Last news in Fakti

15 Декември, 2020 09:16 1 778 11

Пожар погуби 11 души в старчески дом в Русия

  • русия-
  • пожар

По първоначална информация проверки дали постройката отговаря на изискванията за противопожарна безопасност не са правени

Пожар погуби 11 души в старчески дом в Русия  - 1

Единайсет възрастни и трудноподвижни обитатели на старчески дом в Русия, са загинаха в пожар в руската република Башкортостан, предаде БТА.

Съобщение за пожара в дома за възрастни в село Ишбулдино е получено около 3 часа през нощта. Пламъците са били потушени за три часа, съобщиха Ройтерс и ТАСС, позовавайки се на властите.

Четирима души са успели самостоятелно да напуснат едноетажната дървена къща още преди пристигането на пожарникарите, съобщи министерството за извънредните ситуации.

Един от оцелелите е от персонала, който успял да изведе трима от настанените в дома, съобщи Интерфакс, цитирайки местни власти.

Единайсетте жертви са обитатели на дома, които са били трудноподвижни и не е можело да бъдат бързо евакуирани.

Следственият комитет на Русия е започнал разследване на случая.

По първоначална информация проверки дали постройката отговаря на изискванията за противопожарна безопасност не са правени, тъй като домът не е бил регистриран като социален обект с денонощно пребиваване на хора.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бкп

    8 3 Отговор
    Това социално заведение от дъски прилича на обор. Там ли са се грижили за хората. Нещастници.

    Коментиран от #6

  • 2 Олег

    3 4 Отговор
    Това е една от републиките, които пазнаваме като Башкирия със столица Уфа, на 1519 км от Москва. В Русия в момента всичко , което не е Москва, Санкт Петербурк и няколко големи областни центове е в окаяно състояние. Имам чувството , че са ги оставили на доизживяване. Цели градове се самосъбарят и населението бяга към по-големите. Става дума за големи градове. В руската преса пише, че пожарът е тръгнал от стаята на персонала, който е бил толкова пиян, че цигара е подполила завивките. От там е пламнала цялата предреволюционна постройка. Жалко за изгорелите. Вече са на по-хубаво място от червената кочина. Когато са дошли пожарните всичко е било изгоряло, а останалите живи, които са могли на собствен ход да излязат, се ровели в останките за да се сгреят и облекат. Скоро в Москва така горя стара сграда и загинаха хора.
  • 3 Българин

    2 1 Отговор
    Дървени колиби на 100 години...Погледнете пожарния атомобил.Великая и могучая е изпаднала тотално.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ай де бе

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бкп":

    Ти на какво искаш да прилича изгоряло здание бе? Имало дъски-а в Сащ като къщите са им картонение и горят като кибрит кво да кажем??? Ама много сте"умни" в тоя форум тук....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Stéphanie 🎲

    1 1 Отговор
    Тия там нямат оправия и след 200 години все едно и също .По простата причина алкохола и спирта води до болести и проблем с мозъка няма как да има нормално поколение биологичено е невъзможно .По добре да не се размножават
  • 9 ПЕНКО

    0 1 Отговор
    ВРЕМЕ Е ДА ПОЧНЕТЕ ДА ПИШЕТЕ : РУСИЯ ИЗБИВА СТАРИТЕ ХОРА !!! "ВСИЧКИ ПРОДАЖНИЦИ СРЕЩУ РУСИЯ - ЗА МАЛКО ПАРИЧКИ ОТ САЩ " !!!!!!!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Аре пак Америка и чичо Сорос

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ПЕНКО":

    ВИНОВНИ .Народа пиян другите са направили заговор те да го нямат в главите си
  • 11 Вълко Червенков

    0 0 Отговор
    В "Путинският Рай" всичко е вехто,ръждясало и калпаво.Затова не е чудно,че всичко се разпада,гори и взривява.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания