Last news in Fakti

17 Декември, 2020 10:33 2 035 7

Нагоре! Мексико вдига минималното заплащане с 15% през 2021 г.

  • мексико-
  • заплата

Бизнес организации не са доволни от перспективата за още едно вдигане на заплатите и предупредиха, че това може да има неочаквани последствия, сред които увеличаване на безработицата

Нагоре! Мексико вдига минималното заплащане с 15% през 2021 г.  - 1
Снимка: Shutterstock

Мексико ще вдигне минималната надница на работниците с 15% следващата година в стъпка, която вероятно ще събуди страхове от инфлация, след като правителството на президента Андрес Мануел Лопес Обрадор вдигна минималното заплащане с 20 на сто тази година, предаде Ройтерс.

Левият лидер, който обеща, че негов приоритет ще бъдат бедните в страната, е казвал, че предишните минимални заплати са срамни.

Той се опитва да обърне десетилетната тенденция за намаляване на покупателната способност, която остави в бедност много мексиканци. Но ниските надници пък привличат чуждестранни компании, особено от САЩ и Канада.

Бизнес организации не са доволни от перспективата за още едно вдигане на заплатите и предупредиха, че това може да има неочаквано последствия, сред които увеличаване на безработицата.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЩИЦАТА......КОМАНДВАЩ ДЪРЖАВАТА

    5 5 Отговор
    ТАМ СА НЯМАЛИ КОМУНИЗЪМ И КОМУНОИДИ...
  • 2 Тия па

    2 7 Отговор
    БСП и ДПС начело с Виденофф Пен'дела направиха Пенсиите... 7 000 лв а Заплатите...12 000лв.
    Факт.
  • 3 СССРБарета

    8 0 Отговор
    Четете и мислете уважаеми!!! Ниските надници привличат инвеститори от САЩ и Канада!!!!!!!! Ето кой има интерес от ниските доходи в България! Нашите 30г. госодари диктуват на месния васал какви доходи трябва да има за да им е евтино на дебелите пък и да се поддържа миграцията на млади вишисти за тираджии,миячи, кранисти като шамарчето и др.
  • 4 ГЕРБ=БСП

    14 2 Отговор
    Защо не написахте колко става МРЗ в Мексико. Вероятно за да не разберем, колко пъти по-висока е от МРЗ у нас. И за да не разберем, че българските "европейци" работим за по-малко пари отколкото в банановите държави.
  • 5 Ядеитн

    0 6 Отговор
    Я па тия. Тая работа немой така лесно да стане. Там беднотия доволно си има и яко си бачка за едното леб. Па и за лебот мой да не стигне.
  • 6 Дуранкев

    0 0 Отговор
    Но имат същият БВП на човек, ката у нас.
  • 7 дядо курти от село пиперково

    2 0 Отговор
    Незнам ама вчера ходих до турция по бизнес.И гледам бензина и дизела са 1.30лв наши пари...
Новини по държави: