Last news in Fakti

19 Януари, 2021 18:11 1 686 15

Кремъл обяви, че „няма да обръща внимание” на натиска след ареста на Навални

  • алексей навални-
  • навални-
  • кремъл-
  • арест-
  • русия-
  • дмитрий песков

Москва чува западните призиви, но "няма да позволи външна намеса"

Кремъл обяви, че „няма да обръща внимание” на натиска след ареста на Навални - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Кремъл обяви, че арестът на руския опозиционер Алексей Навални в Москва е вътрешен въпрос и няма да обръща внимание на западните призиви Навални незабавно да бъде освободен от ареста.

„Чуваме тези заявления, но в този случай не можем и нямаме намерение да им обръщаме внимание", каза говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той посочи, че „това е абсолютно вътрешна работа" и Москва няма да позволи на никого да се намесва в нея, предаде ТАСС.

Навални беше арестуван в неделя вечерта на летище „Шереметиево”, след като се завърна в Русия за първи път след отравянето си с нервнопаралитично вещество „Новичок” през лятото. Властите обявиха, че той остава в предварителен арест за 30 дни до началото на съдебния процес срещу него.

По-рано Михаил Ходорковски - бившият руски петролен магнат, изпаднал в немилост пред Кремъл - определи задържането на опозиционера Алексей Навални като опит на президента Владимир Путин да покаже, че все още е "алфа кучето" в страната. "Путин усеща, че трябва да покаже, че е главното животно в стадото, или хората ще смятат, че той вече не е алфа кучето", коментира от Лондон 57-годишният Ходорковски. Самият Навални призова за протести в Русия. "Не се страхувайте, излезте по улиците. Излезте не за мен, а за вас и вашето бъдеще", каза той във видеопослание, публикувано в Туитър.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    37 7 Отговор
    Демек затваряйте си човките живейте си соросидния живот и не гледайте към Кремъл да ни загрят по някое време!
  • 2 кнаус 485

    37 4 Отговор
    Русия е суверенна страна...какъв натиск върху нея и на какво основание....какво ще стане, ако русия също почне да оказва натиск тук и там....боклуците що не оказват натиск върху нашата тиква- откровен мафиот макар и временно облечен в държавна власт...писна ми от двойни стандарти и затова се настройвам срещу ЕС....ще гласувам за тези, които обещаят ще ще разследват тиквата и ше го вкарат в затвора...
  • 3 Друг гост

    21 3 Отговор
    Разбира се! Нормално.
  • 4 324

    37 5 Отговор
    Правилно! Дори е прекалено дипломатичен.
  • 5 Генералът

    36 7 Отговор
    Никой няма право да се меши във вътрешните работи на която и да е страна. Най малко пък на Велика Русия.
  • 6 🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺

    34 5 Отговор
    ОТ МОСКВА НЕ ПРЕГОВАРЯТ С ТЕРОРИСТИ!!! ЗА ТЕРОРИСТИТЕ ПРАЩАТ ГЕНЕРАЛ ГЕРАСИМОВ ДА ДЕЙСТВА!!!
  • 7 Браво Слави

    8 1 Отговор
    ... "политически" неграмотник!!!
  • 8 НАВАЛНИ е Предател изписано меу на

    28 2 Отговор
    Челото, чете се злобата в очите му!!! Ще мине по "Пълна програма," ще се спази "буквата на закона!!!

    Коментиран от #11

  • 9 Ами то

    30 1 Отговор
    Точно пък руснаците да се огънат на джендарлъжкият натиск-никога...Те имат достойнството и честта да живеят по техните си закони...
  • 10 Борис Годунòв

    26 0 Отговор
    Нормално. Русия пред нищо не се е огънала. Странно защо на индивид като Навални се обръща толкова внимание.
  • 11 kkk

    21 1 Отговор

    До коментар #8 от "НАВАЛНИ е Предател изписано меу на":

    Няма да се спазва "буквата", а всяка точка, запетайка и тиренце на всеки закон и мижава наредба ще се спазва. Той затова и Кавални изглежда толкова отчаян- отлично знае, че ще го "гонят до край и по устав", а като всеки мъж ходил в казармата е наясно, че по-отвратително нещо от "гонката по устав" просто не съществува.
    От 2-3 места чета коментари, че може да му нахендрят и чл. 275 УК РФ, тоест "Държавна измяна" понеже срещите с агенти на чуждо разузнаване (когато знаеш, че срещу теб е такъв агент) се счита за шпионаж- там "наградата" е от 12 до 20г. "почивка".
  • 12 Сандо

    15 1 Отговор
    Прави впечатление втвърдяването на тона на руските политици към САЩ и Запада.Много е вероятно за тези 30 дни навални да разкаже неща,за които само се досещаме.Вероятността да бъде съден като предател,ако се докажат връзките му с чужди разузнавания,е голяма.Това ще бъде и последвано от разправа с петоколонниците.Идват избори и Русия ще се изчисти от вражи елементи.Ако това стане,западът ще реве и стене,а разделението на света ще е факт.Въобще,започва една много интересна година с непредсказуем край.
  • 13 Скептика

    14 0 Отговор
    Ех тоз Навални нищо не иска за себе си, само за народа мисли, политически светия. По мое скромно мнение прекалено много внимание се обръща на една мижава персона
  • 14 Вълко Червенков

    3 18 Отговор
    С Рускенефа е свършено.Ареста на Навални показа за пореден път,че Плешивото Кремълско Изчадие се тресе от страх.В никоя нормална държава няма да се занимават с някакъв блогър или политик,който плюе власта.Само в Тоталитарни Кочини като Фалиралата Сибирско-Азиатска Кочина се случват такива неща.
  • 15 Кински

    5 3 Отговор
    Ходорковски знае кво говори .най богатия в Русия беше смазан от Путин .къде отидоха всички бизнеси и милиарди на Ходорковски. .в приятелите на Императора .Ходорковски поне не го пробваха с новичока .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания