Last news in Fakti

17 Декември, 2020 09:25 2 617 34

САЩ потвърдиха за „голяма и продължаваща“ кибератака срещу техни мрежи

  • хакер-
  • кибератака

Русия отрече да е замесена в хакерското нападение

САЩ потвърдиха за „голяма и продължаваща“ кибератака срещу техни мрежи - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на САЩ потвърди за „голяма и продължаваща“ кибератака срещу негови мрежи, предаде Ройтерс.

Хакери, за които се смята, че работят за Русия, следят вътрешния имейл трафик в американските министерства на финансите и на търговията, съобщи по-рано тази седмица агенцията, като се позова на свои източници. Те изразиха опасения, че засечената кибератака може да е само „върхът на айсберга“.

„Ситуацията търпи развитие и докато продължаваме да работим, за да установим пълния мащаб на тази кампания, ние знаем, че този пробив е засегнал мрежи на федералното правителство“, казаха в съвместно изявление Федералното бюро за разследване (ФБР), Агенцията за киберсигурност и сигурност на инфраструктурата и службата на директора на националното разузнаване. Трите институции са създали обща група, която да координира отговора на американското правителство.

Съветникът в Белия дом за националната сигурност Робърт О'Брайън прекъсна своя обиколка в Европа и се върна във Вашингтон заради масираната кибератака, съобщиха по-рано американски медии.

Русия отрече да е замесена в хакерското нападение.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЛЛ

    11 4 Отговор
    Путин е виновен
  • 2 Защото

    15 2 Отговор
    българин разкри кой отрови Навални.
  • 3 Жак Фреско

    6 1 Отговор
    Ако диктаторите не се събудят системата рухва започнала е!
  • 4 Някой

    5 38 Отговор
    си играе с огъня, САЩ не са цвете за мирисане, но да ги правиш будали няма да стане. Ще ви видя сега с многополярността докъде ще я докарате в Източна Европа. Да не стане "деаб руско-китайския му миропорядок, с щатите си ни беше добре- една студентска и бам двустаен в Сф. " В руско/кирайската доктрина Стефка се връща от Петербург бременна, не с 30К в долари!

    Коментиран от #13

  • 5 Сандо

    29 1 Отговор
    Пак ли бе?Империята е в опасност,всички да се мобилизират срещу коварния и упорит враг,позволил си да наруши спокойствието на знамето на демократизма,либерализма и джендъризма!
  • 6 един от многото

    34 1 Отговор
    Тези вечно някой крои заговори срещу тях , вечно някой им е виновен за глупостите които вършат , имат се по не знам каква причина за първа държава в света и раздават санкции наляво и дясно с които само глупаците се съобразяват. Иначе са си гола вода , една от най необразованите и ограничени нации в света!

    Коментиран от #23

  • 7 otnovo

    13 1 Отговор
    И отново недоказани твърдения в пространството, и отново сме много близо до 3СВ. Нищо чудно да се събудим някоя сутрин и светът да не е този, когото познаваме.
  • 8 отново

    16 2 Отговор
    За да знаят кой ги е хакнал, това значи, че те предварително са хакнали всички мрежи и компютри на руснаците. Няма иначе как да знаят. Така че - танто за кукуригу!
  • 9 гост

    19 1 Отговор
    Замислям се колко струват свръх модерните и защитени мрежи на щатите щом почти ежедневно някакви "недодялани ватнишки руски хакери" ги пробиват?
  • 10 хаудейдуит

    6 0 Отговор
    Как го правят американците? Ами имаше статии за твърдите дискове, звуковите карти, светодиодите. А мониторите на руските хакери руски ли са. А с генератор ли работят, или в АЦ/ДЦ. Ако е да - значи някой просто си търси сериозен повод за нападение. Я на СП2, я на електрическата мрежа в Кьонисберг, или в Севастопол. М-да, 3СВ чука ли чука на вратите ни.
  • 11 Какво

    18 2 Отговор
    става с най-технологичната нация? Виждат че вече изостават технологично не само от Китай и Русия,но и държави като Индия,Корея,Япония и смятат да предизвикат по някакъв начин трета световна,защото скоро ще им лъснат "голите задници" във всичко.
  • 12 Охо Бохо

    18 1 Отговор
    И пак Русия и пак Путин! Смешковциии дори по времето на източния блок нямаше толкова злостна и същевременно смешна пропаганда от страна на блока. Дотегнахте с вечните вопли за голямата руска мечка.

    Коментиран от #14

  • 13 БАЙ Х@Й

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Някой":

    30К в $ за ЕДНА студентска бригада в ШАШТ ‼‼‼ явно си заработват с БЕЛО* или с ТЕЛО*
  • 14 Бире

    2 18 Отговор

    До коментар #12 от "Охо Бохо":

    Най-големите руски постижения са хакерство, свръхмодерни ракети,танкове,самолети, новичок и т.п. Те не са световно зло, след тях остават Чернобил, Курск, окупиран Крим,Сирия, Афганистан.

    Коментиран от #18, #20

  • 15 Без съмнение

    3 11 Отговор
    Тръмп имaшe инфoрмaция и знaeшe чe нямa дa бъдe прeизбрaн oт пoвeчeтo aмeрикaнcки грaждaни ,зaщoтo пoд прeдлoг чe e бoрeц cрeщу глoбaлизмa, пoceгнa нa нaй цeннoтo- Cвoбoдaтa им и нa ocнoвнитe принципи нa aмeрикaнcкaтa Дeмoкрaция,кaтo иcкaшe дa нaпрaви oт CAЩ ,oткъcнaтa oт cвeтa, изoлирaнa и диктaтoрcкa държaвa oт ceвeрнo кoрeйcки тип , затова от месеци преди изборите разпространяваше внушения и подготвяше симпатизантите си че изборите ще бъда фалшифицирани/нe бeз нeгoвo учacтиe и cпoмaгaтeлcтвo/ за да оправдае загубата си, нo cтрaннo e кaк нe мoжaхa дa ce прeдcтaвят никaкви "тoнoвe" oт дoкaзaтeлcтвa зa фaлшифицирaнe в cъдa c ocпoрвaнeтo нa рeзултaтитe, грaничeщo c мaлoумиeтo нa кoмуниcтичecкaтa прoпaгaндa..?!!!
    A дeмoнизирaнeтo нa Бaйдън чe e дeмoкрaт и либeрaлeн ГЛOБAЛИCТ и врaг нa тoтaлитaризмa ce рaзпрocтрaнявa във вcичкитe прoруcки плaтфoрми и oт двoйния мoрaл нa бългaрcкитe нaциoнaлиcти и пocт кoмуниcтичecкитe coциaлиcти и нocтaлгици, кoитo хeм иcкaт дa живeят пo кoмуниcтичecки зaтвoрeнo и изoлирaнo в пceвдoнaциoнaлизмa cи, хeм иcкaт дa изпoлзвaт вcичкитe придoбивки и извoювaни cвoбoди нa cъврeмeнния глoбaлeн cвят...!!!
  • 16 ха-ха

    12 1 Отговор
    Русия?! Защото в Америка, няма кой да се интересува от ''вътрешния имейл трафик в американските министерства на финансите и на търговията''. Или ФБР са изловили всички техни хакери. Докато не се чуе компетентното мнение на трите ''П'' -та /Паси, Плевнелиев, Поптодорова/, няма как да разберем истината :-)

    Коментиран от #19

  • 17 ДжафДжаф

    10 0 Отговор
    Въпреки всички уговорки и условности, интернет си беше и си остана инструмент на САЩ. Могат да включват, да отключват и въобще да правят квото си поискат. Какво им пречеше до сега да отключат Русия, че и Сев. Корея?!!! При това положение човек няма как да не се замисли: Дали пък на тях не им е нужно много повече присъствието на такива страни в мрежата именно с цел налагане на контрол! И въобще какви са тия правителствени американски сървъри, съдържащи ужким секретна информация, които са включени в интернет и в които може да се проникне примерно от Таджикистан!??

    Коментиран от #31

  • 18 Охо Бохо

    8 1 Отговор

    До коментар #14 от "Бире":

    А след краварите какво остана и какво стана а? Да припомням ли или сам ще си спомниш?
  • 19 Охо Бохо

    7 1 Отговор

    До коментар #16 от "ха-ха":

    Браво много ми хареса! Американифилистиците ще имат сега телевизионно време.
  • 20 Весел пор

    6 3 Отговор

    До коментар #14 от "Бире":

    Най-голямото избиване в световната история е причинено от англосалсонците - избиването на местното американско население! От 120мил са останали по 6...

    Коментиран от #22

  • 21 100

    0 1 Отговор
    В какво друго не е замесена Русия?
  • 22 100

    2 8 Отговор

    До коментар #20 от "Весел пор":

    Ти сериозно ли? Повечето индианци загиват от болести, които са пренесени от испанци и португалци, които пък някак не са англосаксонци. А иначе в избиването на местните участват и руснаци. Виж примерно какво са вършили в Аляска.
  • 23 Много правилно

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "един от многото":

    И точно написано. Младото им поколение расте в мрежата. Неуки до безкрай. Всичко им се Докарва на готово от една пробита система последните 5 години. Не искам те да ми казват на Мен, дали ще ползвам руски или турски газ. Нито да правят непрекъснато санкции към майка Европа и цял свят. Това няма да го бъде...
  • 24 бавни сте

    0 2 Отговор
    Факти, спите. Още преди няколко дни New York Times го писа, още преди Кремъл да саботира Гугъл.

    Коментиран от #30

  • 25 123

    4 0 Отговор
    На хората им писна от ковида. Сега всички са обединени срещу Глобалистите. Ще им прегреят сърварите от атаки.
  • 26 оня

    6 0 Отговор
    Все някой им е виновен:)) Нали са най добрите:))Пак търсят с кой да се заядат:))
  • 27 Хакер

    2 2 Отговор
    Турски хакери с подкрепата на Русия
  • 28 Краваря

    1 2 Отговор
    Най вероятно китайци комунисти
  • 29 Антитрол

    2 0 Отговор
    Тия са много тъпи - даже и скалъпени обвинения не могат да измислят. Хакерски атаки и новичок - че това се изтърка отдавна ама те все претоплят старата манджа защото са тъпи и нищо ново не могат да измислят.
    Обаче винаги Русия е виновна въпреки че "Хакери, за които се смята, че работят за Русия" - демек нищо не знаят.

    Вече на тъпите им обвинения освен платени тролчета не виждам кой ще се улови.
  • 30 Ein Stein

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "бавни сте":

    Не, те не спят!!! ...те просто слагат "Ехокамерен капан" и проучват реакциите ни. Но това го правят всички!!! И Руснаци, и Китайци, и Немци, Англичани, Японци, Тайванци, Индиици... - - - Така се настройват хората! Поне от 200години стремително се засилват капаните, като , "Опиум войната в Китай", "Сарайево 1914", "Пърл Харбър", ... "11.9.",... - - - а ние трябва да се залепим и да викаме, ето го врагът!!! Трябва да се отбраняваме!!! ...и кой е на фронта? НИКОГА НЕ СА ТЕЗИ, ДЕТО ВДИГАТ ЛОЗУНГИТЕ, "за Сталин!" на пример! Бертолд Брехт: представете си че е война, и никой не отива там! Важното е да не губим представата за цялата картина, можем да спорим, но не бива да се заразяваме от "Ехокамерите"-Гугл,ФБ,Амзон,МС,Алибаба,Политбюро, Гюлен&Сцайнтлози... "...ВСИЧКИ СА МАСКАРИ"!
  • 31 Ein Stein

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "ДжафДжаф":

    Това е МНОГО ВЯРНО и точно формулирано, поздравявам Ви!!! Но е факт, че "Земята Се Върти Все В Една Посока". Световно известната американска професорка Сушана Зувов (дано правилно на бг) каза още преди 8год., "...че, каквото може да се направи, това ЩЕ БЪДЕ НАПРАВЕНО!" - Информационният Капитализъм. А скоро по немскоговорящият обединен държавен (Германия, Австрия, Швейцария) 3sat обясниха, че европейските народи са новия 'пролетарски', експлотиран контингент, като робите преди. Защото никой не е в състояние да се откъсне от Ггл, ФБ,МС,Амзон,... както и никой не може да се откъсне от Долара, от Г&Сакс, Блекрок, ... Наивни и еротични влечения са това, да си мечтае някой за американският 'Приятел'. Той е толкова приятел колкото Руският или Китайският, да не говорим за Немският и Японският!!! Но цялата ни вселена е в крайна сметка едно голямо равновесие, така както земята - над нас безкрайно небе, под нас течно желязо, и на повърхността, живот, вода, камък! Всички са важни, и американци, и руснаци, и немци, и китайци, ...но в равновесие!
  • 32 Рико

    1 3 Отговор
    Това е по правилата на войната-на фронта удряш в "стика"между армиите; при политиката удряш в "междуцарствието",в периода на смяна на капитаните на държавата. Не е шега, искам да кажа. Планирано е ! Москва за кой ли път преигра и този път ще има тежки последствия.

    Коментиран от #33

  • 33 Ein Stein

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "Рико":

    кой спечели най-много ПОСЛЕДНИТЕ 4 ГОДИНИ??? Една малка държава, която анектира и анектира от 70г. насам посредством англосаксонските капани. И не се позовава на право, признато от всички народи, а от стария завед! Не съм превърженик на националните държави, но смятам, че най високо стои "ДОСТОЙНСТВОТО НА ВСЕКИ ЧОВЕК"! Не само "всичко е в името на човека, но ние им знаем имената!", но и "всички сме свободни, но само в една тънка посока, на пари и грабеж!" Кои хора остават на 'пътя'? Тези, които не участват в едната или другата форма на ПИРАМИДА! В физическия смисъл, както и в финансовия смисъл е така.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.