3 Януари, 2021 17:05 1 502 6

Aрестуваха предполагаем лидер на групировкатa, извършила кървавите нападения в Мумбай през 2008 г.

  • мумбай-
  • тероризъм

Пакистанските власти обвиняват Лахви, че е ръководел диспансер в Лахор, с цел да прикрива финансирането на екстремистка дейност

Aрестуваха предполагаем лидер на групировкатa, извършила кървавите нападения в Мумбай през 2008 г.  - 1
Снимка: Shutterstock

Пакистанските сили за сигурност арестуваха Зайкур Рехман Лахви, предполагаем лидер на екстремистката групировка, извършила през 2008 г. кървавите нападения в индийския град Мумбай, предаде Асошиейтед прес.

Представител на пакистанските полицейски сили, специализирани в борбата с тероризма, заяви, че Лахви е бил арестуван в източния град Лахор. Той е обвиняван във финансиране на терористична дейност.

Смята се, че Лахви е лидер на екстремистката групировка "Лашкар е Тайба", организирала извършените през 2008 г. нападения в Мумбай, при които загинаха 166 души. Той беше задържан дни след атентатите, но през 2015 г. беше освободен от пакистански съд.

Пакистанските власти обвиняват Лахви, че е ръководел диспансер в Лахор, с цел да прикрива финансирането на екстремистка дейност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.