Last news in Fakti

2 Февруари, 2021 12:05 1 802 5

Великобритания започва масово тестване на 80 000 души

  • великобритания-
  • лондон-
  • нов щам-
  • мутации-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • масово тестване

Целта е да се пресече веригата на инфекцията

Великобритания започва масово тестване на 80 000 души - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Великобритания започва масово тестване за COVID-19 на 80 000 души в опит да спре разпространението на новия силно заразен щам на коронавируса, предаде "Ройтерс".

Службата за обществено здравеопазване на Англия съобщи, че са идентифицирани общо 105 случая на т.нар. южноафрикански вариант от 22 декември насам. За да се предотвратят нови огнища на заразата, жителите на осем засегнати района, всеки с население от около 10 000 души, ще бъдат тествани - независимо дали проявяват симптоми или не. Целта е да се пресече веригата на инфекцията.

От началото на коронавирусната пандемия в Обединеното кралство са регистрирани 3,8 милиона случая на заразяване, а жертвите са над 106 хиляди. По този показател Великобритания е на пето място в света. В световен мащаб общият брой на заразените надвишава 103 милиона.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Масово?!

    1 0 Отговор
    Звучи ми като масов секс,ама насила..
  • 2 Някой хора са доста зле...

    3 0 Отговор
    Какво означава "масово тестване" бре....?
    Преди няколко седмици Великобритания оповести близо 60 000 случая на Ковид за един ден...
    Имате ли представа колко теста са били направени за да излязат 60 000 положителни.....
    Някой май нямат и първи клас...

    Коментиран от #3, #5

  • 3 Перо

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "Някой хора са доста зле...":

    Това е обективното тестване,а не тест на изпратени хора със симптоми,стоящи на опашката пред лабораториите,като в БГ,което се представя за средна заболяваемост на населението.
  • 4 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор
    НА 4то на 4то на 4то място е!!!!Първа е $$$ ,втора Индия,Трета Бразилия,"4та Велика британия.....Ако смятате само англосаксонците може и 5ти да са,Но това значи да ги Омаловажите....Те смятат острова за Техен ,а другите там са им Доминьони....Ваксината им помага,защото намаляха вирусоносителите до 18хиляди 607 на ден!Смъртноста им е височка,но би трябвало,ако не мутира там още някой......да падне....
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Някой хора са доста зле...":

    Около 160хиляди теста ...Средно за 7дена правят598665 теста.. по 85522 на ден!