Last news in Fakti

5 Януари, 2021 12:07 1 405 1

Саудитска Арабия и Катар нормализират отношенията

  • катар-
  • споразумение-
  • саудитска арабия

Двете страни разрешиха своя спор

Саудитска Арабия и Катар нормализират отношенията - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Саудитска Арабия и Катар планират днес да подпишат споразумение за нормализиране на отношенията, съобщи Вашингтон Пост.

Новината е от администрацията на американския държавен глава Доналд Тръмп. Двете страни вече са намерили решение на своя спор.

Той тече през последните три години. Очаква се споразумението да бъде обявено в Саудитска Арабия.

Това ще стане по време на срещата на Съвета за сътрудничество в Залива. Очаква се Саудитска Арабия да отвори своите граници за Катар.

Бахрейн, ОАЕ и Египет все още не са обявили, че смятат да премахнат блокадите. Спорът започна след обвиненията, че катарското правителство подкрепя радикални групи.

Повечето противоречия вече са изяснени.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Hairi

    0 1 Отговор
    Саудитска Арабия са пряко подчинени на САЩ. Там нямат собствено мнение и политически проекти чака се какво ще им бъде спуснато от владетелите им. Срам са за мюсулманите по света опитват се с пари да си купят спокойствие но това ще е до време и дано по скоро дойде краят да тази династия