10 Декември, 2020 15:04 4 447 26

Нова мистериозна болест. Стотици заболели и един смъртен случай в Индия

  • индия-
  • болест

От болестта са засегнати хора от всякакви възрастови групи и социални слоеве

Нова мистериозна болест. Стотици заболели и един смъртен случай в Индия - 1
Снимка: Shutterstock

Гърчове, амнезия, паник атаки: стотици хора в Индия са приети в болница с такива симптоми. Вече има и първа жертва на мистериозното заболяване. Какво се знае за него?

Мистериозна болест стана повод за сериозно безпокойство в Индия. В южния индийски щат Андхра Прадеш стотици хора са били приети в болница с оплаквания, които нямат никаква връзка с коронавируса, тъй като всички пациенти са с отрицателни тестове за COVID-19.

Повечето заболели оздравяват бързо, твърди шефът на държавната болница в засегнатия град Елуру. По думите му, в момента в болницата има над 120 пациенти с една и съща симптоматика. Повечето от тях междувременно се чувствали добре, поради което скоро щели да бъдат изписани.

Над 550 заболели от събота насам

По информация на здравните власти, от събота насам през местните болници са преминали повече от 550 пациенти със странните оплаквания, а 45-годишен мъж е починал от заболяването.

От болестта са засегнати хора от всякакви възрастови групи и социални слоеве. Пред репортер на АРД млада майка разказва, че дъщеря ѝ внезапно започнала да повръща, получила и разстройство. „Толкова се изплашихме, че решихме незабавно да я заведем в болница. Лекарите обаче нямат никаква представа какво може да е това заболяване."

Междувременно за Андхра Прадеш са заминали експерти от Националния институт по вирусология и служители на Здравната служба. Задачата им е да открият причинителя на мистериозното заболяване. Още вчера имаше предположения, че съставки на торовете може да са замърсили питейната вода.

Съмнения за отравяне с олово

От Института по прехраната в град Хайдарабад съобщиха, че вече са взети кръвни проби от 70 души, както и проби от различни храни. Лабораторните анализи ще покажат какви вода и олио са били използвани за приготвянето на храната. От института предполагат, че вероятно става дума за отравяне на питейната вода с олово и други тежки метали.

Новото масово заболяване в разгара на пандемията допълнително утежнява ситуацията в индийската здравна система. Със своите над 800 000 пациенти с COVID-19 Андхра Прадеш е един от най-тежко засегнатите индийски щати.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Загрижен

    36 1 Отговор
    Имаме 2 милиона "българи" за хуманитарна помощ ако индията я боли
  • 2 Сила

    26 1 Отговор
    Един на милиард и половина!?! Ужас!!! Трагедия!!!
  • 3 Бесен Язовец

    9 0 Отговор
    Ейй луд да си пиеш хаповете редовно!
  • 4 Гробар съм

    9 3 Отговор
    Това е резултат от кофти амфетамин... Жалко хубавата дрога вече е един мит....
  • 5 Thanos 🌋

    11 0 Отговор
    Баба Ванга го е предсказала че ще има такава болест която всички прослойки на обществото ще бъдат засегнати но и без пророчество като им гледам замърсените реки и от къде пият вода и се къпят и не е трудно да се сети човек дори с амнезия от къде идва болеста и пак нищо неидва от Балканския полуостров пак в пренаселения Изток новобогаташите от Азия които ще дръпнат пред Америка пак от там идва болеста и защо ли тия ли ще населяват в бъдеще белия евро континент
  • 6 Бесен Язовец

    18 6 Отговор
    Тези с паник атаките са за лудницата не за инфекциозно!
  • 7 hdkajs

    5 15 Отговор
    Най-важното е, че няма комунизъм вече! Бойко Борисов може да има недостатъци, но е демократ човек!

    Коментиран от #8

  • 8 Курвиньос

    13 1 Отговор

    До коментар #7 от "hdkajs":

    Бойко Борисов е истински капиталист видя ли какъв капитал е сложил само чекмеджето? И това нищо не е джобни няколко милиона и някакви си 3-4 кг злато!

    Коментиран от #9

  • 9 hdkajs

    6 11 Отговор

    До коментар #8 от "Курвиньос":

    Бойко Борисов е велик е недостижим държавник, какъвто майка България не е виждала в цялата си хилядолетна история!

    Да пребъде името му славно!

    Коментиран от #16, #19

  • 10 Hoho Boho

    10 0 Отговор
    Най-вероятно върху тия са тествали новата Ковид ваксина..

    Коментиран от #15

  • 11 Христо

    10 0 Отговор
    Тея са от ваксинираните ;)
  • 12 Лелее

    13 1 Отговор
    Като междузвездни войни, в една далечна Галактика ......Бе то ВИ е на майтап , ама Експериментите и Геноцидът придължават ...
    Като видят ефектът там , а познайте колко бързо ще пламне целият свят ?
    Първата и Втората св. войни са куклен театър в сравнение със сегашните изродски действия на кръг хора , играещи си на Богове !
    Ако не се вдигнем ,скоро ще е късно ...
  • 13 Stéphanie 🎲

    11 0 Отговор
    Те Индия са си от как свят светува най мръсната и заразна държава.Интересно как короната от не започна а от Китай ,така щеше да е по истинско не да ни лъжат с прилепи и бубулечки 😂.
  • 14 Gvtdafg

    6 2 Отговор
    За съжаление ако не бяха елитите нямаше да има цивилизация.защото тълпата сама по себе си е емоционална.нестрабилна.агресивна и подкупна.до сега всички революции са били планирани и финансирани от тайни общества
  • 15 Stéphanie 🎲

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Hoho Boho":

    Може да е Били 😉американската ваксина ,той много обича индия най вече да тества ваксини
  • 16 Абе

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "hdkajs":

    да не искаш да кажеш,че н. в. Боисов е успял и Индия да зарази и сега не само българите се паникьосваме щом чуем за славата му?
  • 17 вирусоложка

    10 2 Отговор
    тая болест вилнее в българия от 10+ години и се казва бойко борисов
  • 18 гено

    8 2 Отговор
    не ги грижете хлебарките,там и милиони да измрат е все тая, предвид че са милиард и половина хлебарки.

    Коментиран от #20

  • 19 мартин

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "hdkajs":

    пий си лекарствата платен трол и социопат

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 hdkajs

    4 5 Отговор

    До коментар #19 от "мартин":

    За радост на прогресивните хора в България, комунизмът си отиде и, дайте да си го кажем, ГЕРБ го премахнаха. Сега сме свободни и живеем в демократично общество. Ако БСП се върнат някой ден, чисто хипотетично, защото не вярвам българският народ да гласува за тях, това ще бъде краят на България и българщината.
  • 22 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 2 Отговор
    И аз съм болен от раздвоение на личноста от години , но уви - лек няма!
    Ще си набия 7,8 ваксини една след друга , по зле едва ли ще стане?

    Коментиран от #24

  • 23 ОСМАНАГИЧ

    5 0 Отговор
    Това са симптомите на Ковид-20.😔
  • 24 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Някой ми краде ника, това не съм го написал аз! Моля не ми крадете ника!
  • 25 хаха

    4 1 Отговор
    Свещени крави, маймуни, плъхове, какво да очаква човек освен зараза.
  • 26 МутиралУИ

    1 0 Отговор
    Грипче с нежни имена ....кккккурууукуууу
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания