Last news in Fakti

12 Януари, 2021 19:40 2 133 24

Руските власти са поискали от съдия да прати в затвора Навални

  • алексей навални-
  • новичок-
  • кремъл

По-рано опозиционерът каза, че има намерение да се върне в родината си по някое време преди парламентарните избори през септември догодина

Руските власти са поискали от съдия да прати в затвора Навални - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските власти са поискали от съдия да постанови задочно изпращане в затвора на критика на Кремъл Алексей Навални заради нарушаване на разпоредбите на постановена срещу него условна присъда и други нарушения, предаде Ройтерс, като цитира съдебен документ.

Навални бе откаран за лечение в Германия, след като колабира по време на полет от Сибир за Москва. Германия и други западни страни казаха, че е имало опит за убийството му с нервнопаралитичен агент от типа новичок.

Миналия месец руската Федерална служба за изпълнение на наказанията призова Навални незабавно да се върне от Германия, където се възстановява, и да се яви в московския ѝ офис. Ако не го направи в указаните срокове, той ще бъде пратен в затвора, предупреди службата.

Днес съдебна база данни показа, че властите са поискали анулиране на условната присъда на Навални, което увеличава вероятността тя да бъде заменена с ефективна.

"Путин е толкова бесен, че оцелях при неговия опит за отравяне, че е наредил на Службата за затворите да отиде в съда и да поиска промяна на условната ми присъда във ефективна", написа в Туитър Навални.

Говорителката на критика на Кремъл Кира Ярмиш обвини руските власти, че се опитват да го сплашат, за да не се върне в Русия.

По-рано Навални каза, че има намерение да се върне в родината си по някое време преди парламентарните избори през септември догодина.

Русия твърди, че няма доказателства Навални да е отровен, и отрича да се е опитвала да му навреди. Кремъл увери, че Навални е свободен да се върне в Русия по всяко време като всеки друг руски гражданин.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ким Чен Ун

    21 60 Отговор
    ряпа да яде. В москалията е див комунизъм.

    Коментиран от #3, #8, #16

  • 2 Бесен Язовец

    15 62 Отговор
    Навални в затвора а неговите отровители с държавни награди. Това е Русия на Путин.

    Коментиран от #9

  • 3 мдааа

    12 47 Отговор

    До коментар #1 от "Ким Чен Ун":

    Не само див , а пещерен ..
  • 4 До Тиквата

    33 3 Отговор
    Тикво пусни тока в София бе тулуп.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Centurion

    63 8 Отговор
    Глупости, Путин бил бесен,щото не успял да го отрови! Ако руските служби им наредят да те премахнат,няма да осъмнеш. Някой хора губят реалността,и започват да хранят фалшиви илюзии по отношение на собствената си значимост!Навални може да стане,водолаз, космонавт,може кола да го бутне,в банята да се хлъзне,затворник за го наръга,или да духне трабата.Не са казали,не са го приключили.И ако беше сериозна заплаха,до сега нямаше да го има.
  • 8 ххх

    47 6 Отговор

    До коментар #1 от "Ким Чен Ун":

    Да бе,за РФСИН А.Навални си е най-обикновен лишен от свобода,който е нарушил режима на условното наказание.Точно Путин ще се занимава с него ,ей сега при условие ,че му беше в ръцете!
  • 9 тнт

    46 6 Отговор

    До коментар #2 от "Бесен Язовец":

    Някой не го слуша главата,със сигурност не е Путин!
  • 10 Ддддддд

    54 9 Отговор
    Абе на кой му пука за този соросоиден плазмодии Невални-че ни го пробутват всеки ден в сайтовете...
  • 11 яяяя

    36 9 Отговор
    Там му е мястото на негодника!
  • 12 да питам

    4 21 Отговор
    Дали са проверили Никита Исаев , Политковская , Немцов да не са нарушили режима на условното наказание ?!
  • 13 барчо

    18 6 Отговор
    Даже не четох цялата дандания. Нахални има престъпления за които трябва да отговаря. Напълно правилно. И това няма нищо общо с куците инсценировки с "отравянето" му. Който го е отравял да си носи отговорността. Доколкото си спомням имаше един младеж, дето беше спасил някакво дете от удавяне и му дадоха държавна награда. После изнасили едно момиче и си беше осъден като пич. Едното няма нищо общо с другото.

    Коментиран от #15

  • 14 Жоро

    4 18 Отговор
    Властите били наредили. Какви власти в царството на джуджето бе? Той коли и беси в русията. Властите са за парлама пред света.
  • 15 Напуутин

    3 7 Отговор

    До коментар #13 от "барчо":

    Тиксо човешки отпадък.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 246

    20 3 Отговор
    Путин ако искаше Навални да е мъртъв, никакви шансове няма да имаше сега да ръси глупости фюрерът на руската опозиция (както го наричат в Германия) . Жената на Навални отиде да се моли на Путин да го пусне на лечение в Германия и Путин подписа разрешението да напусне страната. Чест нямат никаква тези отрепки от либералния сектор. И логика също.

    Коментиран от #24

  • 18 Бай Шиле

    13 1 Отговор
    Тази "статия" е препечатана от DW ?
  • 19 Бай Шиле

    17 2 Отговор
    Путин три нощи не е спал от притеснение заради "проходната пешка" на САЩ,Навални.
  • 20 Путинчет

    3 7 Отговор
    БКП поздравява КПСС и другаря Владимир Путин от КГБ и ЩАЗИ за разумното управление
  • 21 Баба Ванга

    1 1 Отговор
    Атентат
  • 22 БабаИлийца

    1 3 Отговор
    В корумпирана държава като Ръсия какво да очаква човек? Властта са я заграбили оядени свине като Путин и пасмината му от олигарси. Ще им дойде времето обаче. Господ вижда и ще ги накаже жестоко за това, което причиниха на този народ.
  • 23 ДядоСърп

    0 1 Отговор
    Всеки път като гледам погромите в САЩ се сещам, че има и дупки като Русия и ми става по-добре :)))
  • 24 Ситлер

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "246":

    Стига лъга и измисля, бе! С тоз дългия нос няма да можеш да влезе у клозета на двора. Направо у гащите ше пуснеш, като истински руснак пред немски танк.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания