Last news in Fakti

6 Януари, 2021 14:42 2 410 1

Сърбия ще остави Косово да чака

  • сърбия-
  • александър вучич-
  • косово

Няма планове за признаване

Сърбия ще остави Косово да чака - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Държавният глава на Сърбия Александър Вучич заяви, че няма да признае Косово поне до следващите парламентарни избори в страната, съобщи „Новости“.

Следващият вот ще е през следващата година. Споразумението е важно, за да могат и двете страни да започнат преговори с ЕС.

Според президентът постоянно се води кампания срещу сръбското правителство. Той призна, че разговорите вървят трудно.

Очакваният му са, че ако се стигне до признаване, вероятно веднага след това ще има искове за нанесени щети. Според него Косово няма желание за съвместна работа или компромис.

Вучич припомни, че е необходим натиск от ЕС, за да се спазват документите, по които групата е гарант. Той призова за промяна в мисленето на косовските представители.

Това може да доведе до реално споразумение. Ще бъде реализирано и двустранно доверие.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 То е ясно

    10 2 Отговор
    Косово е Сърбия,Сърбия и Белград -резиденции на Българските Царе ! Албанците знаят български,не сръбски !
Новини по държави: