Last news in Fakti

12 Декември, 2020 13:52 18 044 65

Голямо предупреждение за Турция

  • гърция-
  • кириакис мицотакис-
  • турция

Гръцкият премиер е доволен от решенията на ЕС

Голямо предупреждение за Турция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Европа даде силно предупреждение на Турция, че трябва да промени своето поведение. Това заяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис, цитиран от Катимерини.

Премиерът коментира решенията от европейската среща на върха. Мнението му е, че е направена голяма стъпка към обединение.

Групата разшири ограниченията срещу турското правителство. Гърция беше една от страните, настояващи за действие.

Мицотакис обяви, че ограниченията не са самоцел. Европа е показала колко е единна и че подкрепя Гърция и Кипър.

Според него е възможно да се разговаря за нови действия, ако няма промяна в поведението на турската страна. Според гръцкия премиер това е в интерес на самата държава.

Гърция е отворена за преговори с Турция и нейните представители.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ердоган

    61 68 Отговор
    Дреме ми на феса - нищо няма да направят и само си говорят. Предупреждават, осъждат, а отложиха "страшните" мерки срещу мен за пролетта. Няма да има страшни мерки - ще ги отложат пак за някоя друга пролет. Палячовци!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Thanos 🌋

    78 38 Отговор
    Най хубавите решения ги взима Америка няма питания приказки договорки 5-6 пъти нападат и разрушават някой режим по света с огромните си армии технологии и специални части и оръжейни програми и режимите клекнат а чичо ердо мустакатия само се хили на Цяла Европа защото срещу него от 50 години се взимат мерки като да санкционират 5-6 човека малко поучение и точка затова ориенталския ром си ги слага в джоба

    Коментиран от #7, #18, #43

  • 4 Димов

    19 10 Отговор
    Докато вие тука оплювате руснаците, вижте каква песен съм ви подготвил. Възрастен човек ще се просълзи.

    Коментиран от #15, #21

  • 5 Hi hi hoho

    62 78 Отговор
    Бил доволен. Какво направихте срещу Турция, едно голямо НИЩО. Турция е сила с която Европа сама не може да се справи. Тя не е опасна за Европа, но гърци и французи я правят опасна с провокациите си
  • 6 Ами нали

    52 61 Отговор

    До коментар #2 от "Ако Европа беше единна":

    Бяха единни,я прочети малко какво се е случило в 1915 г.в Чанаккале и тогава пиши,остави азия,ти по добре си гледай балканите да не ти отиде и Софията

    Коментиран от #52, #53, #62

  • 7 Как е гръка-любовник?

    54 58 Отговор

    До коментар #3 от "Thanos 🌋":

    А я кажи за българския сиганин? От твоите любими америки, в момента пенсионерите умират от глад, пенсията им само за лекарства не стига! Скъсват ти дупето за 350€ на месец! Ако не беше мъжелюбец, можеше и да разбереш, че и раждаемост няма, щото народа няма пари за отглеждане. България го имат за сметището на Европа! ЕС има полза от Турция, ама може и без Ганьо..както е и било! Пък гърците - те са бита карта вече

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Thanos 🌋

    57 42 Отговор

    До коментар #8 от "патриота":

    много точно каза всичко с една дума Турция е бита карта която самата тя незнае че няма бъдеще и великите сили винаги са я разкъсвали и са играли с турската империя като женичка

    Коментиран от #19

  • 11 еропееца

    68 48 Отговор

    До коментар #7 от "Как е гръка-любовник?":

    Турция е сметището на Европа.Всички вреднипроизводстваса изнесени в Турция. И не ми говори за Турция като велика страна.Имате един Истанбул който не сте го създали вие.Останалата част от страната ви е в 14 век.Неграмотни и бедни орки,затова никога няма да влезете в Европа.

    Коментиран от #14, #40

  • 12 патриота

    65 23 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    Е, и???? Минаха тези 500 години и България имаше златен лев.Сега сме в Европа. Къде сте вие?? Пак сте там където бяхте и преди 500 години.Не сте мръднали и с милиметър.Орките си оставате орки.

    Коментиран от #16, #23

  • 13 Мичотакос приказва колкото

    21 40 Отговор
    Да замаже очите на малячовците в самата Малакия, че доста османлийски шамар чета отнесе
  • 14 Айде айде

    28 29 Отговор

    До коментар #11 от "еропееца":

    Забрави къде Европа си изгаря боклука хахаха
  • 15 чичи

    19 47 Отговор

    До коментар #4 от "Димов":

    мислиш, че руснаците са ти приятели! явно не четеш история, и си сляп за реалноста!
    виж Венецуела- най богата на петрол, а най бедно живеят. Защото са с руснаците

    Коментиран от #25, #51

  • 16 Пишман-европеец

    24 30 Отговор

    До коментар #12 от "патриота":

    Да ти припомням ли за италианския боклук? България е апетитна хапка за чуждестранния робовладелец- и примери много за което. И ти кво си мислиш, че тука като висят по кафетата и нещо учат ли? По 2 висшета и накрая с дипломата в джоба, щото европееца не ги бръсне тия дипломи за нищо, иска си неговия сертификат и има право за което!
  • 17 Патриот е, душа дава.....!

    42 9 Отговор

    До коментар #2 от "Ако Европа беше единна":

    Може би турците щяха да са изнесени в Азия, ако през Първата световна война, продажните ти деди, не бяха в съюз с Османската империя.

    Коментиран от #20

  • 18 Гост

    27 29 Отговор

    До коментар #3 от "Thanos 🌋":

    Оф, недей. Точно Америка, която уж не преговаряла с терористи а винаги има под ръка някой парламентьор и като стане ситуация първо него пращат да се договаря. Такъв цирк са тия американци с престорените им фасони....
  • 19 Хохохо

    10 30 Отговор

    До коментар #10 от "Thanos 🌋":

    Да бе, тя не знае ама ти знаеш.....това у Свищов ли го "учихте"?
  • 20 Гост

    47 2 Отговор

    До коментар #17 от "Патриот е, душа дава.....!":

    Не са виновни дедите на българите, а марионетния ни княз, от кобургски род, поставен да решава вместо нас, а ние да теглим в последствие.
  • 21 Димов

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Димов":

    Адаш, ти от де се пръкна, че и със същия ник? Тури, барем, някоя друга буква или символ, да не ни мешат хората.
  • 22 Кубизъм

    22 31 Отговор

    До коментар #8 от "патриота":

    От какво се беше вдъхновил оня художник, нарисувал бегето като кенефа на Европейския съюз ?!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Абе не им ли омръзна на малячовците

    29 26 Отговор
    Само да обикалят и да скимтят за помощ? Не могат ли да застанат веднъж като мъже, да тропнат по масата и да кажат: това е нашо.....така както правят турците? Защо все други трябва да им спасяват мрънкащите претенциозни за дници?!?! Също като другите мрънкачи дашнаците....силни вилни ама руснаците да воюват вместо тях в Карабах. Абе аланкоолу, като имаш претенции за нещо иди си го вземи, не карай другите вместо теб, те ако можеха щяха да си го вземат за себе си, както на нас ни взела беломорието, западните покрайнини....никой не взема територии за да ги подарява на друг.
  • 25 Димов

    34 7 Отговор

    До коментар #15 от "чичи":

    Ще ти отговоря вместо адаша. Явно ти четеш само сороска пропаганда. Днес всеки антибългарин, платен от някое НПО, стана историк и почна да пренаписва история. Плюе по руснаците, които му върнаха свободата, а хвали османците, които насилваха пра-баба му. Пак плюе руснаците, които му начертаха държавата на три морета, със Санстефанския договор, а целува ръка на европейците, които я разчлениха на три с Берлинския. И продължава да пише срещу руснака, който му даде генератори и турбини за ТЕЦовете, че да има ток и днес, но възхвалява западняка, който му обещал нов аец на цената на три. И сочи с пръст срещу руснаците, с чиито жени хойкаше по черноморието по цели лета, а се прегръща с норвежките туристи, които сега оправят жена му и дъщеря му. Абе, евро-атлантик с демократични ценности. Какво да го правиш такъв?

    Коментиран от #54

  • 26 Минувач

    33 1 Отговор
    Празни приказки са санкциите с-у Турция! Те са просто смехотворни! ЕС за пореден път доказа че са всичко друго но не и единни!
  • 27 Абе какви санкции

    34 13 Отговор
    За да налагаш санкции трябва да си силен и то доста по-силен от този на когото ги налагаш. Та какво санкции може да въведе гърция която е политическо и икономическо джудже срещу Турция която е безспорен хегемон в региона? Коя европейска икономика ще рискува да загуби партньор като Турция с нейните пазари и производствени мощности заради фалиралата гърция? Това е все едно ти да откажеш да правиш бизнес с някой който ти прави половината оборот на фирмата само защото комшията ти от входа(който дори не си плаща таксата за входа) твърди, че този същият му е заграбил имот ама няма нотариален акт за него. Най-много от солидарност да се съгласиш с него, но пак ще си продължиш алъшвериша с другия, защото и ти деца храниш.

    Коментиран от #30

  • 28 Страшно предупреждение

    15 10 Отговор
    Прима балериста Генади предупреди страшно арматуриста Ставри. Ей така звучи новината
  • 29 извод

    13 17 Отговор
    една стъпка по-близо. целта е турция да остане в западната сфера на влияние, дисциплинирана и да се държи правилно. заплахата от санкции, които биха изпратили турция в пещерната епоха, вече се отплаща. има обрат на турската политика. лихвените проценти вече са се повишили, те ще се повишат отново. кюрдските политици ще бъдат освободени, турция ще приеме международното морско право и много други.
  • 30 Истината

    29 10 Отговор

    До коментар #27 от "Абе какви санкции":

    Гръцкия пинчер предупреждава турския кангал! Да се смееш ли или да плачеш?

    Коментиран от #44

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Info

    17 7 Отговор
    Под заглавието „Санкции в Турция сега“ германският вестник Zeit On Line публикува статия на кореспондента Михаел Туман, който гневно припомни действията на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и призова за незабавни действия срещу Турция. "Дълго време Европейският съюз му позволяваше да прави каквото си поиска. ЕС преглътна думите на Тайип Ердоган, без да каже и дума. Турският президент наскоро нарече правителствените ръководители на ЕС връзки във веригата на националсоциализма и обвини Европа в подобно отношение към евреите преди осемдесет години спрямо мюсюлманите. Ердоган изпълва квартала на Турция с наемници, дронове и интервенции - вижте Сирия, Либия и Нагорни Карабах. Той заплашва Кипър и Гърция с война и разполага руски ракети в страната си. Трябва ли да кажем повече", каза колумнистът.
  • 33 Info

    16 8 Отговор
    "Време е за динамичен отговор. Какво задържа ЕС? Геостратегическото положение на Турция! Политика за бежанците в Средиземно море! Турция като член на НАТО! Това са аргументите, за които ЕС ще трябва да приеме това, което прави Ердоган. Но те изглеждат слаби. Самата Турция прекъсва връзките с Европа. Време е за европейска реакция, която ще нарани Ердоган и неговите съучастници сега", продължи външният кореспондент на Dei ​​Zeit. "Ердоган игнорира всички молби, предложения и предупреждения. От години ЕС призовава Анкара да признае правото на Кипър на своята ИИЗ и да преговаря с Атина и Никозия. Ердоган не спазва международното морско право, той изпраща изследователски кораби до кипърските и гръцките води, придружени от военни кораби. Ердоган оспорва границите на Гърция и претендира за Егейски острови. Страната е оборудвана като почти никоя друга държава в света."

    Коментиран от #41

  • 34 Info

    16 12 Отговор
    "Наскоро провокативно посети плажовете на Кипър заедно със своите наднационалистични помощници в управляващата коалиция. Очевидно Ердоган зависи много повече от тези тъмни момчета, отколкото той признава. И от Русия, с която споделя плячката в Сирия и Кавказ. Времето е подходящо за ЕС да реагира и да координира със САЩ. Доналд Тръмп, който защити Ердоган и хората му, заподозрени в контрабанда на злато и чуждестранна валута, напуска. Първата стъпка на Джо Байдън за встъпване в длъжност ще бъде да отговори на въоръжението на руските ракети С-400 в Турция. Конгресът вече е взел решение за подходящите санкции. Прилагането им е въпрос само на няколко седмици. Държавите от ЕС трябва да се координират в тясно сътрудничество с новото правителство на Байдън и да се подготвят за санкции."

    Коментиран от #55

  • 35 Info

    18 7 Отговор
    "Мерките, предприети на срещата на върха на ЕС в ущърб на турските сондажи, трябва да бъдат само началото. Спирането на бъдещите продажби на оръжие за Турция е една от необходимите санкции и засяга предимно Италия и Испания, но и Германия. Ако Турция не отстъпи по много спорни въпроси, САЩ и ЕС също могат да ограничат достъпа на Турция до международни кредитни или западни пазари. Но не трябва да има илюзии: Подобни мерки няма да променят бързо курса на Турция, Ердоган ще остане Ердоган." В заключение той призова за строги мерки срещу Анкара, които трябва да се подновяват на всеки шест месеца без съгласието на всички 27 да ги премахнат, както той заявява."

    Коментиран от #39

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Дурхан

    5 13 Отговор

    До коментар #2 от "Ако Европа беше единна":

    Като каза река по добре би било до Дунава
  • 38 Уоо

    8 14 Отговор

    До коментар #2 от "Ако Европа беше единна":

    А българите в средна Азия, но в бг няма истински българи .
  • 39 Хасан

    19 20 Отговор

    До коментар #35 от "Info":

    Тъпотии..тоя колумнист е като бившата ми жена ..само вайкане и крясъци ..ЕС трябва да се съобразява с турския интерес ..турците не са пред Виена или пред Марсилия а са си пред бреговете си ..членството на Кипър беше грешка защото Кипър е държава без урегулирани граници ..Турция има проблем с Гърция а не с ЕС
  • 40 Хасан

    12 16 Отговор

    До коментар #11 от "еропееца":

    Много се лъжеш ..тия "неграмотни орки " могат да свалят руски изстебител ..орки с мъдета
  • 41 Хасан

    9 16 Отговор

    До коментар #33 от "Info":

    Абе човек ти да не си гюленист!? ..ние тука си правиме Таш..ак..а ти бая търсиш антитурски новини и ги публикуваш ...

    Коментиран от #47

  • 42 Анти комунист

    15 11 Отговор
    Туртция не еб....... а никоя европейска държава
  • 43 Дамаск Сайгонски

    5 12 Отговор

    До коментар #3 от "Thanos 🌋":

    Много филми гледаш,а това вреди.Намали Холивуд.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Дракон 5

    19 22 Отговор
    Турция е голяма грешка като държава .. погледне миналото си избивали сте братя и сестри за да владее престола някой малоумник рушили сте всичко като тъпаци такива сте били и така ще си останете няма място за такива хора в света вие сте убийци по наследство и още сте мръсници в Европа не искаме такъв народ...

    Коментиран от #48, #59, #61

  • 46 Eire

    20 3 Отговор
    Виждам много турци пишат на български, благодаря за уважението към България

    Коментиран от #60

  • 47 ke da

    16 6 Отговор

    До коментар #41 от "Хасан":

    Е и какво, ако е Гюленист, да не е прокажен, в демократичните държави хората имат право да бъдат политически привърженици на когото си поискат! Ти съвсем си се взел на сериозно заедно с кумирът ти Ердухан! Турция е все по-близо да реалната диктатура на Ердуганистите! Ердоган скоро ще си ходи помни ми думата!

    Коментиран от #49

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Хасан

    8 11 Отговор

    До коментар #47 от "ke da":

    Гюленистите са последователи на имам който е против кемалистка Турция и трябва да се гонят до дупка

    Коментиран от #56

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Петър

    17 2 Отговор

    До коментар #15 от "чичи":

    Филипините са 70 години с американците и са много бедни а венецуела американците са виновни наложиха ембарго защото не им дават да крадат петрол американската политика е най-лошото нещо в света разделяй и владей Не само това но те унищожават народи само и само за тяхното благо който не стях санкции ембаргото сваляне на правителството заради тях Европа е пълна с бежанци от воините които води в арабския свят ако мислите че е демократично да спреш някой да продава своят продукт за да можеш ти да продаваш . Америка е най-голямата терористична организация в света
  • 52 нали

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "Ами нали":

    Или пък 1913 г. в Одрин...
  • 53 Папура

    9 8 Отговор

    До коментар #6 от "Ами нали":

    А в Истанбул що се вя английския флаг 1915 , а преди това 1912 българите ги смачкахме и изхвърлихме от Европа още ги боли 😂😂

    Коментиран от #58

  • 54 Крали Марко

    2 0 Отговор

    До коментар #25 от "Димов":

    100+ от мен! Дано те разберат!
  • 55 Крали Марко

    6 1 Отговор

    До коментар #34 от "Info":

    Надяваме се мумията бен гън да бъде съден за фалшифициране на изборите, а не да стане прецедент! Сорошка ти работа!
  • 56 Иван

    2 6 Отговор

    До коментар #49 от "Хасан":

    По твоята логика дпс преследват чужди интереси, не български. Значи трябва да се преследват докрай. И потурчените българи трябва да гласувате против тях.
  • 57 Riko

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "патриота":

    Я погледни назад към 1802 г.или по назад 1793г.не може да ми кажеш нищо за българската история само може да ми изброиш еди кой се е родил... преди да пишеш нещо трябва да си прочел...
  • 58 Рико

    6 2 Отговор

    До коментар #53 от "Папура":

    Дано да си жив и здрав да дочакаш 2023 г. Че тогава изтича подписаният договор...не знам дали Европа тогава няма да се разпадне...па живйом па видим...
  • 59 a bee

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "Дракон 5":

    Мини Дракнь ! Без да се заяждам питам :
    нещо за Роб(и) нещо не се споменава у тея земи
    за ония времена !!!!!!!!!!
  • 60 a bee

    3 2 Отговор

    До коментар #46 от "Eire":

    Не не е дИмократично за определяш
    етноси .Нека сами се определят .Да
    имаме уважение(видехме до къде
    доведе омразата в Армения .Их там
    неть,не можаха ги спаси )!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Шуми Марица

    3 7 Отговор

    До коментар #6 от "Ами нали":

    Чанак кале,там победата е Турция, защото България и пазеше гърба, Ние българите, направихме грешка под влияние на Фердинанд и Германия, влизайки във войната,представи си, 750 хил боеспособна бъл.армия срещу Турция тогава, Истанбул пада за две седмици, Турция нямаше да я има на картата, само отделни султанства Така че не се лъжи, ударят ли ги гърци и французи през България и средиземно море с Турция е свършено.
  • 63 5Kan

    2 1 Отговор
    Преди време се хвалеха с други подобни прояви които в края на краищата се оказаха елементарни НУЛИ е какво от тива че сега били по ГОЛЕМИ.
  • 64 Много заводи на западни фирми работят в

    1 0 Отговор
    Турция, Турция произвежда какво ли не¡¡Две голями Американски бази в Турция!!! "Мъмренето е про форма", ще пуснат една пратка Мигранти да минат през Гърция, и всички ще млъкнат, освен Гърците!!
  • 65 ЛЛЛ

    1 0 Отговор
    Само дето Германия и България са против мерките
Новини по държави: