Last news in Fakti

6 Януари, 2021 19:29 2 272 7

Демократите ще имат мнозинство в Сената на САЩ

  • сащ-
  • сенат-
  • демократи-
  • републиканци-
  • чък шумър-
  • джорджия

В щата Джорджия се проведе балотаж

Демократите ще имат мнозинство в Сената на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Лидерът на сенаторите-демократи Чък Шумър заяви в сряда, че Демократическата партия ще имат мнозинство в Сената на САЩ след проведения вчера балотаж в щата Джорджия. Според последни данни и двете овакантени сенаторски места в този щат бяха спечелени от кандидатите на Демократическата партия, предаде БНР.

Коментарите на Шумър са факт, след като малко преди това демократа Джон Ософ обяви, че е победил републиканеца Дейвид Пърдю, който обаче все още не е признал своята загуба. "Джорджия, благодаря ви толкова много за доверието, което ми оказахте. Имам честта да получа вашата подкрепа и доверие и ще се радвам да ви служа", каза още Джон Ософ. По-рано днес стана ясно, че и Рафаел Уорнок от Демократическата партия е успял да победи на балотажа републиканката Кели Льофлер.

"Като лидер на мнозинството, новоизбраният президент Байдън и новоизбраният вицепрезидент Харис ще имат партньор, който е готов, желае и може да помогне за постигането на перспективен дневен ред и да предостави помощ и смела промяна на американския народ“, посочи Чък Шумър в специално изявление. Той добави: "Твърде дълго необходимата помощ беше спирана или разводняван от ръководения от републиканците Сенат и от досегашния президент Тръмп“.

Ако в крайна сметка демократите спечелят и двете сенаторски места в Джорджия, и те, и републиканците ще имат по 50 места в Сената. Вицепрезидентът на САЩ обаче взема окончателно решение при евентуално гласуване с 50 на 50 гласа, което означава, че демократите ще вземат надмощие и в двете камари на Конгреса, след като администрацията на Джо Байдън влезе в Белия дом.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Behemoth

    9 10 Отговор
    Победи на здравите сили....ефекта Доналд Дък!

    Коментиран от #3

  • 2 Факт!

    5 3 Отговор
    Побеждават унтерменшите.Хубавото е че поне са генетично нефели.
  • 3 Магарето

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "Behemoth":

    нагледно демонстрира Костинброд без да го спре някой! С помощта на "свободните" им медии!Хехехе!
  • 4 реалистъ

    10 9 Отговор
    Победи комунизма в САЩ! Джендъри от всички страни - съединявайте се!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 не може да бъде

    2 1 Отговор
    Само този ,който е повлиян от нездрави страсти ,може да приветства избирането на двамата демократи -сенатори в щата Джорджия.Аз също се увлякох за известно време от идята за шоуто ,което ще гледаме след подобна победа ,но сега изтрезнях така да се каже и съжалявам ,че се поддадох на нездраво злорадство.В САЩ винаги е имало баланс на силите и както е известно ,досега този балонс винаги е имал голямо значение за това страната да се развива в безконфликтна атмосфера.Не съм наясно кое тласна развититето на събититята в тази посока,считам,че грешките на Тръмп нямат решаващо значение.След този резултат в Джорджия в САЩ може да се очаква всичко,по мое мнение.Давам пример .заради крайното политическо противопоставяне сега някои шерифи/според това ,от коя партия са/ може напр. избирателно да спазват само местните закони,а други шерифи -да ги пренебрегват и да се държат само за федералните ...
  • 7 Перестройка

    2 0 Отговор
    Спомняте ли лозунгите за "промяна и демокрация" които ви ги сервират в България за не знам си кой път? Нито промяна, нито истинска демокрация има. Та, така и ще бъде с САЩ. Подобни лозунги са само политически балони.