Last news in Fakti

10 Януари, 2021 07:38 3 116 35

Бучковски прави нов опит за съживяване на разговорите със София

  • владо бучковски-
  • северна македония-
  • българия

На масата ще бъде сложен План за действие или така наречената пътна карта за прилагане на Договора, което е едно от трите основни искания на София

Бучковски прави нов опит за съживяване на разговорите със София - 1
Снимка: БГНЕС

Специалният представител на Република Северна Македония за отношенията с България Владо Бучковски ще направи нов опит за съживяване на разговорите със София, където се очаква да замине в понеделник, съобщава македонският "ТВ Канал 5", цитиран от БТА.

В понеделник Бучковски започва консултации с представители на българското МВнР. Целта е връщане на доверието към Договора за добросъседство между двете страни.

На масата ще бъде сложен План за действие или така наречената пътна карта за прилагане на Договора, което е едно от трите основни искания на София. В зависимост от напредъка в съгласуването на текста с българската страна не е изключено Бучковски да се срещне с вицепремиера и външен министър Екатерина Захариева.

Бучковски потвърди за "Канал 5", че комуникацията с България се засилва, без да посочва подробности. Във вторник или сряда той ще се срещне и с вицепремиера Красимир Каракачанов.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мимч

    32 2 Отговор
    Дано им е дошъл акъла,на тия макета,но да видим,да не започнат пак с техните номера...,което няма да е изненада....

    Коментиран от #21

  • 2 БЮРМ/FYROM

    39 2 Отговор
    Измислената "държава" няма място в Европейския съюз. ВЕТО докрай. Промити мозъци. Кресливи и злобни, руско-сръбски мекерета. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 3 АНОНИМЕН

    27 1 Отговор
    Интeрecно е: Зa кaкви тoчнo разгoвoри cи миcлят и щe имa ли aнeкc към oня пoжeлaтeлeн тeкcт oт 2017г?!
    1. Какъв ще е текста на анекса, ако изобщо се стигне до такъв анекс!
    Зaщoтo вeчe знаем как извъртат по византийски нещата братята-съседи!
    2. След като се състави текста на анекса без възможности за допълнителни тълкувания и заигравки по-после : да мине за ратификация първо при съседите за да докажат с действие добронамереността си! Щото да не скочат пак 40 професори и други срещу- цитирам Л.Георгиевски!
    3.Да не забравяме, че докато Георгиевски беше в София да ни се обяснява в любов, съседите направиха онлайн конференция с политици от ЕС и пак ни минаха леко изотзадзе!
    Докато се държат по византийски : да чакат!

    Интeрecнo e cъщo :
    1. Щe пoжeлaят ли cъceдитe дa нaпрaвят и тe дивeрcификaция нa гaзoвитe cи дocтaвки!? Oкoлo Дупницa имa cпeциaлнo зa тях гoтoвo oтклoнeниe нa гaзoвaтa тръбa Coфия-Кулaтa към Гърция, и ce чaкa кoмшиитe дa cи нaпрaвят и тe тръбa зa дa пoлучaт гaз oт Бългaрия!
    2. Кoгa щe ce прaви кoридoр №8? И щe нaпрaвят ли нeщo и брaтятa пo въпрoca?! Oт нaд 10 гoдини caмo гoвoрят, нo нe прaвят!
    И пocлeднo : Дoкaтo зa тях cмe caмo кoш зa душeвни oтпaдъци - дa чaкaт!
    Нaяcнo cъм, чe c oбикнoвeнитe хoрa тaм e мнoгo прocтo и лecнo дa ce рaзбeрeш, дa cи cвършиш нaмиcлeнoтo, дa cи пиeш рaкиятa....!
    C пoлитичaритe и иcтoричaритe e другo! Пoлитичaр и иcтoричaр ca думички чиcтo cръбcки!

    Коментиран от #5, #11, #14

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Обективен

    20 2 Отговор

    До коментар #3 от "АНОНИМЕН":

    Браво АНОНИМЕН ! Изключително точен коментар !
  • 6 Софиянец

    20 2 Отговор
    Ке почекате
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 B.M.P.O.

    5 5 Отговор
    Каква е тая ниска морална, политическа, физическа, ..... хигиена да се натискаш за среща с бюджетно свръх-охранения алкохолизиран висш БЗНС-казионен номенклатурчик и ДС-6-так-доносник ДС-Ванче караПрас?! Защо Бучковски трябва да го спасява караПрас да не изтече в канала на задyнaйcкия кeнeф?!
  • 9 накратко

    12 1 Отговор
    Абе исканията се свеждат до едно: След 1901 г. се говори за макета. Преди това има Османска империя и българи. Други определения няма. Искат език и държава?! Добре - Ваши са, но след 1900-та година.

    Коментиран от #13, #28

  • 10 тъй като

    6 2 Отговор
    Тъй като не могат да изкривят близостта на двата езика (членуваньето -ят/от -та -те,, падежи, колкото в някои източни сръбски градове, т.е. 2 а не 7), и решават че българският език е произлязъл от македонския, защото няма как иначе.
  • 11 АНОНИМЕН

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "АНОНИМЕН":

    Интересно е също кога ще се измъкнат братята-съседи от "Стокхолмския синдром"/Oтвлeчeнитe, бититe и e++++нитe ce влюбвaт в тeзи, кoитo ca ги oтвлeкли, били и .......! И стават като тях!/?! Ще осъзнаят и и ще приемат ли, че и ние и те сме резултат от политиката:"Разделяй и владей" на Великите сили!? Ще си припознаят ли убийствата, затворите и концлагерите за българите отказали да се пишат македонци след 1944 година!? Щото не е възможно като се размиришеш все някой друг да ти е напълнил гащите?!
  • 12 Кси

    4 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мястото на Македония е в ЕС":

    Е, не е вярно това, къде го гледаш тоя цвят на кожата, явно в някой социален квартал, но и там да сравняваш, пак ще равним, скрий се лъжецо
  • 13 АНОНИМЕН

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "накратко":

    Да припомня, че на тия "пaчи яйцa" ни нacaдихa имeннo в Бeрлин! В Caн Cтeфaнo ce oпрeдeлихa тeритoриитe нaceлявaни oт бългaри! В Бeрлин ни рaзпaрчeтocaхa нa княжecтвo вacaлнo нa Турция, Изтoчнa Румeлия aвтoнoмия в Турция и Мaкeдoния изцялo
    пoд Турcкo! Вeликитe cили Фрaнция, Вeликa Бритaния, Руcия и Aвcтрoунгaрия нe ca иcкaли гoлямa и cилнa БЪЛГAРCКA държaвa /
    да не забравим, че пруcaкa Бисмарк е направил каквото трябва за да НЕ влязат през 1878 година отрядите на ген.Гурко през
    Осоговската планина в Македонско и да освободят и българите в тази многострадална земя/! По същото време през 1878 г. Австроунгария е налапала Босна и Херцеговина! Фaкт e, чe след Първата световна
    война, когато в Ньой дават Беломорска Тракия на Турция и Гърция; Западните покрайнини и Вардарска Македония на сърбите и Добруджа на Румънците - aмeрикaнцитe ca ги прeдупрeждaвaли: oт тoвa щe имa мнoгo прoблeми в бъдeщe! Зaрaди тoя нaш бългaрcки caнтимeнт Мaкeдoния идвaт нaциoнaлнитe ни кaтacтрoфи! Дa cтaнeм cъюзници c гeрмaнцитe зaщoтo тe и прeз 1910-12гoдинa и прeз 1939 гoдинa ca ни oбeщaвaли Приcъeдинявaнe нa Мaкeдoния и Бeлoмoрcкa Трaкия! Двa пъти eднa и cъщa грeшкa! A Блeдcкaтa глупocт нa Гeoрги Димитрoв e прocтo нeвeрoятнa! Cрeщу oткaз нa Титo oт рeпaрaции 25 000 000 щaтcки дoлaрa e
    прoдaл вcичкo бългaрcкo в Зaпaднитe пoкрaйнини и Мaкeдoния! И дoceгa нaшитe пoлитици и иcтoрици ca cъщoтo мaзaлo!Някoй
    И зaтoвa e вcичкaтa тaя пoмия, кoятo ce лee oтвcякъдe върху Бългaрия!
  • 14 Перо

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "АНОНИМЕН":

    От българска страна са поставени 12 точки в анекса за които няма информация кога ще се подпише и как ще се изпълнява,в какво време и т.н. Редно е да се поставят на политическо ниво,защото северно-македонската част от комисията саботира дебатите и се ръководи пряко от македонистите.

    Коментиран от #18, #19

  • 15 Перо

    7 0 Отговор
    Има големи съмнения за този план и пътна карта да не е поредната димна завеса за осигуряване на време за лобизъм в ЕС и др.страни от СС на ООН.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 факт

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Мястото на Македония е в ЕС":

    от албанската кръв е!
  • 18 АНОНИМЕН

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Перо":

    Както вече писах текстовете от 2017г. са пожелателни и това се дължи определено и безспорно на нашите управници! Още тогава трябваше да се направи това, което направиха гърците, но не! Сега ще търсим да сложим качулката след дъжда! В случая братята-съседи решиха, че са ни минали изотзадзе и са от другата страна на вратата! Сега разбират, че вратата е двойна и са по средата на тясно място между двете врати! Надявам се, че нашите "политичари" сега след като усетиха топлия сърбомански дъх във врата и сладката болка в а+++ ще се постегнат в кръста и ще защитят по най- разумния възможен начин интересите на България първо и преди всичко! Но като гледам "калинките" налазили всички управленски нива в София - нещо надеждата ми се смалява!
  • 19 До Пере

    1 7 Отговор

    До коментар #14 от "Перо":

    Ти още ли пишеш перенце. Помниш ли безсъните нощи Перенце когато чакаше за 2 дни за 1 килограм банани. Каква завист се е натрупала в теб. Прах за пране имахте ли, или едни гащи носи цяла седмица.

    Коментиран от #31

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Мбааа

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мимч":

    Преди е предложил една чанта, нашите я отказаха, сега е пристигнала втора!
  • 22 Македонец

    3 10 Отговор

    До коментар #20 от "Некой си":

    Проблема е във вас. Ние Македонците не отричаме че има Булгари. Сърбите също не отричат Македонците и двете държави Сърбия и Албания признават Македонско малцинство. С вас проблема е че отричате всичко. Като сте толкоз умни направете една Бугарска партия в Македония и тези 80000 със Булгарски паспорти ше ви осигурят 10 депутати и ще постигнете всичко. Що не го правите??? Аз ще ти кажа, защото никой во Македония не се чувства за Бугарин.

    Коментиран от #25, #26, #29, #30

  • 23 Иван Михайлов

    10 0 Отговор
    За мен няма разлика между Македония и България. За мен цялото е България
  • 24 БЮРМ/FYROM

    9 0 Отговор
    Измислената "държава" е последният проект на коминтерна. С население, колкото София. Половината са албанци. От останалата част, около 300 000 са с български паспорти, включително сегашните им и предишни министри.
  • 25 Бай Шиле

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Македонец":

    Те най-вече и руснаците не отричат...амя тихп сега в Русия, съм в Росия съм съм.С дебелата родопска гьостерица
  • 26 Историк

    6 1 Отговор

    До коментар #22 от "Македонец":

    За едно кюфте тук най-древните българи за миг могат да станат македонци.Помним ОМО-Илинден Пирин.Ако имат мозък управляващите това ще е пързалката по която искат сърбите и руснаците, чрез недоразумението Македония да продъшжат с аспирациите към България.На мнение съм, че не разбират токсичната ситуация, която ще се случи след влизането в ЕС на сръбската патерица

    Коментиран от #32

  • 27 Мая

    11 0 Отговор
    Безмислено е да се разговаря с тях.Те няма да подпишат нищо.Дори съжаляват за договора който подписаха през 2017 година.
  • 28 Така е най-справедливо!

    12 0 Отговор

    До коментар #9 от "накратко":

    Аааа, не така рошльо! Там българи са оставили костите си, там българи са изгонени от бащини огнища, там българи са избивани и заравяни като кучета от сръбски и гръцки войски. Там алчни, подли сърбомани заедно с т.н. македонци са ограбвали и избивали цели села. Българската армия и българските четници правили ли са подобни неща? Не! Избивали са безродни бандити и банди извършващи геноцид. Такива неща не се забравят. Защо мислиш ни мразят до смърт? ОТ СТРАХ! От страх,


    защото всичко на този свят се връща! И АКО ПОТОМЦИТЕ НА ОНЕЗИ ЗЛОДЕИ ИМАТ ЧЕСТ И ДОСТОЙНСТВО, ПЪРВАТА ИМ РАБОТА ТРЯБВАШЕ ДА БЪДЕ ДА ПОИСКАТ ПРОШКА, ДА СЕ ИЗВИНЯТ, А НЕ ДА ПРАВЯТ ПАЗАРЛЪЦИ. С ТЕХНИТЕ КРАДЕНИ ЦЪРВУЛИ НЕ СЕ ВЛИЗА В ЕВРОПА, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ОФИЦИАЛНО, ПРЕЗ ПАРАДНИЯ ВХОД!
  • 29 Ум царува, ум робува, ум патки пасе!

    11 1 Отговор

    До коментар #22 от "Македонец":

    Мислиш ли? Утре, детето ти като отиде да учи в Европа, ще го спукат от подигравки за "античния" му произход, защото там, за разлика от теб, са грамотни хора. И точно то, твоето дете, ще ти се изхили в лицето за простотията ти!
  • 30 То бива, бива , ама...

    11 0 Отговор

    До коментар #22 от "Македонец":

    Какво ще кажеш, ако представим нотариални актове и документи за избити десетки хиляди българи на територията на комичната държава РСМ? Къде ще отидеш да живееш, ако собственикът не се смили над теб? На луната? Вашето нахалство няма граници!
  • 31 Кси

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "До Пере":

    Имахме памучни гащи, не изкуственяци, усещам безпокойство някакво се надига в теб, ще да е от дъвките, още ви държи наркозата сърбоманска, признай си, ще ти олекне
  • 32 Кси

    6 0 Отговор

    До коментар #26 от "Историк":

    И аз гледам на Македония като на сърбия, всъщност сърбомани/комунисти/ си ги управляват

    Коментиран от #33

  • 33 Историк

    6 0 Отговор

    До коментар #32 от "Кси":

    С разколачването на 100_те танка приключи заблудата.Македония е най-романтичната част от българската история, както твърдеше Петър Стоянов.
    Само че сега с купуването на Ф-16 по линия на НАТО пак ние ще им охраняваме, с парите на лошите фашисто-татари.
    Та историята пак показва, че не са си из афиши нужните поуки политиците ни.
  • 34 охоооо

    7 0 Отговор
    Аааааа,най-после са го пуснали от Белград с написано домашно на руски език,че древния македонски е много труден и рядък език.
  • 35 Спас безделника

    3 0 Отговор
    БУЧКА, ДА ТЕ ПИТАМ НЕЩО. ЗАЩО НАРЯЗАХТЕ НА СКРАБ ТАНКОВЕТЕ, КОИТО ВИ ПОДАРИХМЕ ЗА ДА СЕ ПАЗИТЕ ОТ ВРАГОВЕ? СТАРИ БИЛИ? БУЧКА, НА ХАРИЗАН КОН ЗЪБИТЕ СЕ НЕ ГЛЕДАТ! АКО БЯХТЕ ГИ ЗАПАЗИЛИ (ОТ КУМОВА СРАМА), СЕГА НЯМАШЕ ДА ИМАТЕ ТОЛКОВА ГОЛЕМИ ПРОБЛЕМИ. АМА ЩЕ СЕ НАУЧИТЕ - НА ПАЗАРЕН ПРИНЦИП!
Новини по държави: