Last news in Fakti

15 Януари, 2021 19:36 1 643 2

Срокът на експлоатация на Арменската АЕЦ ще бъде удължен

  • армения-
  • аец-
  • експлоатация-
  • атомна енергетика-
  • арменска аец

Арменската АЕЦ осигурява 39% от цялата електроенергия в страната

Срокът на експлоатация на Арменската АЕЦ ще бъде удължен - 1
Снимка: Shutterstock

Армения планира да удължи срока на експлоатация на своята АЕЦ и след 2026 година. Въпреки това страната няма намерение да се отказва от плановете си за строителство на нова атомна електроцентрала. Това се посочва в приетата стратегическа програма за развитие на енергетиката на Армения до 2040 година.

В програмата се отбелязва още, че до 2023 г. ще бъде завършена инвестиционната програма, насочена към удължаване на проектния срок на работа на втори енергоблок на централата, като за целта ще бъдат инвестирани 330 милиона долара, предаде агенция Arka.

В документа се посочва, че строителството на нова АЕЦ след 2023 г. е основна цел на арменското правителство. Арменската АЕЦ осигурява 39% от цялата електроенергия в страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хахаха

    7 2 Отговор
    Ние като сме на зор - оплачи се на арменския поп.Ами те на кой поп да се оплачат?! Нагли русофоби бяха,но като ги нарита Алиев,тихи тревички станаха..И този АЕЦ откъде го имат,не вярвам да е от Рейгън..

    Коментиран от #2

  • 2 ХХХ

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Хахаха":

    Това е съветски АЕЦ. Сделано в СССР.