Last news in Fakti

21 Януари, 2021 14:35 1 519 5

Спад на случаите на заразяване с коронавирус за 7 дни в Германия

  • германия-
  • коронавирус-
  • ваксина

Важно е разпространението на вируса да бъде овладяно, за да може страните да се предпазят от нови, по-заразни негови щамове

Спад на случаите на заразяване с коронавирус за 7 дни в Германия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Германия регистрира намаляване на броя на случаите на заразяване с коронавирус за една седмица, съобщи днес институтът за инфекциозни заболявания "Роберт Кох", цитиран от ДПА.

Броят на новите заразени на сто хиляди души в рамките на седем дни е 119, което е най-ниската стойност от 1 ноември. През последните десет дни има тенденция този показател да намалява. На 22 декември те бяха 197,6, предава БТА.

Въпреки тази тенденция ситуацията в германските провинции е различна: с най-много новозаразени на сто хиляди души за седем дни са Тюрингия /225/ и Бранденбург /203,3/. Най-ниска е тази стойност в провинция Бремен - 76,6.

Германските здравни власти регистрираха днес 20 398 нови случая на заразяване с коронавирус за последните 24 часа, с които общият брой на заразените в Германия достигна 2 088 400. Новите смъртни случаи през последното денонощие са 1013, тоест общият брой на починалите от вируса вече е 49 783.

Германските власти удължиха срока на ограничителните мерки във връзка с коронавируса, по силата на които училищата и магазините, които не продават стоки от първа необходимост, са затворени до 14 февруари.

Германия може да бъде принудена да затвори границите си, ако съседите ѝ не предприемат мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, заяви днес пред телевизия А Ер Де Хелге Браун, началничката на канцеларията на канцлера Ангела Меркел, предаде Ройтерс.

Браун изтъкна, че е важно разпространението на вируса да бъде овладяно, за да може страните да се предпазят от нови, по-заразни негови щамове.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Безинтересан

    2 0 Отговор
    Голама новина
  • 2 Фреди ама не Меркюри

    1 0 Отговор
    Тва от Германия ли е снимка с тия плочки е като в болницата в Петрич
  • 3 Това е благодарение на Това,че

    0 0 Отговор
    ТО-тата вече официално почнаха да упавлияават Мамунустан
  • 4 честен ционист

    0 0 Отговор
    Панацеята Байдън от вчера вече цери американците. Скоро ще изпрати в Европа Цветето Камала да ви озари с красотата си и ще настане благоденствие.
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Нал,новия щам ги е нападнал??Как тьй??
Новини по държави: