27 Януари, 2021 14:50 3 054 6

Протести на полицаите в Румъния

  • румъния-
  • протест-
  • полицаи

Недоволство срещу замразяване на разходи

Протести на полицаите в Румъния - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Пореден протест на полицаи се проведе в Румъния, съобщи Romania Insider.

Демонстрация се провежда пред министерството на вътрешните работи. Изказва се недоволство срещу замразяването на заплатите в бюджетния сектор.

Протести има в няколко града. Смята се, че правителството подготвя и други съкращения на разходи.

Новото правителство обяви ново постановление. С него замрази заплатите в бюджетния сектор.

Минималната работна заплата беше повишена само със 78 леи. Търсят се мащабни бюджетни икономии.

Работещите в няколко бюджетни сектора вече организираха протести. Полицаите вече обявиха, че няма да налагат глоби за някои нарушения в знак на протест.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 РАДИО ЕЛТО

    3 1 Отговор
    има полицай и полицай
  • 2 Шпек

    12 3 Отговор
    В БГ мутрите работещи в охранителните фирми си докарват допълнително пари като полицаи—биячи на малолетни младежи по митингите.Ще си платят,рано или късно ще има възмездие за тези садисти окървавили летните протести на Българите срещу мутрите в управлението на държавата.
  • 3 Сержант Мамалигару

    4 1 Отговор
    Много бием,малко плащат..
  • 4 сектант

    9 0 Отговор
    НАШИИТЕ ПРОТЕСТИ НИКОЙ НЕ ГИ ОТРАЗЯВА РУМЪНСКИТЕ СА ПО-ВАЖНИ И ТОВА ЧЕ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ПОКАЗВА СРЕДЕН ПРЪСТ НА ХОРАТА ОТ ПРОЗОРЕЦА НИКЪДЕ НЕ ГО ПИШЕ
  • 5 невярващия

    0 0 Отговор
    Абе докарайте ги в България тия непослушковци и те да ни играят по един бой.Пък ако им хареса то Боко ще им плати добри заплати.
  • 6 DRAKUL

    1 0 Отговор
    След не много време и България независимо кои ще са на власт ще се наложи да се замразяват заплати в бюджетният сектор и съкращаване на щатове.Пред изборното харчене неколко месеца на неколко милиярди от жипката неминуемо ще доведе до това или до гръцкия сценарии.
Новини по държави: