армията ти и не пускащи никакъв гювеч ?! А сърце, гайдушко , майко не трай, коги нема нищо за крадене !
  • 65 Хасан

    8 6 Отговор

    До коментар #60 от "Колкото до..":

    Има нещо като полит икономика ...погледнато от икономическа гледна точка Турция си е атрактивна но се намесват и политически фактори ..ако Ердоган се сдобри с Израел тогава всички Сащ,ЕС ,Сарабия ще си променят мнението ..но трябва ли да мълчи за незаконната окупация на Палестина ,за убийството на жени и деца !?

    Коментиран от #69

  • 66 О КЕЙ

    4 2 Отговор

    До коментар #63 от "КОРОЛА":

    Дано турците да последват твоя пример и да не ходят на българските зимни курорти !
  • 67 Хасан

    8 7 Отговор

    До коментар #63 от "КОРОЛА":

    Какво е според теб турска стока?Айфон произведен в Китай , Рено произведено в Турция кафе на Нестле произведено в Турция !
  • 68 Хасан

    7 6 Отговор

    До коментар #60 от "Колкото до..":

    Джудже ама може от Сибир да те гръмне в Брюксел

    Коментиран от #70

  • 69 Да така е...

    4 4 Отговор

    До коментар #65 от "Хасан":

    Турция е икономически атрактивна страна, но не и в момента, значи според теб Турция ако се сдобри с Израел, ще има коренна промяна в поведението на ЕС, САЩ, и СА, обаче им пречи на турците окупацията на Палестина..така ли, много благородно че се застъпват за братята си мюсулмани😊, но Турция има и много други проблеми, кюрдски проблем, проблем с цялостната демокрация в страната, нерешени проблеми с Кипър и Гърция, незачитане на човешките права, провокации..СВЕТА СОФИЯ..например, ти веднага ще ме контрираш..лошият ЕС,САЩ, лошият империализъм и капитализъм, са виновни. Няма да споря с теб, но ще ти кажа че сядането на масата за преговори, е най-добрият вариант за Турция, взаимни отстъпки и баланс на интересите...не ми казвай само че това означава, че Турция прекланя глава пред силният Запад..не, това означава..мъдрост.

    Коментиран от #72, #73, #74

  • 70 😂😂😂😂😂..

    5 3 Отговор

    До коментар #68 от "Хасан":

    Приказки за наивници, никой не могат да гръмнат, нито Брюксел, нито Каспичан, и те не го искат, нито пък някой се е засилил тях да гърми. Просто в момента света и глобалната икономика се пренареждат в нова конфигурация, и усещат че може да да не са в голямата икономическа игра, и пак да свирят втора цигулка.
  • 71 Хайде, ся.....!

    11 3 Отговор

    До коментар #54 от "Гледай сега":

    В лъжи и манипулации младост минува. Българите в Молдова, Бесарабия и Украйна не са избягали от Османлиите, а са насилствено разселени в тези райони от Руската царска сволач. След всеки неуспешен "освобадителен" поход в България, през 18-ти и началото на 19-ти век, на връщане братушките ви са изпразвали цели села и градчета от хора и имущество и са ги вземали със себе си като военен трофей. За тези операции на татароидните варвари с гняв са писали и Раковски и Ботев .Една голяма част от тези "освободени" люде, не са издържали на крепостния рай и са се връщали в "турското робство ".
  • 72 Хасан

    7 8 Отговор

    До коментар #69 от "Да така е...":

    Ако се прилага международното право то Турция няма никакви проблеми ...Нагорни Карабах според ООН си е азерска земя и азерите си възвърнаха . Турция има договор за взаимопощ и им помогна ...В Либия Турция помага на легитимното правителство на Сарандж ..за Кипър имаше референдум на Кофи Аннан за съидинение на което кипърските турци казаха ДА а гърците НЕ....и ЕС прие за член Кипър с неуредени граници и статут ..
  • 73 Хасан

    6 8 Отговор

    До коментар #69 от "Да така е...":

    Кюрдите в Турция имат много повече права от турците в България ..имат не една а няколко партии но Запада поддържа комунистическата терористична организация ПКК

    Коментиран от #77

  • 74 Хасан

    3 7 Отговор

    До коментар #69 от "Да така е...":

    Света София си беше музей но е собственост на вакъф / фондация ...както многото имоти на гръцката патриаршия , българската йепарахия
  • 75 Ти луд ли си бе???

    7 5 Отговор

    До коментар #57 от "Хасан":

    Хилядите изкорени семейства, поробени еничари изпечени старци по църквите от страна на османските е плод на мир и любов ли бе???

    Коментиран от #76, #80

  • 76 Хасан

    7 4 Отговор

    До коментар #75 от "Ти луд ли си бе???":

    Това са митове бе човек ..стихове и разкази изпълнени със злоба ..сега ще кажеш че при социализма си бил бос и гладен !? ..просто когато се сменя един режим ,предишния се критикува ..българина е бил достоен поданик с земя ,търговия ,семейство ,челяд ..търгувал е от Багдад до Виена
  • 77 Хайде стига...

    1 7 Отговор

    До коментар #73 от "Хасан":

    Кюрдите имали повече права от турците в БГ, имали кюрдите няколко политически парти..те са 20милиона бе Хасане, как няма да имат няколко, турците в БГ са 300хил, ако не се лъжа. Какви по-малко права имат БГ турците че не се сещам, нагледали сме се на мъже и жени които не знаят и дума на български език да гласуват на БГ избори, всички права имат на една европейска България, и затова сме в ЕС.

    Коментиран от #78, #79

  • 78 Хасан

    5 1 Отговор

    До коментар #77 от "Хайде стига...":

    Ами според ЕС кюрдите имали право с Калашник в ръце да скитат по баири ..свободно да събират пари в ЕС за да купуват взривни устройство с които да убиват учители ,деца,старци,полицаи и войници ...
  • 79 Хасан

    6 1 Отговор

    До коментар #77 от "Хайде стига...":

    Има кюрди президенти ,премиери,прокурори,генерали но в България е забранено

    Коментиран от #81

  • 80 Yupidon

    6 2 Отговор

    До коментар #75 от "Ти луд ли си бе???":

    Митове, легенди, разкази..... Харесват ви тези измислици... Иван Вазов написал Под игото. Харесва ми как е написал, чета с интерес, но не вярвам на нито една приказка, за мен е художествена измислица. Проучете първо какви "роби" са били баща му, майка му.... Иначе моите уважения добър е

    Коментиран от #86

  • 81 Не е забранено..

    0 4 Отговор

    До коментар #79 от "Хасан":

    Прочети конституцията, извадете някой достоен кандидад и се явете на избори, без автобуси и каране на вашият електорат под строй и заплахи. Направете си партия милееща за български интереси, не създадена от КГБ и ДС..и каквото сабя покаже..разбраме нали??

    Коментиран от #82

  • 82 Хасан

    2 2 Отговор

    До коментар #81 от "Не е забранено..":

    ,лошо ли е български граждани от турски произход живеещи в Турция да дойдат в България и да си упражнят правото си на вот ...!? А защо етнически българин живеещ на 100 мт от урната не отива да упражнява правото си на вот ?
  • 83 Стига простотии Хасане

    1 2 Отговор
    Знаеш много добре защо идват да гласуват! Знаеш че идват защото им излиза безплатно да си дойдат да си видят роднините! Кого се опитваш да заблудиш! Банален е начина ти на изразяване" Какво лошо има" ! Лошо е за България, кадърните са се оправили в Турция, некадърните от вас стоят тук и бичат простотия от сутрин до мрак!

    Коментиран от #84

  • 84 Хасан

    2 1 Отговор

    До коментар #83 от "Стига простотии Хасане":

    А кой ти каза че живея в България ??

    Коментиран от #85

  • 85 Каквото и да кажеш е лъжа

    1 2 Отговор

    До коментар #84 от "Хасан":

    Ти си бащата на лъжата! Разбира се че си в България!
  • 86 3kO

    1 0 Отговор

    До коментар #80 от "Yupidon":

    Като дошли новоосвободените руски крепостни селяни да освобпждават българските РОБИ се шашнали като видели градовете, селата, къщите, дворовете, нивите, фабриките и всичко друго което притежавали и БЪЛГАРИТЕ в робската Османска Държава.
  • 87 Антон

    0 0 Отговор
    Цялата работа е за нечия собственост...
Новини по държави: