16 Януари, 2021 14:15 3 019 24

Фейсбук освободи страницата на Доналд Тръмп

  • сащ-
  • фейсбук-
  • доналд тръмп

Профилът отново е активен

Фейсбук освободи страницата на Доналд Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Профилите на американския държавен глава Доналд Тръмп във Фейсбук и Инстаграм са отново активни, съобщи FOX News.

Това стана днес. Страниците бяха блокирани през миналата седмица.

Представителите на компанията обявиха, че забраната ще бъде вдигната след смяната на администрацията. Решението обаче беше въведено по-рано.

Страницата на президента в Туитър е ограничена за постоянно. Действията на социалните мрежи срещнаха сериозно недоволство.

Някои европейски лидери отхвърлиха подобно решение за заглушаване. Държави започнаха да разглеждат специални законодателства по темата.

Полша обяви, че подобно заглушаване може да става само с държавно решение.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бах

    36 3 Отговор
    Сега е момента Тръмп да призове своите избиратели за действие !

    Коментиран от #8, #23

  • 2 реалистъ

    57 3 Отговор
    Клекнаха, след като загубиха милиони за няколко дни.
  • 3 ТаУмВзе

    38 3 Отговор
    Дигиталните корпорации собственост на дълбоката държава връткат болно улавото светче.
  • 4 Късно е

    40 4 Отговор
    привържениците на Тръмп ще ви унишожат !
  • 5 Jedi Master

    2 44 Отговор
    бай дони дъмп е бита карта.
    отива историята като най-слабия президент

    скоро ще го довършат с висящите дела, които до сега успя да отложи.
  • 6 Няма

    47 1 Отговор
    Частна компания предоставяща обществена услуга се изживява в ролята на болшевишки идеологически цензор. Все едно ЧЕЗ да ви спре тока защото набирате на компютъра нелицеприятни текстове. Или А1 да ви цензурира разговорите. И това при положения,че тия платформи са основният комуникационен канал на тероризма. Това става със закон или решение на съд,а не защото на частника му е кеФ! Това няма да бъде забравено и простено.
  • 7 Някой да каже

    39 2 Отговор
    Някой да каже, коя е новата социална платформа,в която са се записали 100 милиона и са игнорирали туитър у фейсбук.Без майтап...питането ми е сериозно.Ще се махна и от Туитър и от Фейсбук,защото освен да шпионират и да ми блокират изказвания,друго не правят.Всеки има право на мнение,и когато това не се допуска се казва довиждане и отписване.

    Коментиран от #13, #16, #18

  • 8 Наблюдател

    3 14 Отговор

    До коментар #1 от "Бах":

    От тук нататък, ще ги призовава от затвора...
  • 9 Хаха

    27 1 Отговор
    Демократичните в сащ хвърлиха милиарди срещу Тръмп по медиите ... Въртяха 6 телевизии , 12 вестника и 200 артиста да правят скечове срещу него 😂 Сега ще им спрат спонсорството вече са излишни 🤣
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 До 7 Някой да каже

    5 0 Отговор
    Сигнал. Препоръчано е от Мъск.
  • 12 ПЕНКО

    10 0 Отговор
    МИНОХВЪРГАЧКИ КЪМ ИНАГУРАЦИЯТА Е РЕШЕНИЕТО ---ФБР НЯМА ОТГОВОР !!!!!! ОТ ТЕРАСА ИЛИ ЗАД ЗГРАДА -/С ДОБРО НАСОЧВАНЕ / И ДУМБА -ЛУМБА -БАЙДЪН И ПЕЛОСИ НА ПАНГАРА + ЦИОНИСТКАТА СГАН !!!!!!!!!!!!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 До модератрчето

    7 1 Отговор
    Защо ми спря коментара ,бре педи недоклатено?
  • 15 До модератрчето

    5 1 Отговор
    След няколко дни ,ще ти счупя пръстите и на двете ръце.Бъди сигурен

    Коментиран от #19

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Рошко

    12 1 Отговор
    И на това му викали демокрация, краварска демокрация а къде остана свободата на словото, е ок нямам нищо против да се цензурира мръсни думи и изрази ама ако се използва за пидстрекаване към насилие, то тогава би трябвало писани ите му да се използват и пред съд, бил гел що не го съдят като казва че наелението трябва да се намали, и как така може точно да предскаже кога ще има пандемия
  • 18 долу марк зукенбърг

    16 0 Отговор

    До коментар #7 от "Някой да каже":

    Преместиха се в Parler обаче Amazon свали хостинга, а Google play i Аpple свалиха приложението му от магазините си. Parler обяви, че търси нов хост и ще е недостъпен за около седмица. Gab е все още достъпен
    След като Fasebook излезе с нови условия за ползване, влизащи в сила от 8.02.21, в които е написано, че ще ти записва всички данни за разговори, контактите, разговорите с камера, местоположението, за това как и колко ползваш телефона, и всичко друго, дори и за батерията ти, и това всичко за твоята собствена сигурност и ако не си съгласен с това, ще ти блокират профилите в Инстаграм, Фейсбук и whatsapp, за 2 дни 25 милиона се преместиха от whatsapp към telegram, което е в пъти по-добро от whatsapp. Днес обявиха, че нямало да ги прилагат, ама твърде късно.

    Коментиран от #24

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Анархист

    8 0 Отговор
    Бойкот на Фейсбук и Туитър
  • 21 Ами

    5 0 Отговор
    то и Парламента в Индия обсъжда въвеждане на законодателство по отношение на социалните платформи, дори се смята, че те могат да бъдат заплаха за националната сигурност
  • 22 ааа

    5 0 Отговор
    Смел, достоен, неподкупен и откровен Тръмп спечели милиони американци на негова страна. За това вият като вълци демократите.
  • 23 соросСадист демоННкретена

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Бах":

    и ко, да утепат къкто яловия кунчеф припок лъф утепа 2 съотечественика, единия поп а другия инвалид?
  • 24 соросСадист демоННкретена

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "долу марк зукенбърг":

    долу фесбукъра
    Преместиха се в Parler обаче Amazon свали хостинга, а Google play i Аpple свалиха приложението му от магазините си. Parler обяви, че търси нов хост и ще е недостъпен за около седмица. Gab е все още достъпен След като Fasebook излезе с нови условия за ползване, влизащи в сила от 8.02.21, в които е написано, че ще ти записва всички данни за разговори, контактите, разговорите с камера, местоположението, за това как и колко ползваш телефона, и всичко друго, дори и за батерията ти, и това всичко за твоята собствена сигурност и ако не си съгласен с това, ще ти блокират профилите в Инстаграм, Фейсбук и whatsapp, за 2 дни 25 милиона се преместиха от whatsapp към telegram, което е в пъти по-добро от whatsapp. Днес обявиха, че нямало да ги прилагат, ама твърде късно.: