Last news in Fakti

12 Януари, 2021 19:30 2 397 23

Тръмп: Опитът за импийчмънт е "напълно абсурден"

  • доналд тръмп-
  • импийчмънт

Думите ми преди вълненията във Вашингтон бяха "напълно подходящи", смята републиканецът

Тръмп: Опитът за импийчмънт е "напълно абсурден"  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на САЩ Доналд Тръмп определи усилията на конгреса на демократите, насочени към негов импийчмънт, като "абсолютно нелепи" и добави, че решението на Камарата на представителите предизвиква "огромен гняв".

По време на кратко изказване преди отпътуването за Тексас за посещение на границата с Мексико, Тръмп подчерта, че не иска насилие, но отказа да отговори дали ще подаде оставка.

Той също така нарече действията, предприети от неговите политически опоненти, "продължение на най-големия лов на вещици в политическата история".

Коментарите му са факт, след като демократите от Камарата на представителите представиха предния ден проект за импийчмънт на президента, а днес се очаква да гласуват резолюция с призив към вицепрезидента Майк Пенс да използва 25-ата поправка в Конституцията за отстраняване на президента Доналд Тръмп.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп също така заяви, че обръщението му към тълпата преди щурма на сградата на Капитолия във Вашингтон преди дни е било "напълно подходящо".

Тръмп отхвърли да носи отговорност за гражданските вълнения, последвали неговия митинг на 6 януари, и заяви, че "хората смятат, че казаното от него е напълно подходящо".

Американски президент нападна и големите технологични компании, твърдейки, че те "вършат ужасни неща" за страната. Той вярва, че технологичните гиганти са допуснали "ужасна грешка", визирайки решенията от по-рано на Twitter и Facebook да забранят профилите на Доналд Тръмп в техните социални мрежи, твърдейки, че той подбужда към насилие.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бах - нацист

    62 8 Отговор
    Дръж се Бели човече , щото следва Планетата на маймуните !

    Коментиран от #8

  • 2 смерш

    52 8 Отговор
    Видимо остатъчното бяло ,работещо мнозинство в САЩ се събуди
  • 3 Майна

    43 3 Отговор
    АБСУРДНО Е ВСИЧКО , КОЕТО СЕ РАЗИГРАВА В МОМЕНТА ОТ ЧОВЕШКАТА НИ ГЛЕДНА ТОЧКА. ХОРАТА ТРЯБВА ДА ВЪЗСТАНАТ СРЕЩУ ТОВА НАСИЛИЕ ...ДОБРОТО СРЕЩУ ЗЛОТО...УЧАСТНИЦИ СМЕ В ТОЗИ СБЛЪСЪК
  • 4 смерш

    29 2 Отговор
    Кофти Майна,а нещо да кажеш за цветните изпълнения с тъмночерен цвят?
  • 5 Гост плюс

    56 6 Отговор
    Дръж се Дон - ти вече си Легенда - никакво униние, никакво отчаяние! Ти си борец срещу скритата държава = естаблишмънта. Твоите грешки, дори да си направил - свършиха. Твоите помосли бяха чисти и ясни. Оттук-насетне ще гледаме "сеира" на тези, които те демонизираха през целия ти мандат = псевдо-обединителите = псевдо-демократите.

    Коментиран от #19, #20

  • 6 гост

    4 27 Отговор
    Малко ти е боклук

    Коментиран от #12

  • 7 Цако

    12 5 Отговор
    Власт трудно се дава. Щом в щатите се случва, то при нас дали ще дочакаме ББ да си иде без бой.
  • 8 Зиги

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бах - нацист":

    Ама точно Планетета на маймуните !
  • 9 утиди коня

    17 1 Отговор
    милионен въоражен марш е тръгнал към Вашингтон , зарждайте пуканките
  • 10 Активист на БКП

    19 2 Отговор
    Тръмп и Путин са единствената надежда на белите срещу афроджендърската инвазия !!!
  • 11 Съд и Затвор

    4 23 Отговор
    Най накрая риалити ШОУТО за американския народ на клоуна президент завърши...!!!
    4 години цирк СТИГАТ...! Време е за сериозни ДЕЛА с обвинения за подбудителство в организиран метеж и щурм на Капитолия , опит за неуспешен държавен преврат с поругаване на Американската демокрация..!!!

    Коментиран от #15, #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Аристотелович

    12 4 Отговор
    Не се давай, Дони, нашата съдба също зависи от твоите действия и на истинските американци зад теб!
    Всичките черни и кафяви траверси и техните господари щайнове и бергове могат да печелят само на тъмно и само в атмосфера на страх и хаос.
    Светлина, истина, кураж, сила--и те веднага се наакват.
    Слушах днес как един от техние депутати нарече протестиращите "енеми комбатантс". Това е дори отвъд "по-добре танковете да дойдат". Каква сган само се оказе се крие там.
    Но сега всичко излезе наяве.
  • 14 Мнение

    15 3 Отговор
    Абсолютно еправ Тръмп! Демонкратите преминават всякакви човешки граници. Ако въобще може да бъдат смятани за такива.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 време е

    19 4 Отговор
    Бойкот на Facebook, Twitter, Whatsapp, Youtube и всички те им приложения. Преместете се. Ние ги създадохме, те натрупаха милиарди на наш гръб. Време е да ги съборим.

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 туйонуй

    3 4 Отговор
    Никак не е абсурден. Както е трръгнало, май импийчмънта ще мине. Разбира се, русофилистиците ще квичат, но това ще е част удоволтсвието. Очаквам и когато го съдят, да лъснат много повече истории, а тогава какво плачене ще падне, не е истина.
  • 22 хахаха

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "време е":

    И как точно ще бойкотирате Youtube, а? На всички путиноиди това ви е средството за образование и за разпространение на информацията. Пълни смешници.
  • 23 big

    2 1 Отговор
    Прав е и е така! Аз дори бих стигнал и по-далече: тези действия във Вашингтон много наподобяват майдана в Киев, цветните революции в Африка и другаде, дори действията 90-те в България, т.е. имаме един мозъчен тръст, а тогава на власт бяха демократите! С други думи, какво им пречи и сега да използват някои хора и запалят фитила? Относно "републиканците", те хвърлят на кучетата Тръмп за да си спасят задниците, т.е. конгресменските места! Отново нищо ново, световна практика!