27 Ноември, 2020 16:43 2 581 19

ЕС трябва да санкционира руските олигарси, а не държавните служители

  • алексей навални-
  • русия-
  • санкции-
  • олигарси-
  • държавни служители-
  • новичок-
  • отравяне-
  • ес

Според Навални Кремъл засега не възприема сериозно санкциите на ЕС

ЕС трябва да санкционира руските олигарси, а не държавните служители - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският опозиционен водач Алексей Навални призова днес Европейския съюз да възприеме нов подход в отношенията с Москва и да налага санкции не на държавни служители, а на руските олигарси, предаде БТА.

Навални представи идеите си във видеоконференция с комисията на Европейския парламент по външни работи. Парламентарната комисия заседава днес, за да обсъди икономическата и обществената обстановка в Русия в навечерието на парламентарните избори.

Според Навални Кремъл засега не възприема сериозно санкциите на ЕС, защото не е засегнат пряко. По неговите думи ефектът би бил съвсем друг, когато на близки до президента Владимир Путин бъде запорирано имущество и бъде наложена забрана за пътуване. Съществува възможност да се наложат и санкции на руски държавни представители, когато не изпълняват решения на Европейския съд по правата на човека, добави той.

Навални заяви, че подобен подход би бил подкрепен от 99 на сто от руските граждани. Той предложи ЕС да не признае резултатите от предстоящите руски избори, ако не бъде допуснато участието на всички желаещи кандидати. ЕС трябва да се отнася с топлота към руснаците, но и да възприема руските управници като престъпна група, завзела властта, заяви Навални. Той отбеляза, че въпреки европейските санкции, в южните европейски пристанища е пълно с яхти на руски олигарси.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Охо Бохо

    44 5 Отговор
    Мозъкът е пострадал на този от"приятелския новичок" Кой и кога е санкционирал собствениците на финикийски знаци? Западните лицемери ще приемат и най големия приемат с банкова сметка.
  • 4 Въпросче

    33 9 Отговор
    На снимката - Устата на този лакей на англичоците дали се е изкривила от злоба, или от услужлуво лизане на английски бузи ? 🤔
  • 5 Това ти е

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    от АЕЦ-а.
  • 6 ЕС трябва

    9 22 Отговор
    да наложи санкции на нашите държавни чиновници, защото всичките са русофилистици и национални предатели.
  • 7 И брат му

    8 6 Отговор
    ЕС трябва да подпомага олигарсите, стига с този език на омразата. Олигарсите не са ли и те хора? Техните нужди не са ли по-големи. По-големи са. Да са ни живи и в добро финансово здраве, да им помагаме още дълги години.
  • 8 Тома неверни

    21 5 Отговор
    Смешник!
  • 9 не само за руските олигарси

    5 12 Отговор
    А и за българските. За всички приближени и обвързани с властта. И в Русия и в България, всичко е абсолютна измама и кражба. Търговия с власт, влияние и физически методи на заграбване и притискане на противници на властта и корупционните практики, на честни бизнесмени и бизнесите им, на нормалните граждани.
    Не само санкции, а и започване на разследване от страна на европейската прокуратура, защото се оказа, че много от парите от тези приближени на путин олигарси отиват към ЕНП, и към консервативната партия на Борис Джонсън.
  • 10 XMAN

    25 5 Отговор
    ЕДНО Е СИГУРНО,ЧЕ РУСИЯ ТРЯБВА ДА САНКЦИОНИРА НАВАЛНИ И ДА МУ ОТНЕМЕ РУСКОТО ГРАЖДАНСТВО. ЕВРОПА ДА СИ ГО ВЗЕМАТ И ДА СИ ГО ДУНДУРКАТ.
  • 11 Нашмурлан Нашмурлаев

    9 20 Отговор
    Браво Навални!!!! Ей това вече е истински руснак, способен да разбие болшевишката сволач, която вече повече от 100 г. не иска да се махне от Русия...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 В.В.П.

    12 3 Отговор
    Ей такъв опозиционер ТРЯБВА в България...Бесят,колят,молят,тровят,иииибът,но той мисли за скромния,измъчен,народец....Направо ,, президент,,,.Завинаги..
  • 15 Java

    4 1 Отговор
    Новичок неможа да те ликвидира,но куршум ша та накара да замълчиш завинаги.продължаваи да критикуваш.
  • 16 барчо

    7 2 Отговор
    Точно така. Няма да се признават предстоящите руски избори, ако не приемат кандидатурата на бат Салито нашто депутат. Салито ще спечели с преднина поне две обиколки пред Нахалнито със сигурност. Също така трябва да се приемат кандидатурите и на други осъдени престъпници в Русия, не само Нахални. Абе тоя че е мръднал, мръднал. Ма няма ли пандиз за такива дето клатят лодката в която всички седят и когато тя потъне, ще потънат всички!!!
  • 17 Бай Шиле

    2 0 Отговор
    Какво точно значи " ЕС да не признае изборите в Русия"? Този Навални от малък ли си е така,или от новичока?
  • 18 БПФ

    0 1 Отговор
    Руският съд защо се помайва и не съди тоя за противоържавна дейност? Кой е тоя, че ще иска санкции от чужди държави срещу своята, че и да не признавали изборите?
    Макар че, да - ЕС не призна изборите в Белорусь, въпреки че няма никакви доказателства и дори данни за изборни манипулации и измами (освен това, че някакви не толкова многобройни групи кресливи опозиционери излязоха да протестират и те не знаят срещу какво), но пък ЕС веднага призна изборите в САЩ, въпреки че там не просто има сериозни съмнения за изборни измами, но и фактите в тази посока са толкова ясни, че и слепец ще ги види !!!
  • 19 БПФ

    0 0 Отговор
    Впрочем да не забравяме и самата Европа - противоестественикът макарон стана президент на Франция с незначителна разлика, след като над избирателите бе оказан директен и неприкрит натиск да гласуват срещу Марин льо Пен - бившият президент оланд директно ЗАПОВЯДА на държавните служители за кого да гласувят... ама това не направи впечатление на никого в ЕС, ЕК и ЕП !!!

    Очевидно това е светът сега - няма значение дали изборите са честни или откровено фалшифицирани, важно е да спечели "правилния" кандидат - глобалистът, родоизменникът, врагът на бялата раса и на бялата цивилизация, сексуалният изкълченяк - но никога честен човек, никога патриот, никога решителен държавник, готов да защитава цивилизацията и работещия бял човек !!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания