Last news in Fakti

29 Януари, 2021 07:57 2 973 13

ЕК: Не можем да очакваме “Фронтекс“ да остане в Унгария

  • фронтекс-
  • унгария-
  • ес-
  • виктор орбан

Съдът вече отсъди, че унгарското правителство е нарушило европейските правила, като не е дало право на мигранти да кандидатстват за убежище и насилствено е депортирало хора към сръбската граница

ЕК: Не можем да очакваме “Фронтекс“ да остане в Унгария  - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"Не можем да очакваме “Фронтекс“ да остане в Унгария и да помага да се спират хората, които искат да пристигнат там, както и ако не се спазват основните права и европейско законодателство".

Така еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон коментира днешното решение на граничната агенция на Европейския съюз да спре оперативната си работа в Унгария.

От "Фронтекс" са категорични, че ще възобновят дейността си, само ако Унгария изпълни задълженията, които произтичат от решението на Съда на Евросъюза.

През декември миналата година той отсъди, че унгарското правителство е нарушило европейските правила, като не е дало право на мигранти да кандидатстват за убежище и насилствено е депортирало хора към сръбската граница.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадно

    46 1 Отговор
    "Фронтекс" са всичко друго, но не и преграда за брадатите лекари и инженери, по скоро са легални трафиканти.

    Коментиран от #4

  • 2 Пурко

    42 2 Отговор
    Имат топки и не им дреме на унгарците! Бравос! А нашия германски послушков до къде ни докара!?!
  • 3 Сатъра на Хана

    50 0 Отговор
    .... Мили Западноевропейски "Братя" ......
    И аз не мога да приема че неукия имигрант в Германия , приютен от Меркел получава 10 пъти повече от баща ми пенсионера с 40 годишен стаж ....
    ......... Затова ви мразя безплатно - и вас и вашите ятаци в България - мутрите , бейовете и обикновените рептилии

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 един от многото

    37 0 Отговор
    Много хубаво е направило Унгарското правителство , който ги иска да си ги прибира в държавата. Малко са боклуците в Европа , че ще обираме и световния! Кой от която граница влязъл , на камион и до там!
  • 6 324

    22 0 Отговор
    И в България искаме да се депортират, пък да ни съдят, свикнали сме да плащаме за зулумите на управляващите, а това ще е в полза на България!
  • 7 БОЗА

    29 1 Отговор
    ""Не можем да очакваме “Фронтекс“ да остане в Унгария и да помага да се спират хората..."

    Т.е. фронтекс не пази граници...а следи те да са отворени така ли-направлява и улеснява т.н. "мигранти"...при Орбан тези не минават явно...айде,кой откъде е... ;-)
  • 8 ГрУЮ

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сатъра на Хана":

    Той и в България имигранта получава повече от баща ти, че даже и от повечето работещи
  • 9 ХайлАдолф

    15 3 Отговор
    Браво на Унгария , така трябва да се действа , за да бъде спряна инвазията на наглите мюслипалчища .
  • 10 Бесен Язовец

    4 22 Отговор
    Орбан ще бере ядове както и източния му ментор. народите ще берат ядове заради такива самовлюбени политици които си мислят че ще векуват или след тях потоп

    Коментиран от #12

  • 11 Аз40🏴‍☠️

    15 3 Отговор
    Еврократите/глобалистите искат пълен федерален контрол върху всеки аспект от живота ни.
  • 12 Ами

    11 5 Отговор

    До коментар #10 от "Бесен Язовец":

    Юситуацията показва, че Унгарците берат положителни дивиденти и се държат достойно, ваксини от Русия, бежанци алт от страната им и т. н. Ако пък не ги искат в ЕС, ще отидат къмевразийския и ще са в пъти по-добре. Я виж в Сърбия, и руски и кетайски и американски ваксини, а ние тук чакаме някой да дойде да си изтрие подметкиту, а ние доволно да ги оближем и скимтим. Хората имат достойнство, а ние сме големи на маса иначе овче стадо.
  • 13 Независим си

    12 2 Отговор
    тогава,когато никой не те държи за топките.С компромати за далавери,корупция за милиарди.Това е тайната на Орбан.Не могат да го притискат с нищо.Той без Евросъюза може,но те без Унгария- не! Първото и най важното: За един мандат изчисти всички кредити на Унгария.Натрупани преди него, от послушни по,миари.Така превърна Унгария в независим фактор в Европа.Имаш дългове към МВФ,Световна банка- ще играеш по тяхна свирка.Преди ерата" Орбан" унгарския форинт копаеше дъното.Безработицата стигна катастрофални размери.При младите - до 35 г имаше ниво над33%!. Сега са в космоса,в сравнение с нас.Бяха най бързо топяща се нация в Европа.С безлихвени заем,за жилище,който при трето дете се изплаща изцяло от Държавата, с еднократно изплащане при второ и трето дете приравнени в евро-25 хиляди.Детска градина за трето дете езплатни.Здравеопазване за майките и децата на 100% се поема от държавата.Нали забелязвате,кой е трън в очите на Европуделите! Австрия и Унгария.Бивша империя- Австроунгария.Но там има нация и Държавници- не политици еднодневки.
Новини по държави: