Last news in Fakti

23 Декември, 2020 09:12 7 355 126

Българинът, уличил руските служби: Всеки допуска грешка рано или късно

  • алексей навални-
  • христо грозев-
  • разследване-
  • русия-
  • служби-
  • новичок-
  • журналист-
  • българин-
  • фсб

За Кремъл е много трудно да признае и да допусне, че журналисти са направили това разкритие

Българинът, уличил руските служби: Всеки допуска грешка рано или късно - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Подробности за опита за покушение срещу Навални бяха разкрити в съвместно разследване на журналисти от няколко групи и медии. Сред тях е българинът Христо Грозев от разследващия сайт Bellingcat. Тяхното заключение е, че руската Федерална служба за сигурност е следила опозиционера и стои зад отравянето. Грозев е работил заедно с Навални и хора от неговия екип. Българският журналист коментира пред БНТ своето разследване.

"За Кремъл е много трудно да признае и да допусне, че журналисти са направили това разкритие, затова е много по-малко унизително да се твърди, че това са западните служби", подчерта Христо Грозев. След разговор с Навални се е наложило да се премести при него, за да довършат това разследване докрай.

"За да има пълна прозрачност, защото си давах смета какъв ще е скандалът, ние направихме много подробно описание на методологията, по която стигнахме до изводите", заяви Грозев. Дал е подробно описание на много руски вестници и медии как са разследвали - точка по точка. Два руски вестника, единият от които е "Комерсант", са направили експеримент дали е възможно журналисти, използвайки неговата методологията, да стигнат до този извод и са заключили, че е възможно.

До извършителите са стигнали благодарение на предварително разследване, свързано с отравянето с "Новичок" на Скрипал и дъщеря му във Великобритания през 2018 г.. По тази нишка са стигнали до отровителите на Емилиян Гебрев в България, а в едно последващо разследване преди около 3 месеца са открили институтите в Русия, които се занимават с тайно производство на химическо оръжие. И след като са проследили разговорите на някои от шефовете на институтите "Сигнал" и Институт по акустика - са видели, че имат пикове на общуване с хора от ФСБ в дните преди отравянето на Навални. Същите тези хора са пътували с Навални общо 37 пъти през последните 4 години, обясни Грозев.

Само един от химиците от шестимата от ФСБ, свързани с отравянето, се е хванал на "кукичката" и се е разкрил при разговор с Навални. "Учудващо е, че този човек повярва, но наистина Навални направи една гениална актьорска изява, направи се е на шеф на националната сигурност Патрушев", разказа Христо Грозев.

Според разследващия журналист има много добре разработена технология за прикриване на техните деяния, с очевидни шпионски маньоври, но всеки от тях допуска грешка рано или късно и важното е да намериш такава грешка. В този случай са намерили 3 грешки - по време на операцията агенти - лекари по образование са си включвали личния телефон за секунди и това ги геопозиционира - първо в Новосибирск, а после в Омск - само 20 минути след отравянето. Разкрилият се Кудрявцев си е разказал всичко, той е разчиствал следите след приземяването на самолета в Омск. Спасяването на Навални е благодарение на това, че самолетът се е приземил много бързо след отравянето и бързо пристига спешната помощ, която реагира много точно, за да го спаси, допълва Грозев.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КОНТРАТА

    145 54 Отговор
    Щом има българин замесен значи работата мирише. Българите са известни с продажничеството си!

    Коментиран от #42, #45, #50, #80, #90, #117

  • 2 ТаУмВзе

    113 44 Отговор
    Черната ръка на Кремъл не Забравя! Смешняги краварски.
  • 3 някой си

    113 30 Отговор
    Да, всеки. Дори вие, г-н Грозев, с тоя пасквил
  • 4 факт

    72 17 Отговор
    какво е това оръжие което не убива-руско!

    Коментиран от #12, #81

  • 5 Професора

    126 28 Отговор
    Ицо Грозев от DW просто пародия на истина и доказателства!!!
  • 6 В Ютюб

    48 18 Отговор
    е пълно с клипове на руснаци, които живеят в България и открито призовават други руснаци да се заселват в България.

    Коментиран от #10, #26, #30

  • 7 темерутин

    56 18 Отговор
    Факт,ще застанеш ли срещу руското
    оръжие да го пробваш?

    Коментиран от #9

  • 8 Private Spaсe

    98 28 Отговор
    Грозев от списвач клеветник стана и експерт чак и методика - Грозев. Да вземе да се скрие обратно под камъка от който е изпълзял.
  • 9 факт

    28 11 Отговор

    До коментар #7 от "темерутин":

    вече трета водка пия и захлебвам!
  • 10 Да така е

    25 7 Отговор

    До коментар #6 от "В Ютюб":

    Обясняват, че процедурата за заселване в България била най лесна от целият ЕС.
  • 11 Що за

    96 26 Отговор
    дивотия и слугинаж е да се хвалищ, че си подлога?Ама те тези руски служби толнова за наивни ли ги смятате, че веднъж травят някого -разбира се, неуспешно - и великите медици на Блитания го спасяват; втори път тровят другиго със същото вещество - и пак неуспешно - и се появява суперменус булгарикус и по още по-наивен начин изобличава отровителите... ама това и в най измисленото фентъзи го няма... Пък агентите си включили телефоните и понеже всеки може да се свърже с тях , даже и телефоните им са публично известни, се саморазобличили... Този Навални е толкова незначителен, че не си струва даже да си хабят материала - пък те го тровили... Айде,бе...
  • 12 МАРИЯ

    12 0 Отговор

    До коментар #4 от "факт":

    разбрах ти намека
  • 13 Митю

    32 16 Отговор
    За едно е прав-добър актьор е Навчо,ма чак гениален...
  • 14 Fuego

    67 20 Отговор
    Отново мазния гей от НПОто започва пасквила си както са му заръчали господарите, абе мишко скъсана вземи се скрий с черно бялата си снимчица!
  • 15 Истината съм аз

    4 6 Отговор
    😂😂😂😂😂😂😂
  • 16 Перо

    38 14 Отговор
    Соросистки уйдурми,но щом са намесени руски вестници и журналисти,сигурно ще стигнат и до Ванга.
  • 17 Аз40

    57 16 Отговор
    Искате ли да разберете повече за Bellingcat? Създателят му Е.Хигинс през 2012-та започнал да монтира видео-клипчета намерени в интернет с цел да пусне бързо партенката, че сирийското правителство е използвало химически оръжия срещу себе си. Естествено им плащат такива като "Отворено общество" и "Национален фонд за демокрация".
  • 18 Бузов

    28 51 Отговор
    Браво г-н Грозев!България се гордее с вас!
  • 19 Русофил плюс

    53 12 Отговор
    "...бългaринът Хриcтo Грoзeв oт рaзcлeдвaщия caйт Bеllingсаt. Тяхнoтo зaключeниe e, чe руcкaтa Фeдeрaлнa cлужбa зa cигурнocт e cлeдилa oпoзициoнeрa и cтoи зaд oтрaвянeтo..." Разследващ сайт - хи,хи. Страотно, авторитетно заключение.
  • 20 Мнение

    53 12 Отговор
    Чета заглавието на новината и си викам, еее най-сетне са намерили истинско доказателство, че именно Путин стои зад отравянията. И хоп неква методология дето показвала кой кога си бил включил телефона и къде се намирал??!! Вие разследващите журналя, как успяхте да следите и телефоните на хората??? Навални пък се бил преструвал на некъв шеф и така бил измамил некъв от службите да си признаел нещо????
    А къде е доказателството, че призналия си не е актьор на хонорар???
    Далеч съм от мисълта, че политиката на Путин е цветя и рози, ама да е главна тема на всички западни журналисти (вкл и нашите надупници), за всички световни проблеми, та всеки ден все едно и също, става леко съмнително и трудно за вярване!!!
    Тия т.нар. разследващи журналя, що не попитаха кой ще носи отговорност за нападенията на НАТО (сащ еднолично) над страните от близкия изток, за уж налични хим оръжия, а такива така и не бяха намерени????!!!!
  • 21 Бесен Язовец

    48 14 Отговор
    Христо Грозев бивш партньор на Огнян Донев и Любомир Павлов въртеше разни радиостанции музикални и се мотаеше в,, 168 "часа и,, 24" часа и изведнъж стана експерт раследващ журналист. Този краварите го купиха 1995 стана част от една пропагандна краварска медиина група с неговите радиостанции. И в ТВ Евроком се мотаеше уж като собственик!
  • 22 бай Киро

    32 13 Отговор
    НЕ МИ СЕ МИСЛИ КАКЪВ ЛОБУТ ЩЕ ЯДЕМ,ЗАТОВА ЧЕ СИ СЛАГАМЕ Г*ЗА ТАМ ДЕТО ДРУГИТЕ СИ МЕРЯТ ОНАЯ РАБОТА.АНГЛИЙСКО АМЕРИКАНСКИТЕ БОМБАРДИРОВКИ ЩЕ НИ СЕ СТОРЯТ КАТО ПОГАЛВАНЕ С ПЕРЦЕ ПО ЕВРОГЕЙСКИТЕ НИ КАРТУНКИ.

    Коментиран от #28

  • 23 Димо

    8 11 Отговор
    Някой да го почерпи едно кафенце.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Путин

    10 26 Отговор
    Навални ми го боцна с 200.....А ся ЕС ще ми го забие с 300...
  • 26 В ютуб

    16 3 Отговор

    До коментар #6 от "В Ютюб":

    Е пълно и с испанци италиянци и англичани,които призовават сънародниците си да се преселят в България.
  • 27 Ротердам

    18 46 Отговор
    Кръв пикаят червените продажници в коментарите. Така е то, безродници. Истината винаги боли. За копейки и баба си ще продадете, отходни твари безподобни. Набийте си го в тиквите - нормалните хора искат да живеят нормално, а не под атвтократичен ботуш на оял се червен феодал. Изтича ви времето, чебурашки.

    Коментиран от #70, #109

  • 28 Ролка

    11 22 Отговор

    До коментар #22 от "бай Киро":

    НЕ ЗАБРАВЯЙ ЧЕ ТЕЗИ БОМБАНДИРОВКИ СА СЪС СЪГЛАСИЕТО НА СЪЮЗНКА НА АНГЛОАМЕРИКАНЦИТЕ НАШИТЕ БРАТЯ СЕСЕСЕРЕ
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Рукола за делян

    13 31 Отговор
    Щом президента щом говорителя му щом външния му министър на рф пищят дружно значи този ги е засегнал здраво с тва разследване а и руснаците в България квичат здраво по форумите значи е право куме в десятката
  • 32 Бесен Язовец

    36 8 Отговор
    Е и какви са път от,, Bellingcat "няквакво НПО където решили, че са експерти, а те ги събирали от кол и въже русофоби дето да им се привиждат навясякъде руснаци. Що някой не провери. НПО,, Bellingcat" как се финансира и ще станат много неща ясни!!!
  • 33 шоу

    38 8 Отговор
    И, какво се оказа ? Оказа се , че така наречения уж "агент" е известен руски шоумен който е разиграл шоу с нещасника Навални ! ааааа хахахахахааааааа
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Ние не сме

    34 9 Отговор
    късопаметни к,ккошки бе,гроз,нев! Малко ретроспекция: навалния се качва във хвърчоплан.Там пие вода в която има старичок.Ама друг модел старичок.Да го гътне само него.Екипаж, включително и " гътвача" да не ги удари.Гътва го,но не за минути да даде фира,и го свалят по спешност за лечение.Стабилизиран,но на запад вече са разбрали,че е било старичок.Вдигат шум,и " "глупавите" руски разведки се съгласяват да бъде превозен при дойчо,за лечение.И о, Чудо! Постъпва в дойчо болница,след 3-4 дни , но бутилката със старичок го следва упорито.Абе човека иска да си пие само от нея.А руската разведка блее,и бутилката си пътува свободно ,но неотлъчно до него,цяла седмица.Докато попадне в дойчо лаборатория,където пак О,Чудо се открива наличие на старичок.Накрая,пак О,Чудо, е излекуван от БОВ,което е създадено да те гътне за минута.

    Коментиран от #47, #63

  • 36 ДжафДжаф

    33 8 Отговор
    Всъщност отдавна е известно, че Bellingcat е филиал за дезинформация на Британските тайни служби! Така, че не е много ясно за какво журналистическо разследване иде реч! По-скоро поредната кампания по дезинформация. Ама имало замесен българин! Че по-продажни твари от българите на този свят имали въобще някъде. Кефти македонци, кеф ти помаци като автора....
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Ген.Иван Колев

    11 15 Отговор

    До коментар #37 от "Терек":

    Не забравяй че първата документирана обществена джендърска целувка е между брежнев и хонекер нашия тошо овчара като разбра за нея веднага започна да се натиска за уста в уста с брежнев
  • 40 Ген.Иван Колев

    5 14 Отговор

    До коментар #38 от "антисоросоид":

    Не забравяй че първата документирана обществена джендърска целувка е между брежнев и хонекер нашия тошо овчара като разбра за нея веднага започна да се натиска за уста в уста с брежнев
  • 41 !!!?

    8 22 Отговор
    Путин изпусна бъдещият си екзекутор. Сега се опитва да се барикадира със закони за недосегаемост, но той знае от собствен опит, че това са хартийки за успокоение !!!?
  • 42 Българин

    12 26 Отговор

    До коментар #1 от "КОНТРАТА":

    Щом руските слуги в тоя сайт вият и скимтят - значи ги боли че България е на прав път !

    Коментиран от #60

  • 43 Българин

    13 18 Отговор
    В България има повече русофили и путинофили, отколкото в Русия, които са готови да продадат страната си за няколко копейки.Това се разбира от коментарите под всяка статия, която показва действителността в тази изостанала страна.

    Коментиран от #46, #53

  • 44 бай Иван

    20 6 Отговор
    Включвали си телефоните за малко и ги били локализирали.Абе тия журналисти да не работят в мобилните оператори за да им предоставят данните от локализацията. Освен това откъде знаят на точно кой телефон да търсят локализация. Значи предварително следва да са знаели кои са агентите.
  • 45 гост

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "КОНТРАТА":

    Ха ха продажно племе еи
  • 46 Ген.Иван Колев

    10 13 Отговор

    До коментар #43 от "Българин":

    И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ титана Димитър Талев го е прозрял защо се учудваш

    Коментиран от #54

  • 47 Бай Шиле

    17 2 Отговор

    До коментар #35 от "Ние не сме":

    Дружбата със САЩ е необходима като въздуха и слънцето за всяко живо същество! Това Дойче веле прави лоша услуга на господарите си с тази пропаганда от 1960 година.
  • 48 джи пи

    22 3 Отговор
    ЦРУ и ФРБ ряпа да ядат Гениалният бьлгарин ги изобличи Но народа казва като се размьти водата лаиното пьрво изплува отгоре
  • 49 Бачо Киро

    18 4 Отговор
    Много приказки, а нищо казано. Страшно разкритие... Кат за бастуни...
  • 50 Наблюдател

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "КОНТРАТА":

    Ти си типичен пример за това, което пишеш...
    Типичен български селяндур....
  • 51 Антигерб

    24 4 Отговор
    включвали личния телефон за секунди и това ги геопозиционира - ха сега соросоидчетата да ми кажат кой журналист ще има информация къде се намира даден човек като му следят телефона - че то службите не могат това без разрешение от съда. От къде тия имат пък телефоните на ужким агенти на ГРУ, от къде знаят къде живеят.

    Същите тези хора са пътували с Навални общо 37 пъти през последните 4 години, обясни Грозев. - и сега какво излиза - кой кого е следил и пак от къде я имат тази информация - че то на ЦРУ ще им е трудо да се сдобият с нея на територията на Русия.

    Та всичко отива към едно театро, същото каквото беше със Скрипал - и там имаше едни клипове как "агентите" минават по един коридор в едно и също време ама поединично - просто са били във паралелни вселени.

    Коментиран от #55

  • 52 БЕМТИ ПУ'ТКИНСТАНСКИЯ КЕ'НЕФ И

    9 11 Отговор
    НЕФЕЛНИТЕ ШАЛОМОВИ СЛУЖБИ! НЕМА ТАКОВА УНИЖЕНИЕ, ДА ТЕ ..ФАНАТ .. СЪС СВАЛЕНИ ГАЩИ..НЕКВИ ДЖУРНАЛЯ ! НЕ МИ СЕ МИСЛИ КАК СЕ ЧУВСТВА..."РАЗНОСВАЧА НА ВУРСТЧЕТА И БИРА В ДРЕЗДЕН- КАПИТАН ПИЗДИН- ЖУЖАКА"!😂
  • 53 Анджело

    3 4 Отговор

    До коментар #43 от "Българин":

    И що да няма бе? Аз съм путкофил. Яд ли те е. Ти какъв фил си?
  • 54 Антитрол

    12 3 Отговор

    До коментар #46 от "Ген.Иван Колев":

    Така е защото комунистите в България сега са верни евроатлантици (пребоядисани) и соросоиди и вършат точно същото каквото вършеха и преди - лижат задните части на господарите си. Разликата е че имат нови господари - но това че се мазнят на нови господари не ги прави различни колкото и да се мъчат да го представят така.

    Коментиран от #64

  • 55 ЪХЪ...

    6 5 Отговор

    До коментар #51 от "Антигерб":

    За..манипулациите, подслушването и следването на Премиера БОРИСОВ, от ДС-АГЕНТИ И ДОНОСНИЦИ, ли говориш, Су'льо?😂
  • 56 стоян георгиев

    5 14 Отговор
    ееее грозев грозев как можа да участваш в тва разследване?сега ще излязат снимки че си геи,фашист че децата ти са от друг.освен тва ще си заплашван прокълнат и с повдигнати обвинения у нас! а завас другари,всички на барикадата както при крим.повтаряте едни и същи лъжи докато всеки ги приеме за истина!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Димитров

    17 5 Отговор
    Абсолютна поръчка!плоско!
  • 59 8FD7V87V8

    20 3 Отговор
    Денсичо бе, ерейче мазничко! Що за дивотии разправяш бе, мамин сладък?
    Ако които и да е на тоя свят, тайни служби, решат да убиват анални, то той отдавна щеше да е мъртъв на 300%.
    Не руските, а които и да е тайни служби.
    Я ми обясни логиката на това да го тровят с новичок? Жив или умрал, тоя анални щяха да го изследват и да установят че е отровен. От какъв зор ще го морят толкова очевидно? Тия по службите да не мислиш, че набират от къра?
  • 60 Прав ск

    4 2 Отговор

    До коментар #42 от "Българин":

    Правият път към гибелта.
  • 61 не може да бъде

    18 5 Отговор
    В света на специалните служби няма нищо невъзможно,но на тия от Bellingcat не може да се има никакво доверие,защото там е инсталирана една измет от специалисти по мръсни постановъчни номера,които нямат никакви морални задръжки.А трябва да признаем,че на Запад са големи специалисти по постановките.За мен лично след атентата срещу папата е изключено да приема на доверие каквото и да е твърдение/припомням,че при този атентат се приведоха какви ли не "убедителни"доказателства за причастност на България,бълг.тайни служби,Сергей Антонов,една, "разследваща "журналистка Клеър Стърлинг ни разясняваше подробно всичко ,,написала е и книга и какво ,всичко се оказа фалш и постановка ...но 20 г.по-късно!?/Така че предстои да видим доколко това може да е вярно.А тези убедителни факти,които привежда нашият спец по durty triks не са толкова убедителни,както той се опитва да ни внуши,пак мирише на постановка

    Коментиран от #123

  • 62 Полковника-Химик просто се ИЗДЪНИ

    4 9 Отговор
    Нечовешки! В Случая. НАВАЛНИ го...ЗАКОВА! Но и няма как да знае, при условие, че..му звъни НОМЕР от СЛУЖБАТА и се обажда .."ШЕФА НА НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ..ПАТРУШЕВ"!
    ПИЗДИН Е на.. КОЛЕНЕ!

    Коментиран от #67

  • 63 СПЕЦПИДARAZ

    8 8 Отговор

    До коментар #35 от "Ние не сме":

    Късоумна кокошка , не разбра ли че старичока не е бил на бутилката , а са му сипали твърдата форма в гащите . Само че за по сигурно му сипали малко повече и гърчовете започнали по рано , така че самолетът е бил близо до подходящо летище и пилотите успели да кацнат много бързо . На всичкото от горе , да им се не надяваш , екипът на бърза помощ е реагирал много точно и му е поставил веднага точната инжекция . Изглежда че и за пилотите и за медиците е било достатъчно очевидно какво се случва и са реагирали много точно . На всичкото от горе Кудрявцев си изпя всичко , разговорът му с Навални е много добре документиран и е достъпен , така че може да го прегледаш , ако искаш . Реакцията на ФСБ беше показателна , а тя е никаква . 10 мин. след публикуване на записа службите блокират района около дома на Кудрявцев , но беше редно поне да го разпитат и да речем директорът на ФСБ да излезе с някакво измислено изявление че техният човек не е казвал нищо такова , или пък че изобщо не е техен , а някакъв случаен гeй , на екскурзия в Омск , като ония двете пеперуди от цирка със Скрипал . Абе общо взето просто не стават , силата им е във фейсбук , инстаграм и анимационните ракети

    Коментиран от #76

  • 64 Ода Нобунага

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Антитрол":

    Точно в десетката.
  • 65 no name no face no number

    14 5 Отговор
    Да бе те руските служби най калпавите излезнаха три неуспешни опита с новичок хааха това е повече от невъзможно.При втора грешка, аз ако искам да убия трети ще избера друг метод примерно, защо постоянно да залагам на новичок след лато неработи ...........смятам, че руските служби не биха чакали втора издънка камо ли трета, за агентите пък да не говорим вие ги изкарахте съвсем олигофрени, но това е целта на западната пропаганда те просто са тъпи и само тъпаци им вярват същите и ще се всксинират

    Коментиран от #84

  • 66 Грозев от DW??? Още НЕЕ измит срамът

    17 2 Отговор
    От атентата срещу папата, никой не повярва, че не сме съучастни!!! Сега Грозев, се появява, да "доказваш" услужливо , че някой е направил опит да махне НАВАЛНИ??? Който и да е искъл да се случи, щеше дае факт!!! "Когато Атовете се ритат, Магарета та Грозев стоят настрана"!!! Народа гое казал!! Не Петни за пари името на България!!!!
  • 67 Телекомуникации

    17 5 Отговор

    До коментар #62 от "Полковника-Химик просто се ИЗДЪНИ":

    Ха соросоидче обясни ни на нас неразбиращоте как става тоя номер първо да скриеш твоя номер (това го позволяват) но после да се покаже друг на шефа на националната служба.

    Тия може да ги приказвате на децата от детската градина - то ако можеше аз щях да се обаждам от името на Тиквата да ми носят суджук.

    Коментиран от #69

  • 68 Рачко Пръдлето

    5 10 Отговор
    У нас агентите на руските служби ги гоним по дипломатически път. Есента ще изгоним и зеления чорап по недипломатичен път.
  • 69 Полковника-Химик просто се ИЗДЪНИ

    4 3 Отговор

    До коментар #67 от "Телекомуникации":

    Ха-ха-ха Ама верно си много..ЗАЛ'УХАВ!
    Това е елементарен СПАЙ софтуер за смешните..6 000$ .
    Можеш да си го купиш и в НЕТа.
    Направо...кърти

    Коментиран от #91

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 В.В.П.

    9 2 Отговор
    Джамбазов,,,Дениса, е татарин...Ама ,аре да ме не занимаваш с Навала..Него ще го оправят русите..!..Имаме си вътрешни дела в България...Сериозни дела.
  • 72 Кремъл доказа

    5 12 Отговор
    че Скрипал сам се отровил, Политковская и Немцов сами са се гръмнали, самолета на полският президент случайно е паднал и онзи индонезийският също и т.н. и т.н.
  • 73 111

    14 3 Отговор
    Платените мижитурки спонсорирани от Глобалистите са навсякъде по медиите.
  • 74 JEB

    4 6 Отговор
    хахаха шок..жужи болен и бременен в момента
    кара кънките но си мисли за оня..
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 JEB

    5 12 Отговор
    русофилските прасета квичат като коледа да идва..
    да и ножа е голяяям..я пробвайте чата от русия..там демокрацията
    явно цъфтиии
  • 78 защо цензура

    4 0 Отговор
    Защо цензура мистър модератор?

    Коментиран от #102

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Какво продажничество...

    3 11 Отговор

    До коментар #1 от "КОНТРАТА":

    Всеки път ли българските интереси са азиатски...?!?!? Айде у лево с пещерните "братски" стереотипи.... В тоя свят за всичко има фактура... Освободителите да ни плащат е дошло време.

    Коментиран от #88

  • 81 Обикновено гепено

    3 5 Отговор

    До коментар #4 от "факт":

    На патрЕотична основа, като Калашника от Уго Шмайзер...

    Коментиран от #113

  • 82 навални

    15 1 Отговор
    Няма никакви доказателства за отравяне. Искани са директно от Меркел и външното министерство. Тя не е дала никакви доказателства. Навални е пренасочен дс работи в Германия от Американското посолство. Там е за да спре изгодния за Германия и Русия северен поток.
  • 83 JEB

    2 8 Отговор
    има доказателства гашнио
    знаят телефоните на хората там..и руската страна реагира като нас..на
  • 84 Театро

    14 3 Отговор

    До коментар #65 от "no name no face no number":

    Не са руските служби най-калпавите - най-калпавите излязоха тия които се мъчат да ги очернят - не можаха ли нещо ново да измислят а едно и също - тровени недотровени "опозиционири". Даже и в Сирия беше същото - пак ужким БОВ. Те и Садам го обвиниха в същото макар че се видя какво излезе - просто са толкова тъпи че ни разиграват едно и също театро в различни вариации.
  • 85 JEB

    3 5 Отговор
    от цялата работа аджиба само едно ми е чудно
    как побраха цяла хокейна писта в бункера
  • 86 смешници

    8 4 Отговор
    Най-големия инвеститор в економиката на Москва за 2020 е..... Америка. А вие там си играйте на стражари и апаши. Запада наитина го признавам че може да печата пари. Обаче нещата дето тия хартийки купуват се намират в Русия. Хахаха

    Коментиран от #95

  • 87 Истина

    13 3 Отговор
    Българския журналист е работил с Навални?
    И по какъв план е работил?
    По плана на ЦРУ ли?
    Интересна информация
    Значи българските журналисти са непримирими с лъжата?
    Но за чия лъжа говорим?
    Къде са критериите кой лъже?
    Нима не спипаха CNN за 3 месеца ,че всичко публикувано през деня е договорено предварително на оперативка в 9,00 и всичко е фейк новини обслужващи дълбоката държава?

    Коментиран от #92

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 ФСБ

    3 8 Отговор
    ...много обичат Навални. Затова са му запорирали и сметките, и жилището!!!!Разкриват се по елементарна психология, от която нищо не вдяват, защото са дървета. Навални е ОСМИЯТ. ЗА ДОБРОТО НА РУСИЯ И СВЕТА!!!!!!!ЗАПОМНЕТЕ ГО!!!
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Телекомуникации

    11 1 Отговор

    До коментар #69 от "Полковника-Химик просто се ИЗДЪНИ":

    Спай софтуера действа когато е инсталиран на телефона ти или когато ти е пратен като вирус (пак се инсталира). Но до сега такъв софтуер да променя клетките няма.

    Та пак те питам от къде знаят кой е ужким агент на ФСБ, как са го проследили по телефона му, от къде знаят личния му телефон, как са хакнали клетката на руски мобилен оператор или как са инсталирали спай софтуера на личния телефон на агента.

    Между другото те казаха че са звънели и на още много "агенти" - от къде им знаят телефоните - да не би и тях да ги има в нета.

    Трето никой агент на разузнаване (в целия свят) няма да говори по телефон без връзката да е кодирана.

    Четвърто те вече намериха на кой се е обаждал Нахални - та бадева се напъвате.

    Коментиран от #93

  • 92 Козяк

    4 10 Отговор

    До коментар #87 от "Истина":

    ЦРУ е за предпочитане 100 пъти пред КГБ - ПИТАЙ АГЕНТИ НА КГБ, АКО НЕ ВЕРВАШ!!!
  • 93 Путлерист

    2 12 Отговор

    До коментар #91 от "Телекомуникации":

    Човече, ИМА КАК!!!! ХАЙДЕ НЕ СЕ ПРАВИ НА ТРЕСНАТ, ако наистина си специалист! И не си мисли, че на журналистите не се подхвърля информация и от службите, когато решат. Няма гаранция, че всичкото инфо журналистите са добили сами с технически средства... Въпросът е, че сега ватниците-ушанки ще получат нова доза лекарство - САНКЦИИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 голтак

    3 10 Отговор

    До коментар #86 от "смешници":

    какво купуват от русия бе Смешко:) ако купуват нещо яко - то е от Кетай, Бразилия, Туркия дори, ама Русия - нещо ми се губи - купуват им суровините на безценица, при това срещу хартия, както сам каза.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 село Борово

    9 0 Отговор
    И оня си признал по телефона!?
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 12321

    6 0 Отговор
    Глупости !
  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 JEB

    2 7 Отговор
    спокойно русофили б52 работи 24/7 в денонощието
    колко да сте страшни ????????????
  • 104 народее

    7 1 Отговор
    Цензура, като сетрият коментари, които не са по вкуса на соросоидите. Да не бъде цензуриран и триещия, или направо изтрит
  • 105 JEB

    1 4 Отговор
    виж сега мой..не може да писукаш че искаш демокрация при условие че целта на живота ти е тодор живков..намерете си друга демокрация дето не ви трият..в русия чувам не трият никой там са добре нещата
  • 106 JEB

    1 3 Отговор
    и запомнете деца..б 52 работи винаги и много качествено
  • 107 Нека

    8 0 Отговор
    Тия филми сме ги гледали ! Всички са от поредицата - "Аз нека кажа за сестра ти, па ти иди доказвай, че нямаш сестра ! "
    И те така ..................... !!!
  • 108 Българина

    10 0 Отговор
    От сърце се посмях на глупостите на Грозев.Много е смешен и жалък горкия.
  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 крум

    0 1 Отговор

    До коментар #81 от "Обикновено гепено":

    по-скоро като азбуката на македонците
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Не е лъжица

    1 1 Отговор
    Според случая и задачата спусната на сороспиите руските служби ту са най-ефективните,ту са пълни неграмотници. Обечеее.....такива неграмотници дето се връзват на журналистически номера има само в Укропия и Дойчландия - поне за тях има общоизвестни и доказани смешни случки. Тия смотковци се опитват да играят самбо като Путин,но явно тове не е лъжица за gоvнянаtа им уста.
  • 116 Я пак, направи се

    0 0 Отговор
    на шефа на службата за Национална сигурност Николай Патрушев или на помощник-секретар на Николай Патрушев?
  • 117 Rado

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "КОНТРАТА":

    Като тези в САЩ, които ги съдят заедно с руснаци за кражба на технологии в полза на Русия. Наистина мирише.

    Коментиран от #118

  • 118 хихихихихи

    1 0 Отговор

    До коментар #117 от "Rado":

    Едното няма нищо общо с другото! Еле пък "кражба на технологии" и продажба на забранена продукция на страна под ембарго! Изобщо праскаш си ги "едно към гьотере"! Норма ли гониш, на изречения ли е хонорара?
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 ПЕНКО

    1 1 Отговор
    БЕЛИНГКЕТ ;ИНСАЙДЪР И ШПИГЕЛ СА ТОЧНО КАТО НАШЕТО "ВЕЛИКО " ТРИО !!! СЪЩО СА И ТОЛКОВА ЕФЕКТИВНИ !!! ОТГОВОРЪТ НА ХОРАТА Е : " АЙ СТИГА БЕ -СПИ МИ СЕ - СТИГА С ТАЗИ ДЖАБАЛА " !!!!!!!!!!!
  • 121 Ляв плюс

    2 1 Отговор
    Как пък разследващите им западни сайтове не разкрият нещо за престъпния Естаблисшмент и Глобализъм, а прявят това поръчково само за Русия и Китай?
  • 122 Минутка за Размисъл

    4 0 Отговор
    Някой от Вас,може ли да получи телефонен номер, на депутат,на общински кмет, изобщо на публична личност, свободно? Имам предвид личния номер? Дори на селскио кмет не става.Минаваш през номератора на секретарката.Да стигнеш до номера за пряк контакт със висш ръководител на Руското Разузнаване ,който хей така се развява свободно ,като рекламно пано,е все едно да откриеш мините на цар Соломон.Техните " петолъчки"- или" Вертушка" е с такава степен на секретност,и изолираност,че е абсурд да разбереш,дори как функционира.Всеки несанкциониран отвън разговор- прозвъняване се контролира от специална,независима служба.Реагират до секунди,и не само записват но автоматично локализират кой,откъде и как звъни.Имат право да изключат директно разговора,и след това да уведомят защо. Което означава,че Нашият " разведкаджия- джурналист" може да бъде учител на Джеймс Бонд.
  • 123 И накрая тая

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "не може да бъде":

    Стърлинг се гътна скоропостижно - просто не успя да си изпълни задачата и - "уморените коне ги убиват..." Ех, Грозев, помисли си...
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Мдааа

    1 0 Отговор
    " Подробности за опита за покушение срещу Навални бяха разкрити в съвместно разследване на журналисти от няколко групи и медии."
    ----------------------------------------------
    Евала, мархаба, машалла , конграчулейшънс, браво...бе тия журнаглисти що не ги вземат на работа в ЦРУ, я как от раз и разкриха Путин и ФСБ... ми те големи майстори.
    Разследващ журнаглист е нещо като тасманийския вълк/ тигър/ ... разправят, че го има ама никой не го е виждал .