Last news in Fakti

8 Декември, 2020 15:55 2 515 29

Руската конституция с върховенство над международните споразумения

  • русия-
  • закон-
  • валдимир путин

Путин одобри новата промяна

Руската конституция с върховенство над международните споразумения - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Руският държавен глава одобри пакет от закони, който определя приоритет на конституцията на страната над международните споразумения, съобщи ТАСС.

Документите вече са публикувани от правителството. Подготвят се изменения по редица кодекси в страната.

Така прилагането на международни споразумения в тълкуване, противоречащо на конституцията, вече няма да е позволено. Конституционният съд на Русия ще може да дава становище по такива въпроси.

Руската страна продължава да спазва международните договори и да се застъпва за международното право. Когато се правят промени по договорите, което води до противоречие с конституцията, ще се работи чрез руското законодателство.

Промените вече са били обсъдени. Президентът е дал одобрение.

Владимир Путин е обсъдил въпроса с експерти.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gvtdafg

    72 12 Отговор
    Браво така и трябва.това е велика държава.

    Коментиран от #25

  • 2 Монгола

    70 11 Отговор
    Русия никога не се е продавала, сега и конституцията го гарантира за в бъдеще!
  • 3 Българина

    64 9 Отговор
    ТОЧНО ТАКА...БРАВО...А ние, кога?! Краварите и евроГЕЙците няма да ни дадат.
  • 4 ТЯ БЕШЕ ПИСАНА

    49 8 Отговор
    ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ ПРИ ЕЛЦИН.КРАЙНО ВРЕМЕ БЕШЕ ДА Я ПРОМЕНЯТ.А И НЯМА ЛОШО , ТО ВИЖ КОЛКО Е СМЕШЕН ТЕЛЕШКИЯ ВЪЗТОРГ НА БОКО ОТ ЧУЖДИТЕ РЕЙТИНГОВИ АГЕНЦИИ
  • 5 Уди Кълвача

    44 7 Отговор
    Президента на президентите, а именно високо цененения президент на Руската Федерация Владимир.... Владимирович.... Путинннннн.....
  • 6 СССР ☭

    51 4 Отговор
    Ловеца на алчни сороиди, пръта в колелата на алчния западен имперялизъм, боеца за свобода на онеправданите, защитника на потиснатите това еееее президента Владимир Владимирович Путин!
  • 7 Антигерб

    42 3 Отговор
    Естествено че приоритета на конституцията е над международните закони но само ако те управлява човек който не е назначен от някъде и да е подлога на същите които са го назначили като нашата тиква.

    Така е в истинските държави за разлика от колонията в която живеем - тук интересите на господарите са с приоритет над всичко останало пък народа няма изобщо думата.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гость

    5 45 Отговор
    Кога руснаците са спазвали договори,че чак закон измислили как да заобикалят международните договори.Смях в залата.Там е куче(Путин)влачи диря няма
  • 10 jorj

    6 43 Отговор
    Конституционно бетониране на невежеството, нищетата, мизерията!!!!! Да ви е честита путиновата килия, приятно прекарване!!!!

    Коментиран от #12

  • 11 12345

    37 4 Отговор
    Браво!Така се прави.Русия е Империя.Владимир Путин е най-уважаваният и най-авторитетният Президент в световен мащаб.Ако България следваше правилата на политика, както е било от нашите Царе през Първото,Второто и особено Третото Български Царства, нямаше да сме подлоги на една нищо незначеща страна ,като сащ/изградена от измета на Франция, Испания,Англия,Холандия ,без вероизповедание-20 престъпни секти.Ние също сме били Велика България,а не изпаднала страна благодарение на такива Мин. Председатели, като мошеника Иван Костов, невнятния Филип Димитров, до ибрикчията Б. Борисов.
  • 12 Ха ха ха

    33 3 Отговор

    До коментар #10 от "jorj":

    Най смешно е като се правите на богати на руснаците, недей те, знаем се:) За невежеството е още по смешно да се пишат глупости с ток от руски реактори за нация, чиито постижения се изучават още в училище от Менделеев та до космонавтиката, а и руската мечка, който е попитал да я затвори в килия знаеш как е завършил:) Виж обаче тази руска мечка счупва друга килия 5 вековна, справка нац. ти празник:)

    Коментиран от #14

  • 13 С две думи

    34 3 Отговор
    Това се нарича СУВЕРЕНИТЕТ....и във всяка една държава трябва да е така.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Правист

    25 3 Отговор
    Браво! А у нас с приоритет са международните договори. След поправките в правната ни уредба ще ни вменят тихомълком някоя и друга конвенция.
  • 16 Бай Бай

    4 17 Отговор
    Даже и Хитлер може да завидни на установения в Русия правов ред.

    Коментиран от #19

  • 17 оня с коня

    7 26 Отговор
    Нормално е след като Русия е буквално ЗАРИНАТА със Санкции и ограничения,да спре да се съобразява с Международните споразумения.Естествено че пък и Международните Споразумения ще спрат да се съобразяват с Русия.Това е същото като случая за Отказа на САЩ от Ракетното споразумение с Русия за Ракети със Среден обсег защото Руснацитке МАМЕХА и на практика не се съобразяваха с него,но после им увря булгура като видяха какви Ракети се базираха в Европа/че и под носа им в непосредствено граничещи с тях държави/ и тръгнаха да молят Чичо Сам да възобновяват Договореностите.
  • 18 ЛЛЛ

    23 2 Отговор
    Точно така трябва да бъде! Тези хора мислят 50 години напред
  • 19 Ха ха ха

    25 2 Отговор

    До коментар #16 от "Бай Бай":

    За Хитлер не знам, защото зъбите му са в Москва :), виж обаче Унгария и Полша със сигурност Тях затова ги мъмрят сега, защото написали в конституцията си, че майката е жена, а бащата мъж:) Обаче в Брюксел не са съгласни, искат върховенство за извратените, сякаш някой им пречи на опитите да забраменят мъж, та да стане майка:)) Смешно ама не съвсем
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост

    10 2 Отговор
    В САЩ винаги е било така : местните закони са над международните споразумения!
  • 22 един българин

    2 15 Отговор
    Путин по стъпките на своя скоро бивш колега и политически приятел Тръмп! Няма по важно от Руските интереси на всяка цена, дори с цената на потъпкването на човешките права и свободния пазар и конкуренция! Няма оправия ... не не !
  • 23 ЦЪЦЪЦЪ

    2 18 Отговор
    Русия е в глуха защита, без възможност за избор, единствено историческите и врагове Турция, Китай и Иран и партнират в политиката! Цялото цивилизовано и демократично човечество страни от нея и има много защо да го прави!
  • 24 Вълко Червенков

    1 17 Отговор
    Това няма да спаси Рускенефа от неизбежният крах.Само слепи русофилистици не виждат,че Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина потъва неспасяемо като "Курск" и пикира отвесно,като свален Су-24.
  • 25 Шамара

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Gvtdafg":

    И кое по точно им е великото? Щото освен територия друго нямат!

    Коментиран от #28

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Наблюдател

    0 6 Отговор
    Руската конституция е дарена от другаря Сталин.
    "Изпълняват" всички международни споразумения ... на сън.
    Крим, Остия, Японски острови...ИМПЕРИЯ НА ЗЛОТО-РУСИЯ
  • 28 Дразнете

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Шамара":

    мечката наближава времето когато ще раздават твоят ник по света.Дано е скоро за да се запази и макото което ни е останало че заптиличахме на разораната целина.
  • 29 Рико

    0 1 Отговор
    Конституция на Русия, точно това ли означава? Конституция на Русия. Не се хващам за името, въпросът си е съвсем логичен. Държавата РФ има 68 субекта. Отделните съставляващи федерацията ИМАТ СОБСТВЕНИ КОНСТИТУЦИИ! Така казва конституцията на Русия,но това не е конституцията на Руската федерация, както по-горе поясних защо.И какво от тук следва?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания