Last news in Fakti

15 Декември, 2020 10:51 3 610 15

Япония осъди на смърт "Туитър убиеца"

  • япония-
  • убиец

30-годишният мъж подмамвал жертвите си, като им казвал, че може да им помогне да умрат, а в някои случаи, че ще се убие заедно с тях

Япония осъди на смърт "Туитър убиеца" - 1
Снимка: Shutterstock

Японец, който уби девет души, след като се свърза с тях чрез социалната мрежа Туитър, бе осъден на смърт, предаде Би Би Си.

Такахиро Шираиши, наричан „Туитър убиеца“, бе арестуван през 2017 г., след като в в апартамента му бяха открити части от тела.

Той се призна за виновен в извършване на престъпленията през октомври, като каза, че всички обвинения срещу него са верни.

Осем от жертвите му бяха жени, една от тях – девойка на 15 години.

В началото адвокатите му искаха свиване на обвиненията срещу него, твърдейки, че жертвите му били със склонност към самоубийство и дали съгласието си да бъдат убити.

30-годишният мъж подмамвал жертвите си, като им казвал, че може да им помогне да умрат, а в някои случаи, че ще се убие заедно с тях.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    35 1 Отговор
    Докато навсякъде по света не се върне смъртното наказание , няма да има и оправия!

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 мислещ

    7 5 Отговор

    До коментар #1 от "един от многото":

    Че какво очакваш да стане, ако го върнат, ще обесят прасето или тиквата ли?

    Коментиран от #6

  • 5 Gen Gurko

    20 0 Отговор
    Случаят е показателен. След като в Япония и САЩ има такова наказание за особено тежки престъпления, такова трябва да има и в Европа.

    Коментиран от #8

  • 6 един от многото

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "мислещ":

    Очаквам държавите да спестят доста от издръжката на безполезни подобия на хора!
  • 7 ЕС е скапан

    15 0 Отговор
    Очевадно най голяма евро ценност е че убиваш колкото искаш и накрая евентуално ще лежиш до живот, като всички са длъжни да те хранят и поят. ЕС Е ЕДИНСТВЕНОТО място на земята, където нама смъртно наказание, което дефакто стимулира убийствата. Азия върви с бясна скорост напред а ЕС е едно гнило недоносче

    Коментиран от #9

  • 8 ЕС е клоака

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "Gen Gurko":

    Колония на сащ
  • 9 Stéphanie 🎲

    3 3 Отговор

    До коментар #7 от "ЕС е скапан":

    Не е виновен ЕС нито Америка за тази глупост е отговорна религията и защо хора политици продължават да толерират това ?-----От десетилетия епископите настояват за премахването на смъртното наказание“. Епископът припомния също и многбройните апели срещу смъртното наказание, отправени от различни папи, сред които Йоан Павел ІІ, Бенедикт ХVІ и Франциск, който през 2018, одобри със специален Документ промените в чл. 2267 от Катехизиса на Католическата църква, определяйки смъртното наказание като „недопустимо“."смъртното наказание е недопустимо, тъй като то посяга на неприкосновеността и достойнството на човешката личност".Църквите трябва да се изолират от политиката !!!!Само Китай не предоставя официална информация. Смята се, че там се извършват няколко хиляди екзекуции на година.
  • 10 гръндж

    9 0 Отговор
    "Япония осъди на смърт "Туитър убиеца"." В Япония има смъртна присъда,а в България няма. Най-голямата присъда е "условна". Японците дали са демократични? Или са монархисти?
  • 11 Българин

    5 0 Отговор
    А бълг НК предвижда условна за същото...
  • 12 хо хо хо

    2 3 Отговор
    Япония=Пакистан въпреки претенциите че са "умни"
  • 13 бил там

    5 1 Отговор
    Да, в Япония има смъртно наказание, затова пък почти няма престъпност. Хората си живеят спокойно. Хайде сега къде е демокрацията?
  • 14 7дф7д7

    0 0 Отговор
    Аз не можах едно да разбера. Тоя касапин (ясно е че си е за убиване), ама той като как така ги е "примамвал" че да ги убива? Не ги е ловял по улицата и да ги млати с чук по главата. В крайна сметка, до колкото разбирам, той ги е подмамвал, като им е казвал, че ще ги убие, нали? И с кой акъл тия са се "подмамвали". Ми те са си били самоубийци, но просто не им е стигал куража.
    Искам да кажа, че колкото е виновен тоя, толкова са виновни и жертвите.
  • 15 Биби Кинг

    0 0 Отговор
    На хамавиа кво мо кажеш он все верва дее! Е го язе четири петилетки разправам че ви оправим на верваштите и те сами ми помагат да палниа чекмежето и гардеропите са евра! Нека сам диктатор,да ме мразиат и пцуват, боли ме крандело дее!
Новини по държави: