Last news in Fakti

14 Декември, 2020 19:05 3 830 6

Тръмп да помилва Асандж

  • доналд тръмп-
  • wikilieaks-
  • джулиан асандж

Австралийски депутат започна петиция

Тръмп да помилва Асандж - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Австралийският депутат Джордж Кристенсен призова американският държавен глава да помилва Джулиан Асандж, съобщи Sky News.

Призивът е това да стане преди края на мандата на Доналд Тръмп. Кристенсен е започнал петиция в подкрепа на предложението.

Основателят на Wikileaks е задържан във Великобритания. Неговият портал разпространи множество тайни документи на американските агенции.

Това доведе до обвинения за разкриване на държавна тайна. Джулиан Асандж дълго време се укриваше в посолството на Еквадор.

Правителството на страната оттегли своята подкрепа и той беше задържан от британската полиция. Австралийският представител смята, че той е преследван от демократите.

Посочва се, че решение за помилване на Доналд Тръмп ще покаже неговата подкрепа за свободата на словото. Той подкрепи и неговата позиция за американските избори.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха

    4 17 Отговор
    Че защо да го помилва този гей-глобалист??
    Гундю Радев да е доволен ли?

    Коментиран от #5

  • 2 Гост плюс

    12 2 Отговор
    Чудно защо искат такава благородна постъпка от Тръмп, след като е "оранжев клоун" Да го поискат от демократа Байдън, за да видят какво е псевдо-демократ......
  • 3 CвободазаАсандж

    15 2 Отговор
    От кога го говоря това нещо, заслужава го!Да не казвам че този човек психически няма да е същият никога повече!
  • 4 В.В.П.

    16 2 Отговор
    Свобода за Асандж..Веднага....Той трябваше да иде в кубинското Посолство...На Еквадорците не може да се вярва...Работят с долари..Живи подлоги..Като България..
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Аз40

    0 0 Отговор
    Ако Тръмп искаше щеше да го помилва отдавна. Просто назначените свързани с външните му политики го държат за топките през целия му мандат.
Новини по държави: