Last news in Fakti

8 Януари, 2021 19:07 3 562 15

Огромен кратер зейна на паркинг в Неапол

  • неапол-
  • италия

Свидетели разказват за силен тътен и облак прах на паркинга на болницата, където по време на първата вълна на пандемията беше отворено отделение за пациенти с COVID-19

Огромен кратер зейна на паркинг в Неапол - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Огромен кратер се отвори днес сутринта на паркинг на болница в Неапол, като вътре паднаха няколко паркирани автомобила, предаде БТА.

Пожарникарите издирват дали има жертви на инцидента. В операцията участват и специално обучени кучета, съобщи АФП.

Инцидентът е станал в Оспедале дел мар (Морската болница). Предстои да се направи геоложки сондаж, за да се установят причините за бедствието.

Предполага се, че става дума за хидрогеоложки проблем, каза областният управител на областта Кампания Винченцо Де Лука. Заради случилото се болницата взе извънредни мерки и бяха задействани аварийни генератори.

Правогълният кратер с площ от около 2000 квадратни метра и дълбочина от около 20 метра се отворил около 7 ч. местно време.

Свидетели разказват за силен тътен и облак прах на паркинга на болницата, където по време на първата вълна на пандемията бе отворено отделение за пациенти с COVID-19. Сега там има шестима болни. Отделението ще бъде затворено временно заради липсата на топла вода и ток.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Pifff

    9 1 Отговор
    Да са живи и здрави
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бесен Язовец

    5 0 Отговор
    Крал Цайс не знае колко с а 20 метра дълбочина!

    Коментиран от #6

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Али Раза

    4 2 Отговор
    Италианците да не се учат да строят върху празнина с въздух и да пропада после.Това не им е игра
  • 6 Hoho Boho

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Кратерът е дълбок, колкото 6 етажна сграда..
    По света има много на брой подобни случаи.

    Коментиран от #7

  • 7 Бесен Язовец

    3 2 Отговор

    До коментар #6 от "Hoho Boho":

    6 етажна сграда обаче за хипофизни джуджета
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Стефанов

    6 0 Отговор
    Като невежа гледам паркоместата в далечина и грубо широчината към обектива. Та пропадането е с площ 20 х 20м или 200м2. Дълбочината е по скоро 6м а не 6 етажа х 3м. Според мен.
  • 10 Стефанов

    2 0 Отговор
    Грешка имам в предвид 400м2 за площ

    Коментиран от #11

  • 11 Домакин

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Стефанов":

    Долу се виждат пропаднали автомобили. Вдясно се вижда една сива. Над нея може да я нанесеш още поне 3 пъти. и дори ще остане място. а сега сметни по 4,5 метра. И ще получиш доста над 6 метра. поне три пъти повече. Относно площта. Паркоместата са двойни, с дължина всяко от минимум 5 метра, или десет за двойно. Като вземем за модел тези до срутеното, можем да говорим за поне 50 метра на срутеното отляво. Вземи и пожарните за мащаб. Ако дължината на срутването е 20 метра, няма да се съберат и две пожарни, а могат отстрани да се наредят поне 5, като не вярвам дължината на пожарна да е по-малка от осем метра. Два декара си ги има, да не кажа и повече. За дълбочината пише около 20. Сивата кола където е, е горе-долу толкова!

    Коментиран от #15

  • 12 Домакин

    4 1 Отговор
    Лесно може да се измери. На мащаба на моят екран, сивата кола е 7мм, от задната и част до ръба на срутеното е 30мм. Седем се нанася четири пъти в 30, като остават 2мм. Ако сметнем една средна дължина на колата от 4,5метра, то 4,5×4=18. И има още два милиметра ... Май са близко до 20 метра, а?
  • 13 Име

    2 0 Отговор
    Как вкарахте и ковид19 в такава новина? Облъчването продължава.
  • 14 Ими

    0 0 Отговор
    Везувий
  • 15 село

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Домакин":

    Дълбочината на пропадането се увеличава плавно от най- далечния край в дясно, към най- близкия в ляво. Може и да има 20 м., но не това е важното. От десет минути си броя пръстите и не мога да сметна колко тъщи би побрала тази дупка. Помогни ми да обърна мерните единици от метри, в тъщи.
Новини по държави: