19 Януари, 2021 21:30 1 766 12

Санду: Молдова ще активизира сътрудничеството си с ЕС

  • молдова-
  • ес-
  • мая санду

Европейският съюз е готов да помага на Молдова в провеждането на реформи, борбата с корупцията и коронавирусната пандемия, каза председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен

Санду: Молдова ще активизира сътрудничеството си с ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

Молдова ще поднови политическия диалог и ще активизира сътрудничеството си с Европейския съюз, заяви новоизбраният молдовски президент госпожа Мая Санду след проведена в Брюксел среща с върховния представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел, предаде БТА.

Мая Санду отбеляза, че реформирането на правосъдната система е нейна приоритетна цел и се надява на подкрепата на Европейския съюз по този въпрос, в което Борел я е уверил.

Европейският съюз е готов да помага на Молдова в провеждането на реформи, борбата с корупцията и коронавирусната пандемия, каза председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен след срещата си със Санду.

„Можете да разчитате, че ЕС ще подкрепя вашата програма за реформи, включително в съдебната област, а също изключително необходимата работа за борба с корупцията, противодействие на пандемията от коронавирус и възстановяването (на икономиката)", заяви Фон дер Лайен в Туитър.

„Обсъдихме важността от по-бърз достъп до ваксини против COVID-19 за гражданите на Молдова и необходимостта от осигуряване на оборудване за здравната система, важността от финансова помощ за нашата страна в близките години и значимостта на "Източното партньорство" за нашето движение към европейските ценности и стандарти”, написа Санду във Фейсбук след срещата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ха така

    11 2 Отговор
    Банани без опашки и секи магазин кореком! Но! Трябва либерална толерастия!

    Коментиран от #10

  • 2 БАЙ Х@Й‼

    7 1 Отговор
    А у нас КУРупция има ли или е само усещане⁉️

    Коментиран от #4

  • 3 ББ боса

    9 6 Отговор
    Гледайте България. Това ви чака.
  • 4 Брендилия

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "БАЙ Х@Й‼":

    Има, зер мислиш няма курупция, па и куронавирос си отимахме. Мани, мсни страшна е работата
  • 5 ТаУмВзе

    5 3 Отговор
    Сороснята в действие! Няма да са танкове тоя път.

    Коментиран от #6

  • 6 ха ха хаааа

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    Танкове , ракети и петолъчки само са ти в главата .

    Коментиран от #7

  • 7 Сульо

    8 2 Отговор

    До коментар #6 от "ха ха хаааа":

    А на вас лудите "демократи" ,"демокрация" има само в празните ви, размътени от евтина американска пропаганда глави.

    Коментиран от #8

  • 8 Брендилия

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Сульо":

    Ами нали заради американската деморазкрация се появи куронавироса в света
  • 9 Българина

    4 4 Отговор
    EврoГЕЙcкият cъюз e гoтoв дa пoмaгa нa Мoлдoвa в прoвeждaнeтo нa рeфoрми, бoрбaтa c кoрупциятa, кaзa прeдceдaтeлят нa Eврoпeйcкaтa кoмиcия Урcулa фoн дeр Лaйeн.

    А в България КОГА?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 10 Де Факто

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ха така":

    Като си погледна сметките за ТОК, ВОДА, ДАНЪЦИ, ВИНЕТКИ, СИНЯ ЗОНА, ТЕЛЕФОН, КАБЕЛ, НЕТ.....си спомням, ЧЕ ПО ВРЕМЕТО НА СОЦА НЯМАШЕ БАНАНИ.🤣🤣🤣
  • 11 Сделано в СССР

    3 5 Отговор
    Русофилите у нас са мобилизирани и ведно с господарите си от Кремъл започнаха да громят като за последно Америка. :)) Русия не се стреми да догони демократичния свят, а иска да го върне в епохата на феодализма.Путин иска да развърже ръцете си и свободно да дерибейства, да арестува и трови политическите си опоненти, да репресира руските граждани,да воюва срещу мирния свят,да подхранва корупцията, крайния национализъм, сепаратизма, да организира терористични акции и подривна дейност, да мами, да превзема и ограбва.
  • 12 Браво

    0 3 Отговор
    Радвам се, че още един народ се спаси от руските сатрапи!
Новини по държави: