Last news in Fakti

4 Януари, 2021 07:30 2 188 10

Форматът на церемонията по встъпването в длъжност на Джо Байдън беше променен

  • джо байдън-
  • камала харис

Намален беше и броят на акредитираните журналисти, които да отразят събитието

Форматът на церемонията по встъпването в длъжност на Джо Байдън беше променен  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Церемонията по встъпването в длъжност на новоизбрания американски президент Джо Байдън ще се проведе на 20 януари в ограничен формат и в съответствие с нормите за социално дистанциране. Това се казва в изявление, публикувано от съвместната комисия на Сената и Камарата на представителите на Конгреса на САЩ. Заради пандемията организаторите са решили да се откажат от парада по случай встъпването в длъжност на следващия държавен глава.

Продължаващото традиционно около два часа шествие се гледа на живо от десетки хиляди души, които се нареждат по пътя на новия президент към Белия дом. Вместо това телевизиите ще излъчат виртуална версия на парада, в която музиканти, танцьори и други артисти ще участват във видео формат.

След церемонията по встъпването в длъжност Байдън и Камала Харис, избрана за вицепрезидент на САЩ, ще вземат участие в традиционния преглед на войските на Капитолийския хълм. Пред тях ще вървят представители на всички клонове на американските въоръжени сили, при спазване на нормите за физическа дистанция. След това военните ще придружат Байдън до Белия дом.

По-рано беше съобщено за рязко намаляване на броя на поканите за церемонията по встъпването в длъжност на 46-ия американски президент. Само членовете на 117-ия Конгрес ще могат да бъдат на Капитолийския хълм и всеки от тях ще може да покани по един гост. Намален беше и броят на акредитираните журналисти, които да отразят събитието.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един от многото

    12 2 Отговор
    Дреме ми за формата във встъпване на длъжност на Байдън. Важното е каква ще е формата му на управление и отношението на псевдо- демократите от Америка към останалия свят.

    Коментиран от #5

  • 2 ПЕС пушистый

    3 9 Отговор
    за това също ли не ти дреме
    Зa дa нямa пияни пo улицитe: в Руcия връщaт изтрeзвитeлитe;
    Русия замрази пенсиите до края на 2023 г.
    Добивът на петрол в Русия през 2020 г. се срина до 10-годишен минимум

    Коментиран от #6, #7

  • 3 3,14К

    16 1 Отговор
    Фалшифицирането на изборния резултат е държавен преврат по демократичен път.Това налага и виртуална инагурация на виртуален президент.
  • 4 нашия

    10 1 Отговор
    байдъна разбра че изобщо няма да встъпва в длъжност и сега гледа да се измъкне като пръднал -без да го забележат
  • 5 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "един от многото":

    Възможно е да се окаже, че не само заради короновируса е променена формата на инагурацията на Байден? Нещо май се мъти из кулоарите на американската власт.
  • 6 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕС пушистый":

    Посочи страна, в която пенсиите се вдигат всяка година. Според новите поправки в руската конституция пенсиите подлежат на индексиране когато показателите го изискват.
  • 7 Я па тоя

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "ПЕС пушистый":

    Охо-в Норвегия и Финландия от 50- години на миналият век има изтрезвители-и кво от това? Май е по-добре да те приберът в изтрезвителя-отколкото да замръзнеш на улицата...Това е грижа за гражданите си-а не повод за глупави коментари
  • 8 психо

    2 2 Отговор
    Форматът ще бъде напълно отменен
    Защото такава церемония няма да има
    Бидона преди няколко дена поздрави Харис че е избрана за президент
    Няма такъв психо като него
    Но да сте чули тази новина от демонкократичния печат в света на дълбоката държава или от българските лижещи задните им части медии?
  • 9 Гуантанамо

    3 1 Отговор
    Списъците за почивка са готови още от 25.12. Това заяви Тръмп на коледното обръщение към американците.На първите места в списъка са Обама, Байдън и Гейтс.На 06.01 ще се реши какво да се прави с демонократите измамници..Инагурация няма да има.

    Коментиран от #10

  • 10 нашия

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Гуантанамо":

    на байдъна е ясно че няма да има но сегашния президент трябва да встъпи в длъжност тогава на същата дата 20.01.2021