Last news in Fakti

16 Декември, 2020 17:41 3 086 25

Лавров за отравянето на Навални: Смешно е!

  • сергей лавров-
  • алексей навални-
  • новичок

Русия много пъти е отричала, че опозиционерът е бил отровен на 20 август в Томск

Лавров за отравянето на Навални: Смешно е! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Ръководителят на руската дипломация Сергей Лавров нарече днес "смешно" разследването на няколко медии, сред които американската телевизия Си Ен Ен и германското списание "Шпигел", в което руските специални служби (ФСС) са обвинени, че са следили опозиционера Алексей Навални преди отравянето му, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Всички тези новини са забавни за четене, каза Лавров на пресконференция по време на визитата си в Хърватия. Но начинът, по който тези новини са представяни, разкрива само едно: липсата на етика у нашите западни партньори и на нормални дипломатически умения, допълни още Лавров, който изглежда смята, че зад разследването стоят държави.

В пространна публикация медиите, сред които е и сайтът "Белингкат", твърдят, че експерти по химически оръжия от руските специални служби от години са следили Алексей Навални, както и в деня на предполагаемото му отравяне това лято в Сибир.

"Белингкат" публикува имената и снимките на тези мъже и на техните началници.

Зная кой искаше да ме убие. Зная къде живеят, зная къде работят, заяви по повод публикацията Навални. В нея обаче, не се посочва да е имало пряк контакт между тези агенти и опозиционера, няма и доказателство за предприемане на действия или за даване на заповед.

Русия много пъти е отричала, че опозиционерът е бил отровен на 20 август в Томск.

Москва заяви, че токсичното вещество от типа "Новичок", открито от западни лаборатории след хоспитализацията на Навални в Германия, не се е съдържало в организма му, докато е бил лекуван в Русия.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко нощния бандит

    14 3 Отговор
    Нас двамата с Гешеф искат да ни отровят хора на Божков.

    Коментиран от #22

  • 2 Смешное . Има стари мини

    4 6 Отговор
    В сиоир чукотка фьрлят го там.... И човека загинал по време на разходка..... Ако го намерят де..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 3,14К

    33 7 Отговор
    Освен Белинкет, другият платен писач е нашият Димитър Грозев. Много Сорос и МИ-6 има в тази поръчка.
  • 5 сергей

    6 30 Отговор
    Нищо смешно няма.Навални без малко щеше да даде фира

    Коментиран от #24

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 руски колапс

    5 32 Отговор
    Смешно ви е на вас да...Хубавото обаче е ,че целия свят ви знае долните изпълнения и нищожествения ви характер ,и никой не би ви повярвал !
  • 8 Марс

    6 30 Отговор
    Да когато целия Запад казваше че Русия нападна Украйна Путин казваше това е смешно чак след цялата анексия и окупация на Крим обяви че зелените човечета били всъшност спецназа на Русия подготвен за окупации на чужди държави

    Коментиран от #21, #25

  • 9 Бесен Язовец

    33 4 Отговор
    Жалкарски немски и краварски медии разпространяват измислици за отравяне на разни нещастници като тази какавида Навални!
  • 10 Ум Белия 🐬

    30 3 Отговор
    Сороснята е толкова смешна, че почна да ползва разни хумористипни медиики за да разпространява клеветите си. Ментетата от CNN и ония дженедари от Щпигел и DW!!!
  • 11 Гого

    31 3 Отговор
    Нелепите твърдения на цитираните западни медии е очевадно.
    1.Същите тези медии обявиха, че зад покушението стои не ФСБ, а ГРУ
    2.Същите тези медии и доста хористи в България обявиха ГРУ за най зловещата разузнавателна служба не само у нас, но и на балканите от което дори и ЦРУ са вдигнали ръце.
    Е хайде тогава как да обясним, че такава мощна разузнавателна служба не може ефективно да премахне човек като Навални, който дори и свястна охрана няма? И не само Навални. Ами опита за покушение срещу Гебрев, сина му и сътрудник? Ами май доста са гафовете които прави. И още, ако ГРУ не може да убие Навални, какво ли ще може да направи срещу някоя политическа личност, която трябва да бъде премахната според техния план.
    От тук следва, че или ГРУ са големи тапаци и каръци и не бива да се занимават с шпионския занаят, или наистина нямат пръст в тази работа. В такъв случай гафа е за Шпигел Си Ен Ен.
  • 12 не може да бъде

    28 3 Отговор
    Честно казано,на мен също ми изглежда смешно твърдението ,че ФСБ отдавна и сега нпрекъснато следи Навални.Даже тук ,в България,далече от Русия се разбира ,че в това няма никаква логика.Но като се замислих,стигнах до изводи които никак не са смешни.Западът е мразел,образно казано, императорска Русия и затова има основания,незвисимо от симпатиите и антипатиите към нея.Западът е мразел болшевишка Русия,и за това също има основания,подобно на императорска Русия.Но на какво се основава омразата към сегашна Русия,която въпреки твърденията не е собственост на Путин.И ако Западът мрази Путин ,защо трябва да пренася тази омраза към всичко руско-това е съвсем очевидно!?Но пък и омразата към Путин също е съвсем нелогина,и бих казал даже противоестествена!?И какво излиза тогава...че Западът просто органически не може да приеме руснаците!?...Но май това отношение не е само към руснаците ,просто все още не са ясни границите на тази омраза /образно казано/,които за сега се прикриват с лицемерие и пластмасови усмивки.....
  • 13 Ванко

    26 4 Отговор
    Навални е мишка.Защо му е на Путин да си прави дертове с него??
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Бесен Язовец

    16 3 Отговор
    SеRеM** в устенцето заешко соросоидно ама търся Едуард Сноудън да го убият, а седнали да защитават шпионина Навални дето скоро ще живее в Сибир!
  • 17 осведомен

    10 0 Отговор
    нЕ КАЗВА СМЕШНО А БУЛШИТ И отровен значи мъртъв на бг манипулатори
  • 18 Нито една

    1 0 Отговор
    медия не съобщава, че самият навални посочи българин за най важният разследващ случая.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 дончичо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бат Бойко нощния бандит":

    МОЖЕ ама с 4 бутилки Сливенска перла ,Пелистерка кисела вода 16 кг филе Елена слайс нарежена ,чувалче бадемки ей така за ракръцване, ако има и чанте с евраци нема да си разваляме рахатлъка де,и достлука...все пак достът си е дост
  • 23 НАВАЛНИ ще получи Коледен бонус

    1 0 Отговор
    За последния театър, който разиграва!! Смешна Постановка!!!
  • 24 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "сергей":

    Смешното е че се опитаха да използуват Навални като спирачка на Северен поток 2. Не успя работата. А че като са му давали коктейла с химията е имало риск наистина да предаде Богу дух, никого не е вълнувло. Той вече е изпята песен, не може да събере дори пет процента последователи в Русия. Там вече го наричат,, Берлинският пациент ". А ако се прибере в Русия го чакат отворени съдебни дела и да докаже произхода на средствата си, с които е платил лечението си в Германия. Хуманитарната помощ за него бе само в докарването му със самолета до немска болница, но не и самото лечение. Навални официално не работи никъде.
  • 25 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Марс":

    Този руски спец нац ще трябва д ае бил наистина много специален, че да се справи с 22 000 човека от редовната украинска армия, намираща се в Крим по това време. И нито един жител на Крим да не пукне с пушка или да не извади нож при насилственото анексиране. На това му се вика перфектна анексия, при която няма дори един ранен.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания