28 Януари, 2021 10:31 1 996 10

Протест на студенти и гимназисти в Гърция

  • гърция-
  • атина-
  • протест

Министърът на общественият ред Хрисохоидис заяви, че полицията ще следи да не се извършват хулигански прояви и разпространение на наркотични вещества в университетите

Протест на студенти и гимназисти в Гърция  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Студенти, преподаватели и ученици от гимназиите се обединиха в обща демонстрация днес въпреки забраната на полицията за събиране на повече от 100 души на обществени места. Недоволството избухна по повод внесен в парламента проектозакон.

Студентите, които са подкрепени и от основната опозиция в лицето на лявата СИРИЗА, настояват да се оттегли предложението за влизане на полицейски патрули в университетите. От опозицията заявиха, че „това не се е случвало от годините на военната хунта“.

Министърът на общественият ред Хрисохоидис заяви, че полицията ще следи да не се извършват хулигански прояви и разпространение на наркотични вещества в университетите.

Втори ден продължава стачката на работещите в търговския флот на пристанищата Пирея и Солун. Те искат да се отмени заповед на министъра на флота, която допуска кораби да влизат в пристанищата без разрешително за навигация, което според синдиката на пристанищните работници е голям риск за живота на работещите.

В резултат на стачката десетки търговски кораби не могат да акостират в Пирея и Солун.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз40🏴‍☠️

    14 8 Отговор
    Въвежда се новия ред по света. Няма да ни подмине. Демокрациите, които ни се даваха за пример станаха по-големи фашисти и от годините на ВСВ.
  • 2 Stéphanie 🎲

    4 6 Отговор
    Ако влизане на полицейски патрули в университетите ,лицеи ще помогне за
    СпиранЕ ,борба с разпространение на наркотични вещества е супер идея .Трябва да се спре тази гънгрена колко млади ученици имат зависимост ???Новото поколение малко се изроди трябва контрол

    Коментиран от #5

  • 3 Мъдрият

    14 5 Отговор
    Абе братя гърци, защо вие продължавате да протестирате за щяло и нещяло?

    А за единственото нещо за което наистина трябваше да протестирате - когато ви затвориха православните храмове за миряни, тогава вие си мълчахте?!

    Значи замислете се - дали сте православни християни - наистина , на дела?

    Защото, както казва Св. апостол Иаков: "Вярата без дела е мъртва!"

    Коментиран от #4

  • 4 Stéphanie 🎲

    2 14 Отговор

    До коментар #3 от "Мъдрият":

    Дядо Попе 😂Зарежи ти таз религия кому е нужна,който иска да си вярва да не пречи на другите,слез на земята има реални важни неща в живота проблемите които са около нас 😉 ??!!!Хората протестират за важни неща не за глупости. В същото време живеем в общество на пълен контрол: факт е, че може да бъдем непрекъснато подслушвани, да се събират данни за нас и т.н. "Контролът върху обществото днес е достигнал непознати досега степени на нажежаване".Днес всички си мислят, че гражданското неподчинение може да сработва постоянно. Въпросът, който пораждат тези движения, е следният: каква голяма кауза защитават? Голямото предимство на интернет е, че народът има достъп до алтернативна информация.

    Коментиран от #7

  • 5 Денис

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Stéphanie 🎲":

    Моля мисли и разсъждавай, целта е абсолютен контрол, целта не е нито "опасният вирус" нито наркотиците, казва се всяване на страх чрез полицейски терор. Защо не забранят Е-тата в храните щом толкова мислят и за загрижени за общественото здраве, защо онкологичното заболяване не е безплатно, защо общественият транспорт не е безплатен, също ще намали вредни емисии например и въздухът ще бъде по-чист, нали всички правителства са много загрижени, че ни карат да си купуваме маски и препарати. Интересува ги абсолютният контол, останалото е приказки за лека нощ, Събуди се.

    Коментиран от #6

  • 6 Stéphanie 🎲

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "Денис":

    Не иде реч за децата 😕това е друга тема ,борба с разпространение на наркотични вещества  в България също не е по добре колко деца са зависими???Моя приятелка е социален работник бедна ти е фантазията какво чувам почти всяко 10 дете на 15,16 г. ,ПУШИ канабис ,опитвало е или зависимо да не говорим за други мизерии.Децата полудяха бе човек ,какво правим ние големите здравомислещи хора за децата си ???Трябва контрол за децата
  • 7 Мъдрият

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "Stéphanie 🎲":

    Не говори като безумна!
    (Аз идруг път съм те виждал да пишеш безумни и богохулни неща!)

    Напротив - за човека няма по-важно нещо от спасението на душата му!

    А спасението става само чрез Господ Иисус Христос и то само в Православната вяра и църква!

    Коментиран от #8

  • 8 Stéphanie 🎲

    4 9 Отговор

    До коментар #7 от "Мъдрият":

    Ти ли ще ми даваш тон в живота баща ми кой си ???Какви църкви каква душа и бръмбари те хлопат не знам 😂Религията не ти плаща тока ,не ти купува храна ...мисли земно бе Отче ,нито те ликува ако паднеш болен.А стига бе религията е митология .Нямаме машина на времето и няма как да пратим камера в момента на смъртта на Христос, за да видим дали той ще възкръсне. По онова време не е имало лаборатории и микроскопи, че да анализираме процесите на клетъчно ниво.Най-древният археологически фрагмент от Евангелието, P52, се датира на около 100-175 г. сл.н.е. Това означава, че са минали около две поколения от живота на Христос до появата на първото археологическо доказателство за неговото съществуване. За някои това е достатъчно дълъг период, за да се усъмним.Разбира се, че учен може да вярва във Възкресението, но това е само поради простата причина, че всеки учен е подвластен на Ефектът на Дънинг и Крюгер. Тоест може да са някакви дипломирани учени примерно по биология или химия, но съответно да са доста слаби по история, история на религиите, по физика или по математика. И съответно слабите им познания в тези науки могат да ги накарат да вярват във всякакви измислици по отношение на тези науки.

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Мъдрият

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "Stéphanie 🎲":

    Дa, aз щe ти дaвaм тoн в живoтa, зaщoтo ти cи пoзвoлявaш дa мe нaпaдaш бeз дa cъм тe прeдизвиквaл!

    Ocвeн тoвa виждaм, чe c тaкивa възглeди cи дирeктнo зa някoй пo-гoлям кaзaн в aдa, и прocтo ce oпитвaм дa ти пoмoгнa, дa ce избaвиш oт зaблуждeниятa cи!

    Дa ce избaвиш oт aтeизмa, бeзбoжиeтo, бeзумиeтo - зaщoтo Cв.прoрoк и цaр Дaвид кaзвa в eдин oт пcaлмитe cи: "И рeчe бeзумeц в cърцeтo cи: нямa Бoг..." - тoecт имa ли пo-гoлямo бeзумиe oт тoвa, чoвeк дa миcли чe тoзи cвят нямa Cъздaтeл?

    Aз личнo пoчти нe cъм cрeщaл чoвeк нaпocлeдък кoйтo дa нe вярвa, чe имa Бoг. (Cрeщaм мнoгo хoрa, кoитo вярвaт cлaбo, пoгрeшнo, нeпрaвилнo, пoвърхнocтнo...) Aз caмият пoвярвaх прeди мнoгo гoдини - кoгaтo бях нa 20г, oтнaчaлo caмo c лoгичecки рaзcъждeния.
    Прocтo ce зaмиcлих върху cлeднoтo: aкo взeмeм нaпримeр eднa грaдинa и я ocтaвим нa прoизвoлa - хaoca мoжe ли дa рoди рeд? Вceки знae oтгoвoрa - нe мoжe! Щe cтaнe oщe пo-гoлям хaoc!

    A кaк тoгaвa някoи бeзумци cи миcлят, чe вceлeнaтa c нeйнитe тoчни и прeцизни физични зaкoни, и зeмятa и хoрaтa и цвeтятa рacтeниятa, птицитe, живoтнитe, прирoднитe крacoти... и въoбщe вcичкo прeкрacнo нa тoзи cвят - мoжe дa възникнe cлучaйнo, oт нищoтo, oт хaoca... Тa тoвa e върхoвнo бeзумиe и мaлoумиe!

    Така разбрах, че има Бог, а окончателно повярвах, когато прочетох Библията, Новия Завет, Евангелие от Матей 5, 6. 7 глава. И после постепенно се обърнах към Бога и към Православието...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: