29 Декември, 2020 08:53 1 735 10

Срещу Тръмп! Камарата на представителите отхвърли ветото на президента върху проектобюджета за отбрана

  • сащ-
  • доналд тръмп

Републиканецът призова привържениците си да се съберат на 6 януари във Вашингтон в последен опит да окажат натиск върху Конгреса, за да не бъде утвърдена победата на демократа Джо Байдън на президентските избори

Срещу Тръмп! Камарата на представителите отхвърли ветото на президента върху проектобюджета за отбрана - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Камарата на представителите на американския Конгрес гласува за отхвърляне на наложеното от президента Доналд Тръмп вето върху проектобюджета в областта на отбраната в размер на 740 милиарда долара.

Сега съдбата на бюджета е в ръцете на Сената, който се очаква да гласува днес. Ако Сенатът подкрепи действията на Камарата, това ще бъде първият път, в който вето на президента Тръмп се отхвърля.

Бюджетът за отбраната за финансовата 2021 г. в частност предвижда и санкции срещу Русия заради проектите за газопроводи "Северен поток-2" и "Турски поток", припомня ТАСС.

Камарата на представителите на американския Конгрес одобри и инициативата за увеличаване на помощите, които да се изплащат на гражданите в рамките на мерките за стимулиране на националната икономика. Помощите бяха увеличени от 600 долара на 2000 долара. За това настояваше президентът Доналд Тръмп.

Тръмп междувременно призова привържениците си да се съберат на 6 януари във Вашингтон в последен опит да окажат натиск върху Конгреса, за да не бъде утвърдена победата на демократа Джо Байдън на президентските избори.

Очаква се хиляди демонстранти да изразят подкрепа за обвиненията на Тръмп за масови измами във вота на 3 ноември.

На 6 януари вицепрезидентът Майк Пенс трябва да ръководи сесия на Конгреса, на която да бъдат утвърдено гласуването в избирателните колегии от всички щати.

Тръмп и привържениците му се опитват на принудят Пенс да отхвърли резултатите, но вицепрезидентът, според юристите, няма правомощия за това.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жоро

    28 19 Отговор
    Оранжевия орангутан отива в миналото като най-лошия президент на САЩ.

    Коментиран от #2

  • 2 kkk

    26 13 Отговор

    До коментар #1 от "Жоро":

    А, и с друго ще го запомнят- ще го изкарат от белия дом насила, ще го осъдят за данъчни измами и няколко убийства и ще лежи у пандиза, а като нищо може и да го отстрелят като оранжев пуяк...

    Коментиран от #6

  • 3 123

    12 23 Отговор
    1 и 2,сутрешните топАНАЛизатори,които в главите си имат слама вместо ум.

    Коментиран от #9

  • 4 БРЦК

    4 27 Отговор
    Ако Тръмп не използва правата си на главнокомандващ армията . Света загива . Най лошото е че Русия също мълчейки се съгласява . Путин и той продажник на ЧОВЕЧЕСТВОТО . ДАНО РУСКИЯ НАРОД СЕ НАДИГНЕ.

    Коментиран от #5

  • 5 pepy

    24 1 Отговор

    До коментар #4 от "БРЦК":

    "... ДАНО РУСКИЯ НАРОД СЕ НАДИГНЕ."

    Светът очаква това още от 1918 год., след убийството на Императора и цялото му семейство...
  • 6 Той е човека

    1 17 Отговор

    До коментар #2 от "kkk":

    Няма проблем,
    Имаме Иван Гешев , прокурора, който може да бори, всякакъв вид
    престъпност и комунистическа некадърност!
    Такъв , като Тръмп е лесен мач ?
    Ако трябва "Форт нокс" ще фалира, но Тръмп ще бъде омърсен!?
    Виж за присъдата , не можем да носим отговорност ,
    съдиите са Американци!
  • 7 Вариант

    15 4 Отговор
    Ха ха ха.... Всички са Срещу Тръмп и повечето американски граждани гласуваха срещу него ,защото под предлог че е борец срещу глобализма, посегна на най ценното- Свободата им и на основните права и принципи на американската Демокрация със свободната емиграция като основа за създаването на САЩ , като искаше да направи от САЩ откъсната от света, изолирана и диктаторска държава от северно корейски тип , зaтoвa oпрaвдaва зaгубaтa cи пред Света с "фалшификации на изборите " , но странно е как не можаха да се представят никакви "тонове" от доказателства за фалшифициране в съда с оспорването на резултатите..?!!!
    Американската Коледа приключи за Тръмп , но сега той /и русофилите в България/ се надяват на Руската Коледа /на 6 януари/ че ще станат Чудеса и отново в Кремъл ще гръмнат шампанско, защото Тръмп ще откаже да напусне сам и доброволно Белия дом и пoд ръкoвoдcтвoтo нa вoeннитe с бившият генерал Майкъл Флин ще ca eдна последна възмoжнocт зa него зa дa ocтaнe oтнoвo нa влacт , нo в cтрaнaта създадена от cвoбoдoлюбиви хора избягали точно от рoбcтвoтo нa диктатурите и подтисничеството и c трaдиции в борбата за Cвoбoдa и Демокрация , това е обречено предварително на провал и кoeтo мoжe дa ce cлучи, e дa бъдe ocъдeн Тръмп зa пoгaзвaнe нa Aмeрикaнcкaтa кoнcтитуция и oпит зa държaвeн прeврaт...!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 11111111111222

    1 2 Отговор

    До коментар #3 от "123":

    Не . Най-много обичат банани
  • 10 ПЕНКО

    0 3 Отговор
    ЕДИНИЯТ ЦИОНИСТКИ ПРЕЗИДЕНТ Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ВОЕННАТА ПРОМИШЛЕНОСТ , А ДРУГИЯ НА ХУМАНИТАРНАТА !!! НАБЛЮДАВАЙТЕ КАК И КЪДЕ БАЙДЪН ЩЕ ПОДМЕНЯ " БОЕПРИПАСИТЕ " НА САЩ - СРЕЩУ НОВИ ПОРЪЧКИ / СТАРИТЕ КРИЛАТИ РАКЕТИ ГИ ИЗСТРЕЛАХА ПО ВЪРХОВЕТЕ НА ХИНДОКУШ / !!!!!!!!!!!