Last news in Fakti

19 Януари, 2021 07:57 1 464 4

Кризата се отлага! Премиерът получи вот на доверие от долната камара на италианския парламент

  • италия-
  • джузепе конте-
  • матео ренци

В словото си пред депутатите преди вота Джузепе Конте определи политическата криза, предизвикана от „Италия вива” за излишна

Кризата се отлага! Премиерът получи вот на доверие от долната камара на италианския парламент  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Камарата на депутатите гласува вот на доверие на премиера Джузепе Конте. Това стана след близо деветчасово заседание. Утре предстои вот на доверие в Сената.

С 321 гласа ”за” и 259 ”против” Камарата на депутатите даде вот на доверие на премиера Джузепе Конте. В негова полза от общо 607 присъстващи, гласуваха от движението „Пет звезди”, Демократическата партия, Смесената група, от партията „Свободни и равни”, както и някои депутати от опозицията.

В словото си пред депутатите преди вота Конте определи политическата криза, предизвикана от „Италия вива” за излишна.

Каза, че политическата страница се обръща, призовавайки към нов политически принос за изграждане на широко и стабилно центристко управление, различно от досегашното.

Обеща нов изборен закон по пропорционалната система.

Днес е ред да се произнесе Сената. За да успее, на Джузепе Конте е достатъчно обикновено мнозинство, което в случая означава само гласовете „за” да са повече от тези на „против”.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    0 0 Отговор
    Скоро светът ще бъде разделен на ваксинирани и не ваксиирани, няма да има коминизъм и капитализъм
  • 2 Asdfg

    1 0 Отговор
    Анатолиииииииййййййй, грамотнико! Оправи си заглавието! Не пиши така, че все едно става въпрос за нашият премиер! Анатолиииииииийййййййй, защо сте толкова грамотни всички писачи в този сайт?!?
  • 3 Anonim

    1 0 Отговор
    Криза във вашата медия и при черепа
  • 4 Диверсант

    0 0 Отговор
    Политическата криза в Италия е рекет на мижава партия върху правителството. Нещо като ДПС в България. В случая Матео Ренци иска по голямо парче от баницата за мижавата си партия от 3--4 %
Новини по държави: