Last news in Fakti

5 Януари, 2021 13:18 1 496 7

Включиха и пожарникарите във ваксинирането

  • пожарникари-
  • франция-
  • коронавирус-
  • ваксини-
  • ваксинация-
  • лекари

Франция започна по-интензивно да ваксинира медицинския персонал

Включиха и пожарникарите във ваксинирането - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Франция включва във ваксинационната си кампания срещу COVID-19 пожарникарите и здравните работници над 50-годишна възраст, съобщи здравният министър Оливие Веран, цитиран от Ройтерс.

"Ще разширим, ускорим и опростим ваксинационната си стратегия", каза Веран за радио Ер Те Ел. Вчера Франция започна по-интензивно да ваксинира медицинския персонал в болниците след критики за мудно начало в една от най-ваксиноскептичните страни в света, предаде БТА.

Във Франция са установени десетина случая с по-заразния щам на новия коронавирус, който беше открит първо във Великобритания, каза Веран. Той посочи, че поради високото равнище на заразяване с вируса във Франция е слабо вероятно да се разхлабят сегашните коронавирусни ограничения в страната. Новият щам на COVID-19 е открит в Париж, съобщи генералният директор на столичната болнична система Мартен Хирш за телевизия Франс 2.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Процесор Вучков

    7 2 Отговор
    Да включат и Бай Бой, да го ваксинират с кожена ваксина с разширени вени, нали е бивш пожарникар.
  • 2 MERS

    12 0 Отговор
    Франция е на последни места по желаещи да се ваксинират
  • 3 Бат Бойко нощния бандит

    4 3 Отговор
    Искам и аз.Аз съм главния пожарникар на Републиката!
  • 4 Толкова интензивно че досега

    9 0 Отговор
    Са ваксинирани 500 човека от цяла Франция...
    Бравус...справка Bloomberg vaccine tracker...

    Коментиран от #6

  • 5 Stéphanie 🎲

    4 2 Отговор
    Аха 😉 малко се съмнявам но...До тази неделя само около 500 души са получили ваксината, разработена от Pfizer и BioNTech във Франция.Много хора като мен чакат не бързам 65% са против но има и такива като 🐑 чули че на много места други държави вече има хиляди ,милиони хора ваксинирани и почнаха се бонтуват даже протести имаше че Франция закъснява ,няма угодия на франсетата в същото време доста против 😁чакат да видят дали е ефектна.В Америка вече новият чалендж по социалните мрежи да се снимаш като ти бият ваксината 🥴
  • 6 Stéphanie 🎲

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Толкова интензивно че досега":

    Предимно баби и дядовци 😜 ги дават всеки ден по телевизията от домове за пенсионери 😉.Млади хора няма желаещи
  • 7 Аз40

    4 0 Отговор
    "Просто вече не е възможно да се вярва на голяма част от публикуваните клинични изследвания или да се разчита на преценката на доверени физици или на авторитетни медицински упътвания. Не изпитвам удоволствие от това заключение, до което стигнах бавно и неохотно през двете си десетилетия като редактор на The New England Journal of Medicine."

    – Д-р Марсия Анджел, Лекарствени компании и лекари: История на корупцията