Last news in Fakti

3 Януари, 2021 11:20 4 063 46

Сенатори се опитват да осуетят утвърждаването на Байдън за президент

  • доналд тръмп-
  • джо байдън

Те искат отлагане на гласуването в Конгреса, което утвърждава победата на демократа, с 10 дни, за да може комисия да разследва твърденията за изборни измами

Сенатори се опитват да осуетят утвърждаването на Байдън за президент  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В САЩ Федерален апелативен съд отхвърли искането на конгресмен от републиканците да бъде позволено на вицепрезидента Майк Пенс да отмени победата на президентските избори на Джо Байдън в полза на действащия държавен глава Доналд Тръмп.

Законите в страната изискват на 6 януари Конгресът официално да преброи гласовете от избирателната колегия, които след вота на 3 ноември са 306 срещу 232 в полза на Байдън.

11 сенатори републиканци оспорват този резултат. Те искат отлагане на гласуването в Конгреса, което утвърждава победата на Байдън, с 10 дни, за да може комисия да разследва твърденията за изборни измами.

По информация от кабинета на вицепрезидента Майк Пенс той подкрепя намерението им, защото „споделя безпокойството на милиони американци от допуснати фалшификации и нарушения“.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    32 8 Отговор
    Ама бай Дън още ли не е умрял?

    Коментиран от #4, #17

  • 2 Ангелинка

    11 78 Отговор
    Чичо Джо и Камала Харис премазаха надутия пуяк русофил Трамп.

    Спират руските пАтоци, налагат се още санкции, НАТО прави още бази около Русия, а в България приемама Истанбулската конвенция, взимаме още F16BLOCK70 и гоним още руски "дипломати" шпиони.

    Коментиран от #6, #7, #9, #11, #44

  • 3 Висарионович

    27 1 Отговор
    Осуетяване може да стане най-ефективно с куршум.
  • 4 Човека Коза

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Забравил е, че му е време 😜
  • 5 Калугин

    16 71 Отговор
    Джо Байдън е голям политик. Нищо общо с клоуна Тръмп.
    Чакаме европейска обиколка и добри новини.

    Коментиран от #13, #20, #23, #46

  • 6 Мутафчийски

    41 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ангелинка":

    Това е от ваксината.Ще ти мине!
  • 7 Човека Коза

    35 2 Отговор

    До коментар #2 от "Ангелинка":

    И като се събуди чаршафа ти беше влязъл в г**а...
  • 8 Факт

    42 3 Отговор
    Тоя Алцхаймер едва ли ще си изкара мандата и ще поднесе първата чернокожа жена президент на САЩ.

    Коментиран от #27, #28, #29

  • 9 БПФ

    54 5 Отговор

    До коментар #2 от "Ангелинка":

    Пaчавро, тоест ти искаш България да бъде съсипана, та евентуално някак да се напакости на Русия? не се ли сещаш, пaрцал, че при една война, НИЕ ще сме фронтовата линия?
  • 10 БПФ

    46 6 Отговор
    Щом т.нар. "съд", очевидно корумпиран, отказва да изпълни задълженията си и да проведе следствие относно обвиненията в изборни измами (основателни или не), явно остава само една възможност - американския народ с оръжие да защити правото си на суверен !!!

    Коментиран от #12, #16

  • 11 На колко

    25 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ангелинка":

    ваксинки си, мила?
  • 12 стоян георгиев

    7 27 Отговор

    До коментар #10 от "БПФ":

    как разбра че съда е очевидно корумпиран?особено след като е назначен от тръмп?аман от евтини внушения ?съда отказва да приеме предложението щото няма никакви доказателства за него!тва е причниата да няма материали в тази посока от фбр,службите за национална сигурност и т.н. служби контролирани от тръмп които са с огромни възможности.освен това няма данни от нито един губернатор на щат в които печели бадън.местната власт която на много места е от републиканците не е видяла на място изборни нарушения!само да заеш обаче че след падането на тръмп целия този маскарад ще доведе до искове в съда срещу него и групата тролове дето го потдържаха.и тва другар ще бъде съвсем нормално и демократично,но ти няма от къде да знаеш,щото за теб демокрацията е бяло поле!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 kkk

    14 6 Отговор
    Чакай си ама бай Дън няма да доживее- обиколка ще има, но от Камила-та и тогава ще ти се стъжни на продажния за дник
  • 15 Папардаци

    8 3 Отговор
    как не намериха някой по млад, необременен, без досие X ......
  • 16 kkk

    5 18 Отговор

    До коментар #10 от "БПФ":

    Клоун смотан, дай да направим един опит, а:

    - давам ти моите данни и отиваш в полицията да ме обвиниш, че съм ти разпорил косматия за дник

    Ако постигнеш повече от това да ти разширят още за дника докато доктора те проверява и да ме питат дали те познавам и къде съм бил на дата Х ще ти дам 50 бона. Като не успееш обаче те чака дело за набеждаване в престъпление и каквото още реша.

    Ей това е положението у ФАЩ- рижият ид иот реве за измами, но доказателства НЯМА и съда го праща да пасе трева. На 21-ви се открива ловния сезон, а шимпанзето вече ще е един ФАЛИРАЛ никой който дължи десетки милиарди на едни лоши хора и буквално ще се моли да го вкарат в пандиза за да не го отстрелят.

    Помни ми думите- бай Дончо като минимум за Коледа 2021 ще е у пандиза (ако изобщо е жив), а за 4-ти юли ФАЩ гарантирано ще имат за президент жена, черна и крайно лява пред която Хилъри-то е направо Майка Тереза
  • 17 Познавач

    4 31 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    За разлика от Доналд Тръмп, Байдън e ПОЛИТИК от кариерата С ГОЛЯМ ОПИТ , стар антикомунист и познава руснаците и руската политика отблизо още от времето на Брежнев и знae чe aкo нa руcнaцитe им пoдaдeш мaлкo cи пръcтчe зa кoмпрoмиc, тe ca винaги гoтoви дa oтхaпят цялaтa ръкa, зaтoвa се очаква да e бeзкoмпрoмиceн и дa втвърди много рязко политиката си към Русия, чиято марионетка беше Тръмп и особено след последните разкрития за поредните руски опити и хакерски атаки в подкрепа за преизбирането на Тръмп !!!
    Но ако Байдън е все пак готов на малки компромиси с Путин, то ако случайно се спомине преждевременно , не ми се мисли какъв голям сех го чака лилиПутин с неукротимата Черна Пантера Харис....!!!

    Коментиран от #21, #35, #39

  • 18 бай Ламбо

    11 2 Отговор
    за какво са му гласували на този Бунак -(Склероза)
  • 19 Кърк

    21 1 Отговор
    Дълбоката държава се оказа доооста по-дълбока. Много ги подцениха като си мислеха, че им идва края. Оказаха по-силни от всякога и сега ще им сърбаме попарата.
  • 20 246

    15 1 Отговор

    До коментар #5 от "Калугин":

    Голям политик е Байден по възраст и с големи проблеми, свързани с адекватно ориентиране в реалността. Един от последните му гафове в края на миналата година когато представил внучка си Натали като отдавна починалия му син.
  • 21 смерш

    12 0 Отговор

    До коментар #17 от "Познавач":

    Вие какъв точно познавач сте?
    Независимо от това кой е Президент Държавната стратегия на САЩ се определя от редица непублични структури,основната от които е Съвета за международни отношения.От тази гледна точка отношението на САЩ към Русия е непроменено като основна цел-разрушаване на най-голямата по територия страна и усвояване на огромните и ресурси!
  • 22 ЦРУ

    15 3 Отговор
    КАЗАХА ВИ ГО......и не искате да чуете и разберете !!!!!!!!!!!!!!!....На 06.01 в 13часа ( 20часа в БГ ) .....пред конгреса и сената Тръмп .ОБВИНЯВА в ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ ( има доказателства ) .....ДЖО ..( за връзки ивземане на подкупи от ККП на Китай )......Релоси ..( шефката на Конгреса ) ...БАРТ ( уволненият гл.прокурор.знаещ за връзките на Джо..и не го разследвал ).....Хилари ..( фондация " КЛИНТЪН " е финансирала фирмата - пребройтел - манипулатор )....шефката на ЦРУ ( простреляна в Франктфурт от " ДЕЛТА ФОРС" ) при конфискуване на изб.машини .свързани с Китай...с Барцелона...и от там прехвърляли гласове към ПРОБЛЕМНИ щати за демократите )

    Коментиран от #24, #25

  • 23 B Cyвopoв

    9 0 Отговор

    До коментар #5 от "Калугин":

    Ти да не се натискаш да му носиш цyкaлoтo при европейската му обиколка на Байдан?!
  • 24 Вариант

    3 13 Отговор

    До коментар #22 от "ЦРУ":

    Дaa, за Тръмп според българските му червени фенове, все още има eдин пocлeдeн изход зa дa зaдържи влacттa със старите методи от опита на кoмуниcтитe и русофилстиците, за което си мечтаят и се надяват сега всичките му български подръжници, бивши комунисти и националисти, ...
    Обявяването и Въвеждането на 06.01 на Извънредно положение с военна Диктатура, Погазването на Американската ДЕМОКРАЦИЯ и организиранетo на съдебни трибунали към политическите му противници спечелили с мнозинство изборите и обявяването им в извършване на " фалшификации и противодържавни измами", суспендирането на правата на гражданите и организирането на нови избори под ръководството на военните и бившият гeнeрaл Мaйкъл Флин, са еднa пocлeднa възможност за Тръмп според тях, за да остане отново на власт , но в страна cъздaдeнa oт хoрa избягaли oт робството на диктaтуритe и пoдтиcничecтвoтo и с традиции в бoрбaтa зa Свобода и Дeмoкрaция , тoвa нaдaли мoжe дa ce cлучи и e oбрeчeнo прeдвaритeлнo нa прoвaл и Тръмп ще е ПОЗОР...СЪД и ЗАТВОР...!!!

    Коментиран от #33, #37

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 факт

    1 1 Отговор
    ПОРЕДНИЯ ЛУД
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 ЦРУ

    6 2 Отговор

    До коментар #24 от "Вариант":

    ГЛЕДАИТЕ ЮТУБ !!!!!!!!!!!!!!!! От всички краища са тръгнали " ПОХОД на свободата - ДА СПРЕМ ИЗМАМАТА ". .......ВСИЧКИ хотели във Вашингтон ДС ....и ОКОЛНОСТИТЕ са резервирани за 06.01 ! ОЧАКВА се МИТИНГ от 7 МИЛИОНА ( невиждан до сега в СВЕТА )...защитават Тръмп и ...75 милиона гласували за него ( НАЙ -МНОГО в ИСТОРИЯТА ) ............................само за тебе ..ГЛУПЧО !!!!! Има издадена " ИЗПЪЛНИТЕЛНА ЗАПОВЕД " от 2018 година - " За предпазване на външна намеса в изборите в САЩ " . Въз основа на нея Тръмп...въвежда ВОЕННИ СЪДИЛИЩА във оспорваните щати и СПЕЦ. ГЛ. ПРОКУРОР !!!!! ПРАВЕНО е и преди - не противоречи на Конституцията . Брани САЩ от КОРУМПИРАНИ съдий и политици !!!! .......Тръмп ще обяви и ИМЕНАТА на близо 100 конгресмени и сенатори + наскоро назначен член на ВЪРХОВНИЯТ СЪД .....в ПЕДОФИЛИЯ - има снимки...записи...за ставащото на ЧАСТЕН КАРИБСКИ ОСТРОВ !!!!

    Коментиран от #36, #38, #45

  • 34 Ххх

    3 0 Отговор
    Ще бъде интересен януари
  • 35 Крали Марко

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Познавач":

    Познавач на ан@лни вкусове! Явно искаш територията България да гине! ?
  • 36 Крали Марко

    5 2 Отговор

    До коментар #33 от "ЦРУ":

    Дано! Това е последен шанс на людете срещу рептилите(дявола)
  • 37 Крали Марко

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Вариант":

    Вариант на дри(ня- редко щастие! Смърдишшш

    Коментиран от #40

  • 38 kkk

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "ЦРУ":

    Пак да питам, че мадураторя трие като замаян неудобната истина:

    Какво ще правиш на 7-ми когато тези мокри сънища НЕ СЕ СБЪДНАТ? Чий космат за дник ще ближеш тогава?

    И по-важното- какво ще ядеш занапред щото не само ви режат финансирането на гнусните тролове, а и такива като теб ще бъдат пращани у пандиза при манафите за назидание та да знаят хората какво се случва с гнусните предатели...
  • 39 Кичо

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Познавач":

    Познавач :) Ако Русия можеше да бъде унищожена и ограбена, то това щеше да бъде направено от който и да е американски президент. Засега не им се получава. Втвърдяване, омекотяване - бошлаф. Тръмп правилно се ориентира да озапти малко Китай, че вече ги минава икономически, докато Русия, с военната си сила, просто се брани - не заплашва пряко Америка. Ако американците не се съсредоточат към Китай, ще го ядат дебелия скоро. Но това малко интересува глобалистите милионери - те просто ще преместят офисите си в новата свръхсила Китай, обричайки обикновения американец на постепенно обедняване и западане.

    Коментиран от #41, #42

  • 40 Вариант

    1 2 Отговор

    До коментар #37 от "Крали Марко":

    Смърдиии на майкяти шушаната от иср@ното редко щастие ...А на 20 януари какви @нал-лизинги ще дриснешшш...?????????
  • 41 kkk

    6 2 Отговор

    До коментар #39 от "Кичо":

    Късно е вече- и ФАЩ, и целият свят изтърваха Китай и сега жълтите нямат спиране. За хората въртящи някакъв бизнес с международни компании имам 2 съвета:

    - образовайте се що е то "китайска култура" и "китайска бизнес етика" и т.н. в тоя ред на мисли
    - опитайте се поне в някаква минимална степен да научите китайски и много сериозно наблягайте на руския
  • 42 До Кичо

    2 2 Отговор

    До коментар #39 от "Кичо":

    Американците никога не са имали за цел да ограбят или да унищожат Русия... а само са се борили срещу световното зло на комунизма и са искали да направят от Русия свободна и демократична държава "по свой образ и подобие"!!!
    Ако са искали, са имали много пъти възможност го направят и дори в края на 2СВ след като са хвърлили атомните бомби над Япония, американския президент Труман, абсолютно не се съгласява и категорично отхвърля увещанията и предложението на Чърчил да се хвърлят за "подарък на Сталин" няколко атомни бомби и над Русия...!!!
  • 43 туйонуй

    2 2 Отговор
    Значи, The Lying Ted се прави на честен и стана първи приятел с клоуна и поведе цирковия парад дето ще се състои на 6-ти януари. Очевиден напън за привличане на внимание и започване на кампанията за 2024 още от сега. Който е глупав - да се хваща на хорото...
  • 44 дончичо

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Ангелинка":

    в отговор затварят Бг посолството в Москва , спират доставката на газ , затварят Руското посолство в София ,спират вноса на български алкохол , спират руски туристи и още няколко малки неща и ще ви олекне
  • 45 До ЦРУ

    3 2 Отговор

    До коментар #33 от "ЦРУ":

    Ама ти сериозно ли си верваш че "на 06.01 ! ОЧАКВА се събирането на МИТИНГ от 7 МИЛИОНА във Вашингтон ДС'', когато в САЩ и във Вашингтон ДС е въведена забрана от правителството и строга предпазна мярка срещу масовото заразяване с коронавируса, да не се събират на едно място повече от 10 човека и градската полиция още преди Новата година налага глоби и е с кучета за да разпръсква и да предотвратява събирането на едно място дори и на малка тълпа от хора, а гостите на хотелите в района получават инструкция да НЕ ИЗЛИЗАТ И да си стоят по стаите...!!!
  • 46 Някой си

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Калугин":

    Сигур чакаш и край теб да намине...