Last news in Fakti

29 Януари, 2021 20:38 1 592 29

Путин удължи с 5 години ключов договор за ядрените оръжия

  • нов старт-
  • русия-
  • сащ-
  • договор-
  • оръжия-
  • владимир путин-
  • ядрени оръжия

Удължаването на договора отговаря на националните интереси на Руската федерация

Путин удължи с 5 години ключов договор за ядрените оръжия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руският президент Владимир Путин подписа в петък закон за удължаване с пет години на договора Нов СТАРТ за контрол на ядрените оръжия, който е последният по рода си пакт между Русия и САЩ, се казва в изявление на Кремъл, цитирано от Ройтерс.

Русия заяви, че удължаването до 5 февруари 2026 г. ще влезе в сила, след като двете страни обменят дипломатически ноти и след като всяка от тях завърши вътрешните си процедури. Долната и горната камара на парламента на Русия гласуваха в сряда за ратифициране на удължаването на действието на договора, предаде БНР.

"Удължаването на договора отговаря на националните интереси на Руската федерация, позволява да се поддържа прозрачността и предвидимостта на стратегическите отношения между Русия и САЩ, стратегическата стабилност в света, както и насърчаване на развитието на процеса на ядрено разоръжаване", се казва в официалното изявление на Кремъл.

Подписаният през 2010 г. договор Нов СТАРТ (Договор за намаляване на стратегическото въоръжение), който трябваше да изтече следващата седмица, е крайъгълен камък за глобален контрол на ядрените оръжията и ограничава броя на стратегическите ядрени бойни глави, ракети и бомбардировачи, с които Русия и САЩ могат да разполагат.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    29 34 Отговор
    Сороснята да му целувате ръка на президента Владимир Владимирович Путин, че досега не ви е направил на пепелище!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кой

    27 35 Отговор
    Ало "независимите медии" днес излезе истината за "двореца на Путин" показан и сниман. Кой сега ще се извини на Русия за лъжите?!

    Коментиран от #14

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 хи хи хи хи

    6 1 Отговор
    Айдеееее, очаквам под тази статия бройката на коментарите да надхвърли стотарката;))))

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 3,14К

    13 5 Отговор
    Светла Петрова в интервю с Певчах за 3D анимацията на Навални се изложи тотално. Защо не пусне видеото, че този дворец отвътре е строителна площадка и обзавеждането е от строителни материали. Защо не я попита как е изнесла бутилките от хотела. И колко биткойни са им преведени , освен пари.

    Коментиран от #9

  • 8 Ммм...да

    6 0 Отговор
    Такива като нас трябва да се радват.Защото не се ли разберат Големите,ние първи ще гризнем дървото.
  • 9 Професора

    11 19 Отговор

    До коментар #7 от "3,14К":

    Скоро всички около шпионина Навални ще ги боли главата!
  • 10 Млада и умна комуниска

    2 11 Отговор
    Смешно звучи : Путин удължава 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    Коментиран от #13

  • 11 Кико

    4 0 Отговор
    Предлагам и ние да направим същото като Русия
  • 12 Само споделям

    0 9 Отговор
    това не е виц!!!! Кандидатствах за работа като отговорник смяна в производствен цех.Удобриха ме и поканиха на интервю.Отивам и беседата започва..."Владеете три чужди езика,с висше образование сте,млад интелигентен мъж с опит в работата с хора,с компютърни умения,с поведение,уважавате ОКОЛНИТЕ....кажете ми какво да ви правя,струва ли си за 1400 лв. да пропилявате живота си в този цех?". Турчин съм и такъв ще остана!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 13 Дърт демократ

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Млада и умна комуниска":

    Подобни договори се подписват поотделно в съответните страни, а на официална среща се въвеждат в сила!
  • 14 барчо

    7 17 Отговор

    До коментар #3 от "Кой":

    Дааааа! Истината излезе изцяло. За съжаление руснаците от доста време бавят отговорите и малко ги обезмислят. Трябваше още веднага да се прати там телевизионен екип и да се излъчи този материал, а не седмица след атаката. Наглонахални след този филм просто трябва да бъде осъден за набедяване на държавно ниво и да не излезе от панделата никога. Този вредител изключително много допринесе за очернянето на РФ и трябва да си понесе последствията и не само той, а и неговите услужливи слуги.
  • 15 барчо

    4 1 Отговор
    Продължаването на този договор е хубава новина по-скоро за останалия свят, отколкото за руснаци и американци. Байдън ще се окаже по-читав от Тръмп. Може да е в преклонна възраст, но явно обича живота и не е самоубиец.
  • 16 1234

    3 4 Отговор
    Пускам го ту, защото фАкти няма да пуснат новината.

    Коментиран от #17, #18, #19, #21

  • 17 герб победа ВИНАГИ

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "1234":

    Е ,как да не пуснеш ,ние ли да пуснем ?
    То ако всеки можеше .....
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 3,14К

    2 3 Отговор

    До коментар #16 от "1234":

    А DW какво ще кажат по въпроса? За нашите от Алтернативата и Илиян Василев не питам, те се хранят от това. За техните хора- OK, но останалите ми изкарват .....с малко ум.
  • 20 a bee

    3 6 Отговор
    Историята се мени ! След Нагорни Карабах,
    СССР-оружия фалить !Колько ИсКЕНДЕРА И
    ДЕ УДАРИХА (Россия : Искендерь за римонтсрочна)!
    Цял свят видя :Байрактарь и советская техника и Данчо
    крадеца на Панцир (от Ливии)!
  • 21 a bee

    1 4 Отговор

    До коментар #16 от "1234":

    За БАНННЬ СТЕ ! Все едное у детская порнуха !
    Защо Господине или ква е Фръзьката със Статията ?
  • 22 Галин

    31 12 Отговор
    За тяхно добро е. Бедни руснаци нямат пари да поддържат и оръжия и икономика. Добре че склони Байдън да му подаде този шанс на Путя. Да се радва и да целува ръка!

    Коментиран от #26

  • 23 Зоро

    4 8 Отговор
    путЕн и пЕсков напълнили гащите и бързат да подпишат
  • 24 9800

    43 8 Отговор
    Голям камък падна от шията на Путин. Да празнува, щото ако беше Тръмпа, щеше да види през крив макарон програма СТАРТ!

    Коментиран от #29

  • 25 барон

    2 4 Отговор
    5 години! Достатъчно САЩ да направят нови, хахах
  • 26 Въххх

    4 4 Отговор

    До коментар #22 от "Галин":

    Да бе да, за това говедарите, след, като се напрягаха години наред да стигнат свръхзвуковото оръжие на братята, накрая си признаха, че ще им трябват още десет години, за да стигнат сегашното развитие на руското въоръжение... Спящия Джо няма друг вариант. ФАЩ имат 7 пъти по-голям военен бюджет от Руския и са десетки години зад в Русия във военните технологии. Няма по-добро оръжие от руското в световен мащаб, а това със слаба икономика не е възможно да се постигне.....
  • 27 БГ ЕС НАТО

    4 6 Отговор
    Сега на Монготатарите ще им остане някой друга рубличка за водка и одеколон
  • 28 барчо

    6 2 Отговор
    Да питам между другото! Що не се публикува напоследък "разкритията" на Навални за "двореца на Путин"??? До преди руснаците да излъчат истината публикувахте през 3 новини как Путин притежавал двореца чрез негови подставени лица, а сега мълчите!!! Кажете как се оказва, че всички снимки са чиста анимация в 3 д формат от германската фирма "Блекфорест студио" и нямат нищо общо с реалността!!! Кажете как фирмата е поставила на несъществуващата решетъчна врата вместо руски герб, герба на ЧЕРНА ГОРА!!! Кажете, че този дворец се строи от 10 години и доникъде не е стигнал. Всичко вътре е до ниво груб строеж. Кажете че са се сменили трима собственици и че по принцип е предназначен за хотел за ВИП персони с общо 16 стаи. Някой да посочи какво общо има Путин в цялата тая галимация???
  • 29 барчо

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "9800":

    Не виждам причина за радост ако този договор не беше подновен. Американците щяха да поставят тук ядрени ракети и щяхме да я втасаме. Със сигурност ще има и други лоши последствия за нас, за които не може да се сетиш, но ще усетиш.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания