Last news in Fakti

13 Декември, 2020 09:28 1 774 3

Великобритания смята предложението на ЕС за неприемливо, преговорите продължават

  • великобритания-
  • ес-
  • риболов-
  • споразумение

На 31 декември изтича преходния период, по време на който страната оставаше част от единния пазар на ЕС

Великобритания смята предложението на ЕС за неприемливо, преговорите продължават - 1
Снимка: Shutterstock

Предложението на ЕС за споразумение след Брекзита "остава неприемливо" за Лондон, според източник от британското правителство, но дискусиите в Брюксел продължават, предадоха световните агенции.

Британският премиер Борис Джонсън "ще положи всички усилия в този процес, но той беше пределно ясен: всяко споразумение трябва да бъде справедливо и да отчита фундаменталната позиция, че Великобритания ще стане суверенна страна след три седмици", заявява източник от британското правителство. Дискусиите ще продължат през нощта и вероятно през днешния ден.

Великобритания и ЕС не успяват да постигнат компромис за правата за риболов, равнопоставеността при конкуренцията и разрешаването на бъдещи спорове. На 31 декември изтича преходния период, по време на който страната оставаше част от единния пазар на ЕС. Двете страни си поставиха краен срок за постигане на споразумение, който изтича днес.

Както председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, така и британския премиер Борис Джонсън заявиха в петък, че е много вероятно преговорите да приключат без споразумение. В този случай от 1 януари догодина ЕС и Великобритания ще търгуват според правилата на Световната търговска организация.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЩОМ

    19 6 Отговор
    ЩОМ АНГЛОСАКСОНСКАТА ПАCMИHА БЯГА ОТ МАСОНО-САТАНИСТСКИЯ СЪЮЗ ЗНАЧИ НЕЩАТА НЕ ОТИВАТ НА ДОБРЕ САМО ГЛЕДАЙТЕ СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ КАКЪВ НАПУКАН ЩЕ ГО ЯДЕТЕ!

    Коментиран от #3

  • 2 ФакЮ-ти

    2 3 Отговор
    Без сделка и вънка..... те хем искат да си правят квото искат и да не допускат мигранти, а да имат същите икономически отношения все едно са член на ЕС. Е нема как островитянчета. Вие сте out
  • 3 Хъш

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "ЩОМ":

    Какъв Масоно Станински съюз бе сельо, забрави ли как си се редил с купони за олио и брашно и как единствено Илиянци и Димитровградският пазар бяха двата "Мола" в БГ където само турска и сирийска стока можеше да си купиш. То все да мрънка да хули. Обречен народ.
Новини по държави: