Last news in Fakti

31 Януари, 2021 08:18 2 856 71

В много градове в Русия готвят нови протести в подкрепа на Навални

  • алексей навални-
  • русия-
  • владимир путин-
  • москва

Сборният пункт на недоволните в столицата Москва е Лубянският площад в центъра, където се намира централата на Федералната служба за сигурност

В много градове в Русия готвят нови протести в подкрепа на Навални - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

В десетки градове на Русия са планирани нови протести в подкрепа на опозиционера Алексей Навални, предаде БНР. Властите правят всичко възможно, за да ги предотвратят.

Сборният пункт на протестиращите в Москва е Лубянският площад в центъра, където се намира централата на Федералната служба за сигурност. Голям периметър около сградата е отцепен от полицията. Затворени са седем централни станции на метрото. Променени са маршрутите на наземния градски транспорт.

Министерството на вътрешните работи предупреди, че участниците в незаконни масови мероприятия носят административна отговорност. Генералната прокуратура поиска да бъде блокиран достъпът до социалните мрежи, които публикуват информация за протеста.

Няколко близки съратници на Навални бяха поставени под домашен арест. Те за заподозрени за това, че призивите им за участие в протестите на 23 януари са довели до нарушаване на противоепидемичните мерки. Тогава бяха задържани повече от 4 хиляди души в десетки градове на Русия. Образувани бяха 21 наказателни производства.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЙ Х@Й ‼

    29 5 Отговор
    След 3Д улики и документи ....

    Коментиран от #43, #63

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 дончичо

    49 10 Отговор
    Маре, нали бяхя 3500!? Кога станаха 4000?А във Франциякакво става?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 7659

    125 96 Отговор
    Обръщам се като борец за демокрация към вас борци за демокрация. защо нищо не пишетв за протестите в Франция, Полша, УСА, Холандия. Вярно ли е чеБулагарското павителство е в посолството на уса, Продажни вестникари...

    Коментиран от #69, #71

  • 6 Рап

    128 42 Отговор
    Нали няма такъв дворец,какво пак се тресат от страх! Това с дворецът ми напомня за Горки когато бил крайно разочарован,че има лагери и властите за една нощ превърнали лагера в почивна станция та Горки да види колко добре живеят старите хора та и с двореца така....
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 БАЙ Х@Й ‼

    49 14 Отговор
    Мария Певчих се включи по скайп, но пропусна да каже откъде ! А иначе информираната водеща пропусна въпроси като тези: "Тя ли е била другия човек пребивавал в хотелската стая на Навални?" , "Защо не е на злополучния полет?" , " В качеството на каква се оказва на полета с Навални до Германия?", "Как и откъде се появява бутилката за анализ ?" .....

    Коментиран от #52

  • 9 1944

    14 38 Отговор
    факти ру е българския клон на ленинградската фабрика за тролове

    Коментиран от #22

  • 10 бай Пердах

    25 7 Отговор
    Това не е наш проблем.

    Коментиран от #53

  • 11 НАВАЛНИ...БСП ПАК НАСТЪПИ МОТИКАТА

    14 32 Отговор
    БСП МЪЛЧИ.......ЩО ТАКА БЕ ТОВАРИШЧИ

    Коментиран от #46

  • 12 И защо протестират

    51 44 Отговор
    като Навални се оказа лъжец и марионетка на краварника?! Оказа се, че дворецът отвътре дори не е измазан и надали е собственост на Путин, явно протестите се финансират от НПОтата на Шорош!

    Коментиран от #13

  • 13 Руснак

    24 43 Отговор

    До коментар #12 от "И защо протестират":

    Протестират защото са хора,а не овце като вас! Веднага повярвахте на лъжите на Кремъл нещастници....

    Коментиран от #20, #24, #27, #59

  • 14 1234

    48 55 Отговор
    Протестите ги прекрати сам Навални с тая лъжа за двореца на Путин. В тая лъжа може да повярва само човек, току що дошъл от Марс. Аниматорите на филма са сложили в тоя дворец герба на Черна Гора вместо на Русия. Двата герба много си приличат и за това са се объркали. А за библиотеката на Путин са взели снимката на библиотеката на Прага.

    Коментиран от #26

  • 15 анатоли антонов

    22 6 Отговор
    Изглежда Сорос има повече пари от Путин.
  • 16 Биде

    35 11 Отговор
    Хора, оставете го др.Навални и си гледайте живота! Не разбирате ли че цялата тази истерия е активно мероприятие на Запада и САЩ ,а вас ви използват като пионки! С какво ще ви помогне изобщо защо се върна след като добре знаеше какво го чака и срещу колко е цялото това театро???!!!

    Коментиран от #38

  • 17 НАВАЛНИ...БСП ПАК НАСТЪПИ МОТИКАТА

    59 23 Отговор
    ДРУГАРИ, ЗАЩИТЕТЕ ПУТИН ОТ ПРОТЕСТИТЕ.....НЕ ГО ОСТАВЯЙТЕ В НЕБРАНО ЛОЗЕ
  • 18 ***

    32 11 Отговор
    Филма на Аналния за "двореца" на Путин е скалъпен по поръчка от САЩ и е направен в професионално Студио в Германия!Ако не беше мотива с "уж отровения" Дневалний да отиде в Германия зада може да се направи филма! Прекалено нагъл Аналния и филма и един нормален човек без протекциите на САЩ и останалите им сателити не би си го позволиш дори и 1% от всичко това да е вярно. Хората преживели "перестройката" на малоумника Горбачов няма да допусната поче такъв експеримент! Всички представени в парламента партии са за изпълнение на закона в пълна сила и вижте участниците как плачат пред камерата и молят за прошка, но прошка няма да има!

    Коментиран от #37

  • 19 ЧЕСТНИТЕ

    53 16 Отговор
    В РАША ИМА ЛИ ОЛИГАРСИ? ПУТИН КРАДЕ ЛИ? КОЙТО НЕ НИ ХАРЕСВА ТРОВЯТ ЛИ ГО?
  • 20 БАЙ Х@Й ‼

    21 8 Отговор

    До коментар #13 от "Руснак":

    На кое да повярвам! На анимациите като доказателство ! Може би съм от малкото които гледаха филма "Да купиш игрите" . "Доказателството" на ББС с което смачкана члена на МОК! Никъде в тази постановка двамата "журналисти" - провокатори не успяха да документират Славков дори с намек за поискан подкуп ! След масирана кампания другите членове на МОК гласуваха изключването му без дори да са гледали фарса наречен филм с улики ! Сами го заявяваха в последствие . А всичко започна заради опита на Славков да изчисти спорта от измамите с медикаменти по уж медицински нужди! / четири астматички стана олимпийски шампионки в щафета побеждавайки здравите спортисти от целия свят / Днес вече това е норма! Когато е от правилния отбор няма проблем - астматика Фелпс олимпийски шампион по плуване ! За сестрите Уилямс нама проблем да ползват забранени медикаменти , но Шарапова е изхвърлена за ползване на медикамент за който дори не е нужна рецепта !
  • 21 Asan

    12 14 Отговор
    A бе зщо наистина ГРУ не се заеме сериозно с този еврейски навлек Нахални и да го залеят с кофа новичок за да да направят света по добро място за живеене?

    Коментиран от #23, #40

  • 22 Asan

    13 1 Отговор

    До коментар #9 от "1944":

    А този с главните букви в ника си да не е известната магистралка шихиризада и да работи за цецо ухото?
  • 23 kkk

    8 5 Отговор

    До коментар #21 от "Asan":

    Защото не е нужно и Кавални е много по-полезен жив, здрав и в колонията на "гости с преспиване" при едни много приятни хора отколкото умрял.
  • 24 Сибирь

    10 10 Отговор

    До коментар #13 от "Руснак":

    Тия по улицата да се молят да не им писне на останалите нормални руснаци,че тогава и ОМОН няма да ги спаси! Защото огромната част помнят 90-те и нямат никакво желание да се върнат там! И като баща на 10 годишен сибиряк съм готов да излеза и из ...с една по голяма тояга !
    За сега ОМОН, РАБОТАЙТЕ БРАТЯ !!!
  • 25 XA XA XA

    5 5 Отговор
    какъв "Навални" ви гони ве! ПРОТЕСТИТЕ СА ЗАРАДИ МЕРКИТЕ!
    И тук трябва да има протести заради мерките!
  • 26 Вярно

    10 6 Отговор

    До коментар #14 от "1234":

    Сега изгледах клипа внимателно.Наистина герба е на Черна гора.Има различия ,но манипулаторите ,толкова си могат.

    Коментиран от #31

  • 27 руснак

    14 9 Отговор

    До коментар #13 от "Руснак":

    А ти веднага повярва на лъжите на Навални нещастник, изфабрикувани от ЦРУ и Кравария
  • 28 хахаха

    8 8 Отговор
    абе като има толкова пари тоя фбк на навални, защо не купиха някй от работниците, да му сложат скрита камера и цяла седмица да снима навсякъде там? иначе анимациите от двореца са красиви, ама то красиви са и кадрите с драконите от игра на тронове....някой вярва ли в драони?
  • 29 българин

    5 3 Отговор
    И ние готвим протест и антипротест както винаги... нашите 10 човека ще ги чуе цял свят и ще го освободят.
  • 30 Лелее

    12 13 Отговор
    Отново статия за Навални и отново тук се напълни с миризливи тролове на Путин.
  • 31 падналия ангел

    19 3 Отговор

    До коментар #26 от "Вярно":

    В 59 мин. и 39 сек. спирате клипа,, в момента когато камерата влиза през портала. Разглеждате внимателно герба. На щита пред гърдите на двуглавия орел има лъв гледащ на ляво. При герба на Русия е св. Георги Победоносец-гледащ надясно. В руския всяка глава на орела е с корона, плюс една голяма над двете глави, на черногорския е само една. Това наистина не е герба на Русия.
  • 32 big

    10 5 Отговор
    Винаги има заблудени, а и тази "пандемия" донякъде помага. Другата истина е, че в Русия има много противници на Путин, но на избори не биха гласували за Навални. За тях той ще е по-зле от Горбачов и Елцин, те може да са били глупави и пияндета, но не и откровени агенти на чужди служби! Така, че протестите може да ги определят в подкрепа на Навални, но реално са срещу Путин.

    Коментиран от #55, #56

  • 33 Лелеее

    50 8 Отговор
    Путин дълбоко скрит в секретен бункер трепери от народната любов
  • 34 Иван Шишман -- 😒🇧🇬🇷🇺

    9 9 Отговор
    Казаците чакат с наточени саби.Чакат заповед от Путин.
  • 35 Друг гост

    9 6 Отговор
    Колкото и провокации да правят, Русия се справи с Хитлер, с провокациите около Навални ли няма да се справи.
  • 36 прост

    4 2 Отговор
    До №3 Марето заработва с каквото може -с писане на малоумщини и с други неща.....гнусна е ...днес в руските медии пише за днешните протести в Далечния изток-пълна пародия -има по петдесет-сто души- а техните водачи се обаждат и ги организират от чужбина....
  • 37 Хаха

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "***":

    Ало троле влизай си в дупката че вониш.
  • 38 2021

    36 4 Отговор

    До коментар #16 от "Биде":

    Абе тролчо , ако не беше Запада и САЩ сега нямаше да можеш да дрескаш по форумите , или само "Слава на БКП и КПСС".
  • 39 Сделано в СССР

    34 3 Отговор
    Най низшите слуги на тамбовския бандит пак правят жалки опити да оневинят кремълското жуже.
  • 40 2021

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Asan":

    Хей мисли , вие майче много бързо забравихте "голямата екскурзия" !!
  • 41 яко ни лъжат

    5 4 Отговор
    СЛЕД КАТО СЕ ПОКАЗА ЧЕ ДВОРЕЦА НА ПУТИН Е ЕДНА ГОЛЯМА ЗАПАДНА ЛЪЖА, ЕДВА ЛИ ЩЕ ИМА МНОГО НАРОД ДА ПРОТЕСТИРАТ ЗА ЕДИН КРАДЕЦ НА ПАРИ И ЛЪЖЕЦ. ПУТИН ТРЯБВА ДА ГО СЪДИ ЗА ЛЪЖА.
  • 42 ****

    2 2 Отговор
    Какво се занимават още с този Навални,вкарват го в затвора,и след като си излежи присъдата му отнемат руското гражданство,и го пращат по света да си търси нова родина.Това е начина за продажниците и изменниците.
  • 43 яяяя

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼":

    звучиш като гербераст бранещ чекмеджетата

    Коментиран от #48

  • 44 Какво казвало синчето на Китаеца, когато

    3 0 Отговор
    Горби беше в Китай??? "Този е пълен идиот" Цитат!! Искат някой алкаша Елцин и идиота Горби, много ги Устройва, но няма да се случи повече!!
  • 45 Перо

    4 3 Отговор
    И какво се оказа от “откритието” на имението на Путин,че е собственост на еврейски олигарх.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 БГ МАФИЯ В МС

    4 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: БСП МЪЛЧИ.......ЩО ТАКА БЕ ТОВАРИШЧИ . НИНОВА КАЗА - ТОВА НЕ Е НАША РАБОТА , ТОВА Е ВЪТРЕШЕН ПРОБЛЕМ НА РУСИЯ. КАКВО ОЩЕ ИСКАШ ОЛИ ? ДА ГОВОРИ КАТО РАЗБОЙКО ГЛУПОСТИ И ЛЪЖИ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ КАТО СЕ ДОКАЗА ,ЧЕ ТОВА С ДВОРЕЦА Е ЕДНА ГОЛЯМА ИЗМАМА. ДОКАЗА СЕ ,ЧЕ БОЙКО БОРИСОВ ПОВТАРЯ КАТО ПАПАГАЛ ТОВА КОЕТО МУ КАЗВАТ ТЕЗИ КОИТО ГО ДЪРЖАТ ЗА ТОПКИТЕ.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ама

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "БАЙ Х@Й ‼":

    снощи даваха целия филм на Навални по Еврокома , гледа ли го ма ?

    Коментиран от #57, #64

  • 50 Сатъра на Хана

    4 2 Отговор
    джуджете Бибитко ал Рапоне дел Чекмеджоне е по-богато даже от Путин :))) .... Без да е работило 1 ден :)
  • 51 Костова

    2 1 Отговор
    Сборният пункт вече не е на Люблянка, а на две станции на московското метро. В северните части на Русия, където 12 часа вече отмина - митинга е провален. В Хамбаровск-около стотина човек играеха хоро, във Владивосток се изтеглиха на леда, добра тактика, тъй като там тежки машини на полицията не могат да се предвижват. Единствено в Екатеринбург имаше по-голямо струпване.
  • 52 Костова

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "БАЙ Х@Й ‼":

    Когато аз зададох същите въпроси, модераторите на факти. бг ме блокира. Радващо е, че има прогрес по отношение на свобода на словото. Останах с впечатление, че изобщо е забранено споменаването на името на тази дама, чийто баща е директор на химическа лаборатория.
  • 53 Гост

    2 1 Отговор

    До коментар #10 от "бай Пердах":

    Правилно, не е наш проблем, но като наблюдаващи можем да гледаме и коментираме как работи обединената Западна пропаганда срещу Русия.
  • 54 Сатъра на Хана

    1 1 Отговор
    Дайте да се оправим с Корупцията в България ......
    .................... .....................
    Американската Корупция , Китайската Корупция , Руската корупция няма да я оправим ние :))
    ........
    Русофоба плюе Путин че е корумпиран , А като стане да протестира срещу Корупцията в България вика "Вземи ме Баце , вземи , "
  • 55 Костова

    4 2 Отговор

    До коментар #32 от "big":

    В определена степен да, някои от протестиращите са лично против Путин. Но не са малко и хората, съдещи по взетите интервюта от протестиращите, които не са нито За Навални, нито срещу Путин, а са излязли с апел за решаване на някакви си местни проблеми в техния си град .
  • 56 kkk

    5 3 Отговор

    До коментар #32 от "big":

    Дори и "противници" няма Путин, а има недоволни от положението и тях е лесно да ги манипулираш за да станат "противници". И бизнес имам с Русия, и редовно ходя там по села и паланки и общо взето над 80% от хората са съгласни с политиката на Путин като цяло и макар да има проблеми пак ще гласуват за него или за човек който ще продължи да работи в същата насока. И е абсолютно изключено да гласуват за Кавални и дружките му- дори 70+ годишна баба в малко градче (тип Габрово) директно ми заяви, че Духални е агент на ФАЩ и трябва да лежи у затвора доживот за предателство.

    Колкото и да им се ще на либерастите недоволството от Путин да се обърне в подкрепа за Кавални и друга подобна паплач това няма как да се случи

    Коментиран от #62

  • 57 БАЙ Х@Й ‼

    3 3 Отговор

    До коментар #49 от "ама":

    ама ти, май само си гледал ! НЕ КОМЕНТИРАМ НЕЩО КОЕТО НЕ СЪМ ВИДЯЛ, ЧУЛ или ЧЕЛ ‼ А е добре да знаеш, че не всичко видимо е истинско, както не всичко истинско е видимо ‼
  • 58 Dibuje de

    3 1 Отговор
    Сборнкият пункт в Москва Любляна??
    Още никой няма ужас!!
    Опааа минава една жена с кучето

    Коментиран от #60

  • 59 Костова

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Руснак":

    Не вярвай на никого.Просто си включи Соловьев live на you tube или някой блог на опозиционерите. И от земята и от въздуха се вижда, протестиращите са в пъти по-малко от миналата неделя. Някъде дори се създава впечатление, че гражданите с жълти жилетки с надпис Преса са повече от революционерите.
  • 60 Костова

    4 2 Отговор

    До коментар #58 от "Dibuje de":

    По сигнал на Волков, който си седи на топло в Германия сборния пункт се промени.
  • 61 Разпад

    2 6 Отговор
    Режима си отива Неизбежно

    Коментиран от #65

  • 62 Русофил имигрира в русия ... Ъъъ

    1 4 Отговор

    До коментар #56 от "kkk":

    Верно ли бе ?! Ти трлол-слуга за бизнес ли го имаш ? :))) Ходил бил , чул бил :)))) Верваме колкото на всички проституиращи за рубли слуги
  • 63 Rado

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "БАЙ Х@Й ‼":

    А когато Путин представи поредното 3D оръжие е вярно. Пак двойни стандарти.

    Коментиран от #66

  • 64 Максим

    1 1 Отговор

    До коментар #49 от "ама":

    То гледането е лека работа. Да се замислиш над онова, което гледаш и да асимилираш информацията явно не е по силите на такива като твоя милост.
  • 65 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #61 от "Разпад":

    Дали? С акция като днешната когато дебилната тълпа се е отправила да блокира Ленинския вокзал?
  • 66 БАЙ Х@Й ‼

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "Rado":

    Какво имаш предвид ⁉️
  • 67 Виктор браво

    1 2 Отговор
    Много кашони пристигнаха от Федералния резерв.Миришат на мастило.По 100 и 50 са пачките.И аз искам!
  • 68 12345

    3 0 Отговор
    "Луд умора няма".Протестиращи!2000-3000 бройка, която ако се брои точно,се получава 200-300 протестиращи в цяла Русия.Руснаци не вярват на предатели.Много са лъгани ,като българите .За руснак по-голям позор няма от това да предадеш родината си, приятеля си особено по време на война.Така мисля ,като българин и не понасям предателите.А те са:Бойко М. Борисов,Ек. Захариева,ПКП/без извинение,след публичното определение, което й даде Б. Борисов ,а Мустафа Карадайъ от ДПС го потвърди/Цв. Караянчева, приятеля на Борисов- Цв. Цветанов, осъдения,Марешки,ОП,НФСБ,олигарха Делян Пеевски и доносниците ,като Георги Марков, Георги Коритаров,крадливата Елена Поптодорова,посредствения Соломон Паси,/нищо общо няма с умния си баща И. Паси/Джамбазки и др.За предателя Навални знаем всичко.Предател ли е- ДА!Наркоман ли е -ДА! Крал ли е пари-ДА!,На антидепресанти ли е-ДА! Алкохолик ли е -ДА?Ще бъде ли съден по Руските Правораздавателни Органи-ДА!България има ли право да се меси на Суверенната Държава Русия-НЕ!Някой от другите държави да протестира-НЕ!Израел защитава ли Навални/нали е евреин/-НЕ!Въпрос :Бойко Борисов/знаем ,че е лежал в затвора в Чехия/с какво право съди действията на Руското Правосъдие и отпява на тъпите сащ ,които и без това са в много неизгодна позиция/имам предвид техните грехове и погроми в много страни/.
  • 69 Борко

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "7659":

    Пише, ама няма кой да чете, явно. Стига си дрънкал глупости.
  • 70 Луис Давид

    0 2 Отговор
    На Путин не му трябва народ враг трябва да арестува всички и да ги вкара в затвора трябва да процедира като колегата си Ким Чен Ун в който народа е в затвора а армията му ближе останките от храната която яде за го подържа на власт дори четирите основни мафии в италия са нищо сравнение с манипулираните милиони армии на русия и северна корея които крепят режимите със собствените си ръце
  • 71 Рико

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "7659":

    Без да искаш си казал всичко в определението "борец за демокрация". Борци за демокрация има там, където няма демокрация. В страните които си изредил има демокрация и затова сме спокоини за случващото се там. Не сме спокоини за хората в държавата в която има нужда от борци за демокрация.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания