Last news in Fakti

31 Декември, 2020 12:55 9 315 93

Северна Македония очаква признание от България

  • северна македония-
  • зоран заев-
  • българия

Зоран Заев призова за приятелско решение

Северна Македония очаква признание от България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Споразумението за еврочелнство трябва да гарантира европейския път на Северна Македония. Това заяви македонският премиер Зоран Заев, съобщи МКД.

Премиерът заяви, че правото за самоопределяне е основен европейски идеал, зад който страната стои. Повтори, че въпросът за македонската идентичност и македонския език никога не е бил предмет на преговори.

Той отговори на въпроси от опозицията в парламента. Заев очаква България да действа така, че преговорите да са успешни.

Според него разговорите не са грешка. Той очаква българската страна да направи ясно признание за македонската нация и македонския език.

Премиерът смята, че това трябва да стане без резерви. Според него идеята за обща история между двете държави е фактор за изграждане на приятелство и европейско бъдеще.

Заев вярва, че историческата комисия е съставена от най-добрите експерти, които могат да договорят споразумение. Премиерът очаква българското правителство да постъпи приятелски.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    98 0 Отговор
    Фак ю
  • 2 Аз първи@Не ги признавам!

    66 0 Отговор
    Ами това рекох да река..

    Коментиран от #10

  • 3 ТаУмВзе

    27 40 Отговор
    Въпрос на чекмеджета и краварско съдействие. И всичко е ток!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българина

    94 2 Отговор
    Не ни занимавайте с тия ПРОШЛЯЦИ.
  • 6 Тиква

    122 3 Отговор
    До сега не се видя приателско отношение. Само плюене по техните две телевизии на кръст. Закостенял народ във всяко едно отношение, не се оправя лесно. Не сте Богове и не се правете на такива! А, Европа ще я видите поне след 6-7 години. Бъдете здрави братя Македонци и мислете повече.
  • 7 Зайо

    89 1 Отговор
    Ще почекате има нема 20-25 години, барим се сетите ща сте.
  • 8 Полковник РУМНО

    126 0 Отговор
    Няма македонска нация и няма македонски език.Това са измислици на Коминтерна и Сталин. Те са българи. Докато не признаят родният си български език, както пише в тескеретата на техните дядовци, никакъв ЕС. Влезят ли в ЕС, бедна е фантазията на всички историци. Македония ще се обяви за майка на всички славяни и българи.

    Коментиран от #86

  • 9 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    55 3 Отговор
    Чиба....боклук мазен.

    Коментиран от #36

  • 10 Путин

    46 1 Отговор

    До коментар #2 от "Аз първи@Не ги признавам!":

    ЕС ли?
    Йок!
  • 11 Д-р Менгеме

    89 1 Отговор
    Никакви отстъпки пред юдо-юго-титовистите!!!!! Никой не може да краде БГ историята.... Може и да загубихме световните войни, но историята си е наша, и не може не какви пумияри да крадат от нея....

    Коментиран от #22

  • 12 севернаненамквоси

    74 0 Отговор
    Голямо чакане, ще падне хаха
  • 13 Vov

    63 0 Отговор
    Даже не е за коментар. Да си живуркат. Наглеци.
  • 14 go6ku

    65 0 Отговор
    РЕДКО НАГЛИ СА!

    Коментиран от #33

  • 15 Мим33

    70 1 Отговор
    Ама ние първи сме ви признали.Какво повече искате?От тук нататък,ние трябва да искаме,а то не е много.Първо да ни уважавате,да ни почитате,да не ни хулите и без никакви претенции.Само така може да получите одобрението ни,така че умната....

    Коментиран от #25

  • 16 АНОНИМЕН

    50 1 Отговор
    По-интересно и важно е какво ще кажат и направят тъй наречените от Любчо Георгиевски 40 професори и "политичари"/политичар е сръбска дума/ от "дълбоката държава" в Скопие?! Защото те като се изрепчат Зоран Заев пак ще говори едно в София и точно обратното в Скопие и ще го напляскат пак?! Не разбирам как издържа на толкова "шамари"?! Това е някакъв вид мазохизъм, или има и още нещо?!

    Коментиран от #73

  • 17 Диверсант

    19 30 Отговор
    Мисля си че ако краварите са си наумили да изтрият българското племе, няма спасение. И очевидно троянския кон ще са макетата

    Коментиран от #18, #20, #21

  • 18 Полковник РУМНО

    46 3 Отговор

    До коментар #17 от "Диверсант":

    Не са само краварите. Русия по яростно защитава макетата. Нали на времето СССР с нейният Сталин в съюз с Тито, 46-та година измислиха македонският език и изкуствено формираха македонската нация. 5-тата колона на Балканите за Русия винаги е била Сърбия, /Югославия/ , не България. Путинова Русия още не е признала България като държава дала езика на всички руснаци и други славяноговорящи. Отците им относно черковните книги, говорят за църковно-славянски , а не старобългарски език.

    Коментиран от #24, #31, #42

  • 19 Прудо

    48 1 Отговор
    Имам чувството, че Заев започва да губи търпение. Разбира се, че всичко се обърка непоправимо за него и това може да му струва бъдещето в политиката. Тактиката на изчакване ще даде резултат. Няма друга държава с 75 годишна история, която така да се величае и самоизтъква, считайки се за незаобиколим фактор в политиката. Това до много голяма степен се дължи и на противоречивата и много неадекватна политика на България към Скопие в последните години.
  • 20 Другия с коня

    33 0 Отговор

    До коментар #17 от "Диверсант":

    Те имат гадни проблеми с Обезлюдяването.Билибса 2,1 милиона преди 20 години,но се очаква сега да са милион...Един милион жители и Опозицията категорично отказва преброяване....А при положение,че Албания я приемат в Евросъюза,албанците в Македония нямат работа там и става великото Преселение.....отделно сто хиляди са с български паспорти....Центробежните сили на човешкия Интерес запращат жителите на тази Територия далече от Нея......Не че и при нас не е така...
  • 21 АНОНИМЕН

    55 1 Отговор

    До коментар #17 от "Диверсант":

    Навремето като давали Вардарска! Извинявам се - Северна Македония на сърбите, Беломорска Тракия на турците и гърците, Добруджа на румънците след Първата световна война именно "краваря" Удроу Уилсън е предупредил Великите сили, че ще има големи проблеми от тая крещяща несправедливост!

    Коментиран от #41

  • 22 гост

    14 1 Отговор

    До коментар #11 от "Д-р Менгеме":

    Пише се "пОмияри" бе неграмотник!
  • 23 гръка

    30 0 Отговор
    е ...НЕ на македония ----никакъв евросъюз не заслужавате ---да си стоите в калта -може и Господ да е македонец и да ви помогне
  • 24 АНОНИМЕН

    34 1 Отговор

    До коментар #18 от "Полковник РУМНО":

    Не е само това! От времето на Иван Грозни руските държавници като чуят думата българин е, като че си виждат червото излязло и проточено отзад по земята! Грамотността , четенето е пренесено в Киевската Рус от Преслав! Първия митрополит на Киев, Литва и Москва е Киприян от Търново! Да не забравяме и държавата на българите около град Казан, които неправилно са наречени от руснаците татари! След завладяването на град Казан на руските черкви кубетата са с форма на чалма в чест на победата над мюсюлманите-българи там! Има един човек Риза Бариев - много са му интересни писанията! Търсете и четете!

    Коментиран от #37

  • 25 Аз.....

    28 0 Отговор

    До коментар #15 от "Мим33":

    Мим33,повечето не занят и не помнят Стоян Ганев!Нито ,че им харизахме Т 55 те и ги признахме още през 1991год.
    Всъщност и те май не са виновни!Всичко идва то Йо.Сталин,ГЕОРГИ ДИМИТРОВ и Йо.Б.Тито преди 75год. Здраво е набивано в кратуните им ,че са отделна нация.

    Коментиран от #29

  • 26 Мислят си

    40 0 Отговор
    Мачердонците мислят,че живеят през 1945г. - правят списъци на българите по опис. Мислят си ,че ще може да избиват без съд и да копат в скрити места,както избиха стотици хиляди българи,хървати,албанци и бошняци през 1945г.

    Коментиран от #32

  • 27 Българин

    39 1 Отговор
    Смешни хорица с измислена държава плюещи по държавата която ги е хранила навремето и мислещи се много важни и интересни.
    Нашите управници ако има смелост никога няма да дадът съгласие.
  • 28 Тодор Александров

    35 0 Отговор
    На тия клети хорица от Северна Мъка-долния такова чакане предстои,че чакането на Годо ще им се стори хубав сън!
  • 29 Тенковите

    19 0 Отговор

    До коментар #25 от "Аз.....":

    Тенковите,като ги олаби албанскиот к . р ги продадоха в Африка.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 АНОНИМЕН

    25 1 Отговор

    До коментар #18 от "Полковник РУМНО":

    Някога много някога хората живеещи около Москва са говорили угро-фински език подобен на днешния финландски! След покръстването щат-нещат проговарят на т.нар. църковно-славянски, който пък си нашия български език от времето на Симеон! Затова и досега към 40-50% в руския език са български! Има същои полски, чешки думи от Моравско! Има и думи от оня български език на българите около град Казан!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Прав си

    6 14 Отговор

    До коментар #14 от "go6ku":

    РЕДКО НАГЛИ СА!

    Както ОПГ-ГЕРБ и комунистът Борисов!
    Най-долната утайка на БКП!
    ФАКТ!

    Коментиран от #38

  • 34 ГОСТ

    38 0 Отговор
    МАКЕДОНИЯ такава държава няма .
    СЕВЕРНОМАКЕДОНСКИ език не съм чувал.
    Какво по точно да презнаем

    Коментиран от #39

  • 35 Гошо

    31 0 Отговор
    Зайко, Зоране, дайте бе, дайте някакви доказателства за идентичност и език, стига с тия глупости, чу сте открили Америка, че викингите са македонци от Куманово, че аборигените в Австралия са потомци на митичния Македон, че Исус е разпънат и погребан в Пирот а като бебе Мария го е къпала в Охридското езеро, ........ ай спете се бе!

    Коментиран от #43

  • 36 Кремъл

    12 4 Отговор

    До коментар #9 от "Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺":

    И Заев, и Борисов са червени боклуци!

    Коментиран от #63

  • 37 Полковник РУМНО

    28 2 Отговор

    До коментар #24 от "АНОНИМЕН":

    Вярно е написаното. Това е истината. Моите поздравления. Русия затова губи подръжници в България, защото упорито се инати в признаването на историческата истинност. Буквите а, б, в, и прочие са български а не ничии. Срам за Путин и всички руски историци.
  • 38 Полковник РУМНО

    11 0 Отговор

    До коментар #33 от "Прав си":

    Пишеш глупости. Напусни форума.
  • 39 Македон

    2 14 Отговор

    До коментар #34 от "ГОСТ":

    Оти бе, щом има северноамерички оти да нема северномакедонски?

    Коментиран от #92

  • 40 Попвълчев

    28 1 Отговор
    Тия няма ли да престанат с лъжите. Признали сме им държавата пурви в света. Признали сме също и идентиотът им и язика им, но с една малка подробност от август 1944 година, когато са се пръкнали като част от държавата на Тито. Преди това Македония е имало само по времето на Александър и по-късно докато ги завладяват римляните и тя изчезва като държава. За тая Македония гърците ги държаха на сухо 30 години докато се откажат да си врат крадливите пръстчета там. И ние можем да почакаме докато им уврат главите. Колкото по бавно толкова по добре ще бъдат приготвени.
  • 41 Полковник РУМНО

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "АНОНИМЕН":

    И това е вярно.Така е!
  • 42 Перо

    17 1 Отговор

    До коментар #18 от "Полковник РУМНО":

    Виж процентното отношение на етносите в личния и ръководен състав в НКВД,през 30-те години и ще разбереш чия е анти-българската идея за македонизма,Македония и “македонците” и кой продължава да я защитава. Руснаците признаха,че БГ е дала азбуката,чрез академик Лихачов,още през 80-години.

    Коментиран от #52, #54, #55, #74

  • 43 Перо

    24 0 Отговор

    До коментар #35 от "Гошо":

    Те казват: “Немам доказ,али твърдам”!
  • 44 Диамантената ръка

    22 2 Отговор
    Македонската нация и език от 1945г. насам, айде от нас да мине. Преди това, да ги нямаме такива.
  • 45 Сутеньор

    15 0 Отговор
    Този се държи като проститутка.

    Коментиран от #46

  • 46 съм за гъмза

    8 0 Отговор

    До коментар #45 от "Сутеньор":

    По принцип политиците са такива!И си го казват най-открито!Справка-Рюте!
  • 47 Ессерем

    10 7 Отговор
    Работата е проста, излизаме от ЕС ,обявяваме неутралитет , не признаваме нищо и никой няма да се занимава с нас!!!
  • 48 9*19мм

    17 1 Отговор
    То някой се самоопределят и като трети пол,това означава ли,че съществува такОв звер?!! Толкова по въпроса,че самоопределянето е основен европейски идеал!

    Коментиран от #50

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Перо

    23 0 Отговор

    До коментар #48 от "9*19мм":

    Самоопределение може да има само към етническа нация,например българи,гърци,албанци,румънци,сърби и т.н.,но не може да има самоопределение към несъществуващ етнос,създаден с партиен декрет и език,основан също от назначена партиина комисия.Ръководната партия,чрез правителството може да издаде декрет или указ,че от утре всички са марсианци,далматинци или моравци,това означава ли самоопределение?След 1945 г.никой българин не е питан,дали иска да се “самоопредели” за македонец.Така че не само трябва, но е задължително да се преговаря за идентитет,език и история, а не за ланския сняг: “македонско” малцинство,териториални претенции и други глупости на тракалета. Вето за зомбираните македонисти!

    Коментиран от #53

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Полковник РУМНО

    13 1 Отговор

    До коментар #50 от "Перо":

    Перо, изпуснал си Русия. Те още не знаят, че азбуката българите са им я дали.
  • 54 На тепсия

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "Перо":

    Не е само НКВД,а цялата държава - ВКПБ,министерства,ведомства,висшите военни. Сталин ги поразчисти,но само поразчисти и тия при Хрушча пак пъкнаха като гъби. После Андропов и Горби,изтърсаци на това племе,напълно съзнателно разглобиха държавата. На Андропов и Горби осеферена национална държава не им трябваше,а им трябваше ивтернационална/глобалистична и а-ха да я поднестат на либерастията на тепсия.
  • 55 Полковник РУМНО

    17 0 Отговор

    До коментар #42 от "Перо":

    Перо, иди днес в което искаш училище на Путинова Русия и попитай учениците КОЙ им дал азбуката? Сам ще разбереш истината. Това за Лихачов се отнася само за академичните им среди, но това не върши работа.
  • 56 БЮРМ/FYROM

    19 0 Отговор
    Измислената държава няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.

    Коментиран от #58

  • 57 Иван Михайлов

    13 0 Отговор
    За мен няма разлика между Македония и България. За мен цялото е България.
  • 58 Полковник РУМНО

    9 0 Отговор

    До коментар #56 от "БЮРМ/FYROM":

    Абсолютно
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 nirvana

    13 0 Отговор
    Тоя е верно някаква низка сган. Освен низка и нагла. Човешко падение в най-чист вид. Драйфам . Македонска нация хахахаха
  • 61 Бугаро-татарофашист

    7 2 Отговор
    Няма никога
  • 62 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    15 0 Отговор
    Аз признавам макетата,като най-големите български тапаци в целият космос.
  • 63 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    4 8 Отговор

    До коментар #36 от "Кремъл":

    Партия ГЕРБ е създадена с помощта на ЦРУ,за пропаганда срещу Русия в полза на САЩ.
    Заев и Боко са едно,,,,важното е да сме в НАТО.

    Коментиран от #65

  • 64 123

    13 0 Отговор
    Зоран Заев и всички северомакедонци си пеят едно и също "идентитет а язик", "идентитет и язик", идентите и язик", ....
    Във всяко изказване едно и също.
    Гузен не гоне бяга.
    Всички са с промити мозъци вече 75 години!
    "Абе, ора, нема да ви земеме "идентитетот и язикот",
    Оправете си учебниците по история, отречете се официално от Македонизма. Он веке ви е "завъртял главата"! Повеке ако ви я завърти "ке ви я откине".
    66 % от вас са с промити мозъци (най-малко).
    С тях ли ще влезете в ЕС?

    Коментиран от #72

  • 65 1000

    2 1 Отговор

    До коментар #63 от "Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺":

    Имало едно врем две ТИКВИ...

    Коментиран от #68

  • 66 България

    7 0 Отговор
    България очаква не вие !
  • 67 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    8 1 Отговор
    Ч.Н.Г.
    ПРАВОСЛАВНА БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТА.
  • 68 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    6 1 Отговор

    До коментар #65 от "1000":

    Ч.Н.Г. НА ПРАВОСЛАВНА БЪЛГАРИЯ.
  • 69 Александър

    12 1 Отговор
    Да пита фашистките наследници. На падналите момчета. Дали живота си за освобождението на хилядите градове и села. През които минава освободителната 1-ва армия. От Македония до Австрия. Поклон на парашутистите , сложили глави на Кумановските височини. Стражин и Страцин.
  • 70 Шамара

    14 0 Отговор
    Демек очаква да отстъпим,! Тук е ролята на нашите да покажат твърдост и да сложат тия измислените на мястото им !
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Баба Яга

    2 0 Отговор

    До коментар #64 от "123":

    Първо трябва да признаят официално македонизма,след което да го заклеймят.Това обаче не очаквам да се случи.
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 ГОСТ 1

    4 0 Отговор

    До коментар #42 от "Перо":

    Бъркаш, признаха само Лихачов и неколцина учени и свещеници. Политическата и църковна върхушка на Русия никога няма да признаят, че ние сме им дали писменоста и религията. А ръководството на НКВД през този период, а и не само е съставено от руски евреи, което не променя гореизложените факти. Политиката на Русия не започва отначало след болшевишкия преврат!
  • 75 Хр. Николов

    0 9 Отговор
    Коментатори-злобари, казаното от З. Заев си е точно. Историята е обща, а съвременната нация и език в С. Македония се борят за европейско бъдеще. Подкрепям тази концепция с две ръце. Общата история е основата на която България ще има не само добър съсед, а добър приятел. Стига злоба и напереност бе хора. Признахме ги много отдавна. Кога е измислен езикът им и от кога са отделна нация си е работа на историците, а не на кресльовците. С тази наша напереност кръстихме всичките си съседи врагове, помаците за нас са продажници, турците в България са ни поробителски недоизтрепани кръвопийци, а нашите деца - тъжни слуги по западноевропейските трудови пазари. Стига високомерие...

    Коментиран от #76, #81, #84

  • 76 Кси

    10 0 Отговор

    До коментар #75 от "Хр. Николов":

    А, да търпим ли още да ни обиждат, в учебниците им е заложено подигравателно отношение към българите, заличени са български надписи, поругават паметници, цар Самуил не бил българин, от 45г със заповед са внесени промени в българския език, опитваха да се правят на древни елини-византийци, кресльовците са македонистите сърбомани УДБаши като мицоски, празнуват тито, изобщо политичарите и историчарите са с мислене от началото на 20 век, така че мой човек, обърни се към тях да спрат с простотиите, а ти с колко пръста на двете ръце кой подкрепяш си знаеш, само се надявам за БГ подкрепата ти да не е със средните пръсти

    Коментиран от #93

  • 77 Хр. Николов

    2 0 Отговор
    И аз ли съм враг?
  • 78 Гост

    4 0 Отговор
    Абе тези продължават да се правят на жертва.Никой не ти отнема правото да се самоопределяш как сакаш.Казва се че трябва да спрете да изопачавате историята и да насаждате омраза.Да се дадат ясни гаранции ,че нямате теротериални претенции към България.Както и ,че езикът, който сте приели за официален има идентичен произход с българският език.Това ,че искате да се нарича Северно македонски язик не е проблем.Та време е да го разберете и да спрете да си говорите едно и също.
  • 79 Рон Джереми

    2 0 Отговор
    Заю искаш ли моркова ?
  • 80 Дачко Яворов

    3 0 Отговор
    Що е м@ке, се е л@йно
  • 81 Баба Яга

    6 0 Отговор

    До коментар #75 от "Хр. Николов":

    Според мен грешите.Признаване на обща история с РСМ би довело единствено до още претенции към България.Претенции за македонско малцинство,за етническа партия и за територия.Според мен изопачаването на българската история е точно поради тези претенции.За какво приятелство говорите след като в изблик на патриотизъм в РСМ гориха българското знаме? Казват,че нямат претенции за територия и малцинство,но не смятат за нужно това да е обвързано в правно признат договор.Ако в ЕС искат да намалят сферата на руско и сръбско влияние защо това трябва да става за сметка на интересите на България?

    Коментиран от #87

  • 82 Готин

    6 0 Отговор
    С трудна задача се е заел Заев. Неговата държава, като най голяма в ЕС ще трябва да има и най голямо право на глас в европейският парламент. След получаването на нотариалният Акт за Луната те се превърнаха и в първа космическа сила с която всеки трябва да се ,,съобразява,,. Крайно време е европейците да разберат кой командва ,,парада,,. Да живее Македон и неговите космически потомци! ;)
  • 83 Исторечар

    2 0 Отговор
    В техния нагъл стил на нахалните им искания в преговорния процес да се включи искане да си променят името от Северна Македония на Югозападна България.
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Александър дъ грейт

    5 0 Отговор
    Щом има северно македонски нека сърбоманчето Зайьо ,да каже има ли и южно македонски език. Ама там гърците ви напукаха цървулите нещо ,а?
  • 86 Един

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Полковник РУМНО":

    Аз съм роден в самоковско село, малко съм живял там, но имам къща и там прекарвам свободното си време и искам да кажа, че голяма част от речта на тамошните хора / възрастните/ е точно като думите, които македонците са присвоили като техен език. Да не се правят Велики и едва ли не те са сътворили света, без тях и планетата Земя ще изчезне! Представям си какво ни чакат нас ако тия нещастници влязат в ЕС!!!! Те сега не крият омразата си към нас, въпреки, че са зависими от нас, а за после не ми се мисли! Нашите управляващи да мислят какво ще правят!!!
  • 87 Герд Мюлер

    3 0 Отговор

    До коментар #81 от "Баба Яга":

    Здравей Бабо Яго. Според мен страховете са ти неоснователни. Отношенията между ЕСМ и РБ ще се нормализират ако двете държави подпишат следните членове.
    Член Х: РСМ и РБ до 1944 г. са имали ОБЩА ИСТОРИЯ.
    Тогава моментално се обезмисля споровете за Гоце Делчев дали е българин или македонец, за Даме Груев, за Яне Сандански, за Тодор Александров, за цар Самуил и т.н.
    Или с други думи тези герои автоматично се приемат общи и а РБ и за РСМ.
    Териториални претенции никоя от двете държави не може да предяви към другата. Това трябва да се запомни и да не се спекулира.
    Претенции за малцинства също не може да се предявява.
    Бабо Аго, запознай се с понятието що е то МАЛЦИНСТВО.
    В РБ хората, които се самопределят като "македонци" са около стотина заблудени българи.
    По скоро македонските грацдани, които имат и българско граждансво не са ника малко. Но и те не могат да образуват малцинство.
    В РБ има 800 000 български турци. Те малцинство ли са? Турция претендира ли за преразпределние на границите и за малцинства? Не. Това са излишни страхове и само нагнетяват взаимните отношения между двете държави.
    Вижте границата на Германия и Франция. В страсбург населението изцяло е немско и говори на немски. Но целия район около Страсбург е във Франция. Германия има ли териториални и малцинствени претенции спрамо Франция. Мога да вти дам и други примери.
    По важното е да се подпише Член Х и да се корегират всички учебници по история в РСМ, свързани с общата история между РСМ

    Коментиран от #90

  • 88 Джордж Бест

    1 1 Отговор
    Хелоу Герд, ти отново за пореден път ме смайваш! Ти футболист ли си? От Бавария ли си? Имаш и български корени? Щом така хубаво познаваш историята на България ти си свързан по някакъв начин с нея.
  • 89 Герд Мюлер

    2 0 Отговор
    Скъпи Джордж Бест, аз съм футболист и съм германец, но обичам България като втора родина. Затова искам да помогна на РБ да разреши споровете си с другата братска на нея дуржава РСМ.
    А нейните граждани ги съжалява, защото благодарение на МАКЕДОНИЗМА вече 5. 6 поколения са възпитани към омраза към България и българския народ, а своя изкуствен идентитет, формиран след 1944 г. по политически причини е изграден въз основа на една от най-човеконенавистните идеологии, а именно МАКЕДОНИЗМА.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Калбо

    1 0 Отговор
    Ами не искаме да постъпваме приятелски вие си признайте истината че сте българи и че крадете българската история както вие постъпвате с България и ние така ще постъпим с вас няма европейски съюз за вас без признаването на общата ни история че сте българи език македонски не съществува диалект на български да но македонски език не
  • 92 дончичо

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Македон":

    оти нема JужномакЕдонски ...сЕга ме рАзбра. МаJкина Умница
  • 93 дончичо

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Кси":

    Не е само в учебниците им! Поработих малко в Македония ,заедно с един сърбин от Лесковац.Само като погледнеше некое македонче онова веднага "почнувашше да сборува српски", та можете да си представите докъде е стигнало положението,а отделно във всеко градче има булевар или улица "Jсип Броэ Тито"или "мАршал Тито"
Новини по държави: