Last news in Fakti

16 Декември, 2020 18:21 3 019 7

Слуховете за смъртта на аятолаха се оказаха силно преувеличени

  • аятолах али хаменей-
  • иран

Аятолах Али Хаменей се появи на публично събитие на фона на слухове за влошено здраве

Слуховете за смъртта на аятолаха се оказаха силно преувеличени - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей участва днес в първата си публична проява, откакто се появиха слухове за влошеното му здравословно състояние, съобщиха ирански държавни медии, цитирани от Ройтерс.

Хаменей се срещна с организатори на събития за отбелязване на наближаващата първа годишнина от убийството на високопоставения военен командир генерал Касем Солеймани. Той беше убит на 3 януари при американска атака с дрон в Ирак. За срещата информираха държавната телевизия ИРИБ, официалната информационна агенция ИРНА и още няколко ирански медии.

Хаменей е казал пред роднини на Солеймани, че за убийството на генерала непременно ще бъде отмъстено и това е национален дълг. А присъствието на милиони хора на погребението му е било плесница за САЩ. Думите му са цитирани на сайта на аятолаха, предаде ТАСС.

На снимки от срещата, също публикувани в сайта на Хаменей, аятолахът е с маска, седнал в средата в голямо помещение с по няколко души от двете му страни в съответствие с правилата за социална дистанция.

Този месец в социални медии тръгнаха слухове, че здравето на 81-годишния Хаменей се влошавало. Няколко медии съобщиха за тези слухове, позовавайки се на туит на журналист на арабски, според когото Хаменей бил прехвърлил функциите си на сина си по здравословни причини.

Хаменей е върховен лидер от 1989 г. и има окончателната дума по държавните въпроси. От години здравето му е обект на спекулации.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Бойко нощния бандит

    3 0 Отговор
    На мен и Гешеф ще ни правят атентат.
  • 2 КОНТРАТА

    6 1 Отговор
    А какво става с дядо Джо Байдън още ли куца или така си ходи заради възраста?
  • 3 Иван

    2 4 Отговор
    Слуховете эа връщането на еврейския джендърски третополов мешия се окаэаха силно преувеличени......ционистката свиня Помпео и тъмнокожия евреин Барак Обама очакват връщането на еврейския третополов мешия.
  • 4 Ко ли може

    0 0 Отговор
    Да има в социалните мрежи......
  • 5 Бах

    4 0 Отговор
    Абе журналисте от факти . Как е възможно една евентуална смърт да е силно преувеличена или слабо преувеличена . Човек или е умтвл.или е жив . Аман от кретенизми !
  • 6 Хубава работа, ама ...

    5 0 Отговор
    А бе Анатоли, а бе Стайков '' ... смъртта на аятолаха се оказаха силно преувеличена''. Ха, ха! Силно?! А бе, той умрял, ама не съвсем :-)
  • 7 Джурналистика

    0 0 Отговор
    Преувеличени са слуховете. Умрял едва на 50% ....