9 Януари, 2021 10:21 3 896 10

Сняг и сибирски студ блокираха Испания

  • испания-
  • зима-
  • студ

Поради тежките метеорологични условия много полети от мадридското летище "Барахас" бяха отклонени

Сняг и сибирски студ блокираха Испания - 1
Снимка: БГНЕС

Снежната буря Филомена удари испанската столица Мадрид и блокира хиляди шофьори в колите и камионите им, предаде Ройтерс. Много улици и шосета, във и около града, се оказаха непроходими, а мадридското летище беше затворено за полети, съобщи БНР.

Над 400 пътя, включително магистралите М-30 и М-40 са сред затворените поради снега и заледяването, съобщиха от местната пътна полиция. От Червения кръст разнасят храна на шофьори на камиони, които са блокирани на шосе А4 край Мадрид.

В района южно от столицата, където се натрупа 20 см снежна покривка и температурите се задържаха около нулата, обявиха най-висока червена степен на тревога. Това се случва за първи път от въвеждането на системата през 2007 г. Рекордно ниска температура от минус 35,6 градуса беше измерена във Вега де Лурдес край Леон в Северна Испания.

Поради тежките метеорологични условия много полети от мадридското летище "Барахас" бяха отклонени и пътниците бяха посъветвани предварително да се информират за статута на техния полет.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40

    19 1 Отговор
    Не са приготвени хората на сняг в Мадрид. От край време като падне малко и блокират. Дори дъждът е рядко явление.
  • 2 Сибирски студ

    21 4 Отговор
    Нека тренират на студ хората..Нали Ванга предрече че след разни катаклизми,преселнически и природни,Запада щял да се изнесе далече на Изток.Само Русия може да ги събере и устрои.Ако пожелае,разбира се..
  • 3 Covid

    20 1 Отговор
    От глобалното затопляне ще да е.
  • 4 В четвъртък

    18 0 Отговор
    вечерта в град Леон(Испания) е измерена - 36 градуса абсолютен рекорд. А такъв сняг какъвто има в момента в Мадрид, не виждам кой как би могъл да бъде подготвен. Интересно време

    Коментиран от #5

  • 5 А в петък?

    7 0 Отговор

    До коментар #4 от "В четвъртък":

    И ние бяхме с рекорд,но с обратен градус..
  • 6 Танкист от Черния полк

    4 2 Отговор
    АБЕ 20см то веригата ми не покрива
  • 7 яко ни лъжат

    6 1 Отговор
    НЕЩО НЕ СЕ ВРЪЗВА ПРОПАГАНДАТА ЗА ЗАТОПЛЯНЕТО И ОНАЯ ГРЕТА И ФАКТИТЕ ТУКА. МАЙ ЯКО НИ ЛЪЖАТ ЗА ЗАТОПЛЯНЕТО!!!! В РУСИЯ ЯКО СТУДЕНО ДО - 50 ГРАДУСА ВЕЧЕР, МОСКВА -20 ГРАДУСА. ТОВА АКО Е ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ АЗ СЪМ ЛЪЖЕЦА ББ.
  • 8 Хулио

    4 2 Отговор
    Майк сте разбрали термина климатични промени грешно. Никой не говори че е глобално затопляне, а че са климатични промени. Наводнения, тайфуни, сняг.. екстремни климатични промени нас места където ги е нямало преди. Сверете си информацията.

    Коментиран от #9

  • 9 Пфф

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Хулио":

    Имало ги е преди... Свери си ти информацията. Това че не е падало 100 години сняг в определена област в Испания не значи че няма да падне никога пак. Пример ледниковите периоди преди няма и 50000 години.

    Коментиран от #10

  • 10 Хулио

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Пфф":

    Напълно съм съгласен със това което се опитвате да предположите, че климатичните промени винаги са се случвали в интервали от няколко хиляди години. Но ако си мислите че със замърсяването да въздуха и околната среда като цяло ние не допринасяме към ускореното и крайно променливо време, то Вие сте леко заблуден.
Новини по държави: