26 Януари, 2021 14:41 3 294 3

Експлозия в Рияд от предполагаемо прихващане на балистична ракета над града

  • саудитска арабия-
  • рияд-
  • ракета

Няма официално потвърждение за нападение срещу столицата на Саудитска Арабия

Експлозия в Рияд от предполагаемо прихващане на балистична ракета над града - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Във вторник имаше експлозия в столицата на Саудитска Арабия - Рияд, съобщава кореспондент на Ройтерс, който обаче посочва, че засега причината е неизвестна.

Саудитската телевизия "Ал Арабия" цитира местни съобщения за експлозия от прихваната над Рияд балистична ракета, като информацията се базира на циркулиращи в социалните мрежи видеоклипове.

Съобщенията за предполагаемото ракетно нападение първо дойдоха от потребител на Snapchat, който твърди, че е заснел прихващането на ракетата.

Няма официално потвърждение за нападение.

Новината идва само няколко дни след като Саудитска Арабия заяви, че е прихванала очевидна ракетна или безпилотна атака над Рияд през уикенда, за която се смята, че е дошла от бунтовниците Хути в Йемен.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кире

    15 2 Отговор
    Почва да действа новата администрация в САЩ! очаква се продължение.
  • 3 Ракета

    3 1 Отговор
    Бях на 3 вискита и резаната ракета ме нацели,тва е..