Last news in Fakti

29 Януари, 2021 09:39 1 702 15

Гутериш: Няколко компании са прекалено влиятелни

  • антониу гутериш-
  • оон-
  • социални медии

Критики за социалните медии

Гутериш: Няколко компании са прекалено влиятелни - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш обяви, че трябва да се реализират глобални правила за регулиране на социалните медии, съобщи ТАСС.

Подобни призиви бяха обявени от редица европейски представители. Според Гутериш е важно да няма компании, които да могат да закрият профила на американския президент по собствено решение.

Големите социални платформи закриха профила на Доналд Тръмп преди няколко седмици. Гутериш смята, че не трябва да се дава прекалено голямо влияние на няколко компании.

Някои европейски държави започнаха действия за ново законодателство. То трябва да осигури регулация на социалните медии.

Компаниите обясниха, че решенията са взети след широко разглеждане на пуснати съобщения. Още по време на кампанията републиканците обвиниха платформите в прикриване на информация за определени кандидати.

ЕС обяви, че обсъжда нов вид законодателство по темата.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дедо Герчо

    19 0 Отговор
    ДУБРУТРО,ГЛОБАЛИСТИТЕ ГО ЗАГАЗИХА...ХЪХЪХЪ..
  • 2 Хахаха

    21 0 Отговор
    Речта на Путин в Давос. Говори за същото.
  • 3 ТаУмВзе

    16 0 Отговор
    Корпорацията ви държи на каишка всичките еврогейци крадливи Палави.
  • 4 среднощен

    18 0 Отговор
    Предстоят "интересни дни"...? Когато акционерите в тези компании искат печалба от акциите си "на всяка цена" - дали се досещате за "тази цена", която трябва след това да плащат всички, включително и те..? Да блокират профила на президента на САЩ по време на мандата му - това ако не е наглост, "здраве му кажи"...!
  • 5 Гоуст

    8 0 Отговор
    Докато 90% от съдържанието е контролирано от 10-тина компании - Гугъл, Фейсбук, Тнецент, Байду, Амазон, донякъде Ябълката и тн - нещата ще продължат да се влошават.

    Държавите, в текущата им форма, с някакъв си тъп вирус не могат да се справят година, а някой и една елементарна ТОЛ система не могат да внедрят няколко години. Е, дали ще могат да се справят с контрола на нещо толкова динамично като Интернет, където за година правиш половин милиард нови потребител? (Справка - ТикТок, Телеграм). Единственото решение за мен е минаване към дистрибутирани технологии, нещо като Казаа и Напстер, за който помни.

    Коментиран от #6

  • 6 Гоуст

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Гоуст":

    И да се допълня, че май натиснах сенд прекалено рано. С дистрибутираните технологии контролът ще се прехвърли отново в потребителите - а това е точно каквото И корпорациите, И властимащите НЕ искат да се случи.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Перо

    5 0 Отговор
    Някои социални мрежи удариха и тиквата и Пеевски в земята,по цензура,закривайки профила на Д.Тръмп. Явно има някои собственици,които се мислят още за богопо-рани и е редно световните организации да им ограничат правата,чрез нов международен,регулаторен орган.
  • 10 Рошко

    5 0 Отговор
    Хеле пък сзо, май стана най голямата заедно с майкрософт
  • 11 Рошко

    3 0 Отговор
    Хеле пък сзо, май стана най голямата заедно с Майкрософт, та вие отдавна сте им станали пионки
  • 12 Аз40🏴‍☠️

    6 0 Отговор
    Вижте, това е голям плюс за нас, защото си хлопнаха вратата, а нямат ключ. Излязоха на светло. Виждаме ги. Не са само технологичните анти-социални мрежи/компании такива. До това ще се стигне рано или късно. Мислете, какъв контрол упражняват те и ви се изяснява, какъв упражняват примерно анти-медицинския картел. Мислете.
  • 13 ЪРП

    3 0 Отговор
    ЧЕ ТО ТЕЗИ "КОМПАНИИ" СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ТОЧНО ЗА ГЛОБАЛНО СЛЕДЕНЕ И КОНТРОЛИРАНЕ НА ХОРАТА И СА НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА ТЕХНИТЕ МРАКОБЕСНИ СЛУЖБИ!!!.......ТОВА САМО ГУТЕРИШ ЛИ НЕ ГО ЗНАЕ???
  • 14 Мелинда

    3 0 Отговор
    А бе ние с моя Гей Билтс хубаво сме го измислили вирОса та да си стоят в къщи всички и да се занимават с компютри и таблети, сега този и онзи и Путя и Ши Джин-а искат да ни развалят далаверата. Диджитъл Призън няма да се предаде толкова лесно-младите г*о*ве*д*а вече немат излАзяне от върчуъла. Наши са!
  • 15 Елементарно е

    1 0 Отговор
    Защо мислите че дронподводници на Русия и Китай непрекъснато са в акваториите на оптичните кабели? Чакат команда,затова.