Last news in Fakti

12 Януари, 2021 19:11 2 268 11

Китай: Не дойде ли твърде късно блокирането на Доналд Тръмп в Туитър?

  • китай-
  • туитър-
  • доналд тръмп

Някои хора казват, че подстрекаването на американския лидер към насилие в социалните медии нарушава американското законодателство и правилата за управление на социалните мрежи

Китай: Не дойде ли твърде късно блокирането на Доналд Тръмп в Туитър? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

„Доналд Тръмп е тук, но профилът му го няма“, това несъмнено е смущаващо за американския лидер, който бе забранен от много социални медии в САЩ за „подстрекаване към насилие“. Още по-смущаващото е, че в САЩ, които винаги са пропагандирали „свободата на словото“, президентът на една държава загуби правото си да говори свободно в социалните платформи. Това е голямата ирония на американската „свобода на словото“, пише Радио Китай.

Някои хора казват, че подстрекаването на американския лидер към насилие в социалните медии нарушава американското законодателство и правилата за управление на социалните мрежи и че тези платформи действат в съответствие със закона. Това е вярно. Всяко подбуждане към насилие в социалните медии трябва да бъде забранено. Но въпросът е: през последните четири години той говори твърде много в социалната мрежа, както разпространявайки фалшиви новини, така и подбуждайки към омраза и насилие. Защо американските социални медии се забавиха с действията си?

Както съобщи „Вашингтон поуст“, към май 2020 г. лидерът на САЩ е публикувал над 18 000 съобщения с "невярна или подвеждаща информация" в социалните мрежи от встъпването му в длъжност, от които над 3300 в Туитър. На пръв поглед блокирането на профила на американския лидер в това време трябваше да е разумен и легитимен акт на социалните медии, който да спре разпространението на насилие, но в действителност бе показана огромна доза политически егоизъм.

До напускането на лидера на САЩ от поста остават по-малко от десет дни, но случилото се Капитолия даде старт на неговата политическа ликвидация и неговите поддръжници. В такава политическа атмосфера големите социални медии в Съединените щати забраниха акаунта на Тръмп, не само за да покажат политическа коректност, но и да се разграничат от насилието и да избегнат отговорността.

От това ясно се вижда, че без значение дали се закриват профили или не, в крайна сметка всичко е един политически опортюнизъм.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сократ

    35 2 Отговор
    Краварите стана за смях на цялата планета!
  • 2 Барак Обама

    26 1 Отговор
    Демокрация демокраци свобода на словотоооо - яяя ти няма да постваш в Туитър и Фейсбук!
  • 3 Гост

    9 1 Отговор
    На китай хич не им пука за такива циркаджи, па нюбил той преСидент на саш
  • 4 Бля.бля

    20 1 Отговор
    Китай има мнооого стари сметки с Америка,Шинагото жадува възмездие..
  • 5 среднощен

    18 0 Отговор
    "...От това ясно се вижда, че без значение дали се закриват профили или не, в крайна сметка всичко е един политически опортюнизъм."; Какво повече да допълним...?
  • 6 Как защо са се забавили?

    14 0 Отговор
    Ами щото досега Тръмп им правеше трафик и печалби.Сега обърнаха палачинката като нашите медии.Абе джурналистиката у Хамерика да не е на 112-то място?Кралят е мъртъв....да живее краля!
  • 7 Някой

    6 2 Отговор
    Да се чуди човек да плаче или да се смее на тъпотията по света. Забранили му профилите, голям праЗ! Да го...и Фейсбук, и Туитър, и Инстаграм, и всички тем подобни!!!!! А Китай да мълчи! Жълти тролове!
  • 8 Пламен

    2 16 Отговор
    А на нашия РадеФ кога ще му спрат акаунта във Фейсбук? Освен да вдига юмруци и да подстрекава народа към бунт, какво изобщо друго прави?

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 big

    3 0 Отговор
    Не! Най-лесно е на умряло куче да вадиш нож. Преди това, той е имал възможност да предприеме действия срещу тях и да загубят и пари и други неща!
  • 11 Дарина

    1 0 Отговор
    Перфектен коментар на радио Китай!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания