Last news in Fakti

14 Декември, 2020 10:34 2 092 1

"Външна" експлозия засегна петролен танкер край Саудитска Арабия

  • танкер-
  • саудитска арабия

Компанията собственик съобщи за повреда по корпуса и допусна, че може да има теч на петрол, но такъв засега не е констатиран от инструментите за измерване на борда

"Външна" експлозия засегна петролен танкер край Саудитска Арабия  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Експлозия засегнала петролен танкер край саудитския пристанищен град Джеда, а собственикът на плавателния съд заяви, че взривът е предизвикан от „външен източник“, предаде БТА

Плаващият под сингапурски флаг танкер BW Rhine е бил ударен отвън, докато е разтоварвал петрол в Джеда, като при това се е стигнало до взрив и до пожар на борда, казва компанията собственик „Хафния“.

Екипажът потушил избухналия пожар с помощта на пожарна команда от брега и няколко влекача. Няма пострадали сред 22-мата на борда.

Компанията собственик съобщи за повреда по корпуса и допусна, че може да има теч на петрол, то такъв засега не е констатиран от инструментите за измерване на борда.

Миналия месец експлозия засегна гръцки танкер в саудитското пристанище Ал Шукаик. Тогава арабската коалиция, водена от Рияд, която участва в конфликта в Йемен, приписа на бунтовниците хуси тази атака.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Манчо

    4 0 Отговор
    Нищо не се разбира от пасквила ви - ударен докато разтоварвал от друг кораб , от снаряд или от марсианците ? Докато са го разтоварвали никой ли не е видял или чул външният източник ? :))))