29 Декември, 2020 11:03 2 094 10

Гърция получи втора доставка с ваксини

  • ваксина-
  • гърция-
  • коронавирус

В южната ни съседка продължават да се прилагат строги ограничителни мерки, които няма да се отменят дори за празниците

Гърция получи втора доставка с ваксини - 1
Снимка: Shutterstock

Гърция получи втора доставка с ваксини от Европейския съюз.

Медицинските работници в пет провинциални болници се имунизират от днес масово.

Кампанията се нарича операция „Свобода“ и две трети от гърците имат доверие и желаят да се ваксинират.

Под строга охрана на полицията се транспортират със специални хладилни автомобили пристигналите преди час на летището в Атина ваксини. Гърция получи днес 83 800 броя от новата ваксина, които се съхраняват в пет депа за фармацевтични стоки.

Министърът на цифровата политика съобщи, че на ваксинираните след втората доза ще се издават сертификати, чиято форма ще се обсъди на европейско ниво.

Днес започна и имунизация на медицинските работници в две болници в Солун, както и в още три университетски болници в Патра, Лариса и Янина. Без да посочват общата бройка на желаещите да се ваксинират лекари, медиците в Гърция единодушно призовават хората да се ваксинират.

Според специалистите всички ваксинирани през първите два дни са в добро здраве и без странични реакции.

В Гърция продължават да се прилагат строги ограничителни мерки, които няма да се отменят дори за празниците. Остава вечерен час от 22 часа и излизане от дома само при необходимост.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уди Кълвача

    7 5 Отговор
    Не бе 5 /3 имат желние кви са тези реклами на ваксината мишко?
  • 2 Dduromo

    8 5 Отговор
    Дават им сертификат за послушно зомби!
  • 3 дедо Герчо

    3 2 Отговор
    А НА ТРЕТИЯ...ХАХАХА...?!.
  • 4 Аз40

    7 5 Отговор
    ЗОМБИТАТА ще се редят на опашки да се ваксинират, помнете го това! После МОЗЪК, МОЗЪК ама дедовия ше хванат! Те лекарствата скриха за да вкарат ваксините, но още не се светва никой! Къде е лекарството хидрохлорин? Микробиолози и доктори (истински) го говорят цяла година, документални филми има! Дори Тръмп в началото се изпукаше после го заглушиха!

    Коментиран от #6

  • 5 Каишков

    9 1 Отговор
    Всички демократични държави в ЕС имат право на избор с коя ваксина да се ваксинират. С Пфайзер или с Пфайзер ?!
    Ама преди това една декларацийка че фирмата не носи последствия.
  • 6 Лекарството, за което говориш

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Аз40":

    се нарича "хидроксихлорохин" и не е панацея въобще. Това е медикамент за малария, който прилагаха в първите месеци на пандемията навсякъде по света. Но не оправда надеждите. Не намалява особено смъртността сред хората, нуждаещи се от интензивно лечение. Иначе е евтин медикамент и ако даваше надеждни резултати щяха още да го ползват в протоколите за лечение на ковид пациенти. На Тръмп му даваха Ремдесевир, а не хидроксихлорохин. Ползват се много лекарства, но нито едно от тях не е създадено специално за лечение за ковид.

    Коментиран от #9

  • 7 хххх

    5 1 Отговор
    Гърция получила втора доставка, в Малта при 500 000 население доставката - 10 000 дози, в Испания пристигнали 350 000 дози. Какво ни будалкат тук с тези 9750 дози само за отбран брой медици и после чакай от умрял писмо!?! Кога РЕАЛНО ваксините ще стигнат до хората у нас !?!
  • 8 Venturа

    0 0 Отговор
    Скукааа!
  • 9 Аз40

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Лекарството, за което говориш":

    Благодаря за корекцията с името на лекарството (моя грешка, признавам), другото за което пишете е официалната мантра. По подобна схема беше нападнат и хлорния диоксид (ClO2), с който "Червения кръст" лекуваше малария супер-успешно, докато не ги сецнаха.
  • 10 Доставиха ги

    1 0 Отговор
    сигурно с БУС за ГИРОС -
Новини по държави: