Last news in Fakti

4 Януари, 2021 11:52 3 495 5

Президент е подслушван

  • президент-
  • служби-
  • подслушване-
  • сърбия-
  • белград-
  • александър вучич-
  • вучич

Подслушването на президента се разследва като тежко престъпление

Президент е подслушван - 1
Снимка: Shutterstock

Органите на реда заведоха наказателно дело за подслушване на сръбския президент Александър Вучич, съобщава белградското издание „Новости“, позовавайки се на свои източници в силите за сигурност, предаде агенция "Фокус".

Според информацията на вестника, „от доста време се разследва високо класифициран случай“. Правоприлагащите органи се опитват да разберат кой е слушал президента и от чие име. Делото се води от сектора за вътрешен контрол на вътрешното министерство на страната. Изданието съобщава, че подслушването на президента се разследва като тежко престъпление по член „Опит за сваляне на конституционния ред“.

По-рано Вучич каза, че е бил подслушван за дълго време, година или година и половина и че има доказателства - записи на собствените си разговори. Сръбският лидер заяви, че знае кой стои зад подслушването. Вътрешният министър Александър Вулин обеща да разследва случая и да открие виновниците. Според министъра на вътрешните работи подслушването на президента се дължи на факта, че той е обявил война на мафията.

През юни 2018 г. президентът на Република Сръбска (част от Босна и Херцеговина, БиХ), а сега и председател на Президиума на Босна и Херцеговина Милорад Додик заяви, че британските специални служби подслушват него и Вучич. Лидерът на босненските сърби отбеляза, че не става въпрос за обикновените военни, а за представителите на британските разузнавателни служби, които използват най-модерната техника в работата си на Балканите. На въпрос на журналист дали Додик е информирал президента на Сърбия за своите подозрения, той отговори, че „Вучич знае това много добре“. Според местните медии в Сърбия работят 55 чуждестранни служби за сигурност от 40 държави. Освен това има агенти под прикритие, чийто брой не се уточнява.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хАнонимен

    4 1 Отговор
    УжасТ!
  • 2 MP3

    2 2 Отговор
    Имам разговорите на mp3-ки, голяма скука, за 6 лв. ви давам линк към разговорите.
  • 3 Британците са Мустафи

    2 1 Отговор
    Знаят сърбо-хърватски и подслушват..
  • 4 Хаджиментов

    1 2 Отговор
    Аналогичен случай в наше село. У нас Гешев започна да издирва кой е снимал и записвал премиера, кой се разполага в негово отсъствие в жилището му като у дома си, и всички "честни", "морални" и "загрижени" за законноста у нас сили ревнаха вкупом срещу него.
    Мамини, сладки.
  • 5 Ромб

    1 0 Отговор
    Нямат му много доверие братята му от изток в сърбия и в България са най много изменниците и предателите на родината
Новини по държави: